Πιο δημοφιλή

Νομίζουμε πως είμαστε μοναδικοί στον κόσμο και ότι μετά από εμάς έσπασε το καλούπι, αλλά δεν ισχύει. Ο Elon Musk, ο Obama, ο Leonardo diCaprio και κάμποσοι άλλοι έχουν τους σωσίες τους ανά τον κόσμο που έχουν γίνει η σκιά τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι μόνη η τιμή της βενζίνης και του ηλεκτρικού ρεύματος που μας «καίνε». Ερχεται χειρότερο κύμα αυξήσεων στις πρώτες ύλες της αγοράς τροφίμων που θα μας πονέσει άμεσα. Φευ, η Ουκρανία είναι το «καθημερινό ψωμί» της Ευρώπης κι αυτή τη στιγμή ο... μύλος καίγεται.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου ιταλού διανοητή (σαν σήμερα, 19 Φεβρουαρίου 2016) θυμόμαστε το εμβριθές άρθρο του στο περιοδικό της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal για την επιρροή που άσκησε ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός στην Δύση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και μας αφορά όλους. Ως χώρα κατέχουμε αρνητική πρωτιά -στην ΕΕ- στην παιδική παχυσαρκία, ενώ το 68% των ενηλίκων Ελλήνων δεν γυμνάζεται καθόλου. Τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η διαΝΕΟσις οφείλουν να μας απασχολήσουν σοβαρά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μάσκες, rapid-tests και self-tests; Τι τα κάνουμε αφού τα έχουμε χρησιμοποιήσει; Μήπως, τελικά, θα γλιτώσουμε κάποια στιγμή από τον ιό, αλλά θα «πνιγούμε» από τους τόνους των αποβλήτων που θα αφήσει πίσω του;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μας αρέσει να το βλέπουμε και να παίζουμε μαζί του, αλλά τι ξέρουμε για την «ταυτότητά» του; Πώς δημιουργείται, γιατί οι χιονονιφάδες είναι άσπρες και γιατί αν τις δεις στο μικροσκόπιο μοιάζουν με μοναδικά έργα τέχνης;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εμφανίστηκαν το 1999 χάρη σε μια ιαπωνική εταιρία τηλεπικοινωνιών και έκτοτε έχουμε αποκτήσει μια στρατιά από δαύτα (αισίως έχουν φτάσει στα 3.295!). Οι καθαρολόγοι φοβούνται πως φτωχαίνει η γλώσσα εξαιτίας τους, ωστόσο αποτελούν ένα καινούργιο στάδιο στη μακρόχρονη ιστορία της στίξης. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπάρχει θετικό σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι επιστήμονες θεωρούν πως συν τω χρόνω θα μετεξελιχθεί σε ενδημία, θα έχει τοπική -άρα ελεγχόμενη- επίδραση και θα μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως συμβαίνει στις μέρες μας με τη γρίπη ή τη γαστρεντερίτιδα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από την Αρχαιότητα έως τον Χριστιανισμό που το οικειοποιήθηκε. Φωτισμένο γιατί η εταιρία του Τόμας Έντισον έβαλε το χεράκι της. Το στολίζουμε κάθε χρόνο, αλλά ξέρουμε την πραγματική ιστορία του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ενα σημαντικό έργο. Για πρώτη φορά οργανώνεται και ταξινομείται σε σύγχρονο αστικό υπόβαθρο η αρχαιολογική τεκμηρίωση για το κτιστό περιβάλλον της Αθήνας. Το project είναι δίγλωσσο, εύληπτο και δεν απευθύνεται μόνο σε ειδικούς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα ποτήρια είναι καλό να καταναλώνουμε καθημερινά και σε τι ρυθμούς; Ποιες δυσλειτουργίες του οργανισμού μας μπορεί να προλάβει το νερό; Είναι καλό να πίνουμε καφέ ή τσάι μέσα στην ημέρα και να θεωρούμε πως έτσι ενυδατωνόμαστε; Ιδού τι λένε οι έρευνες των επιστημόνων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αντισυμβατικός, λάτρης των παραμυθιών και των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Ο φετινός νικητής του Νόμπελ Φυσικής (το μοιράστηκε με δύο άλλους σημαντικούς επιστήμονες) είναι ο παππούς που θα θέλαμε να έχουμε και ο επιστήμονας στον οποίο αξίζει να στηριζόμαστε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top