Πιο δημοφιλή

Τι είναι αυτό που κάνει μια μερίδα συμπολιτών μας να μην θέλουν με τίποτα να κάνουν το εμβόλιο; Είναι εμμονή, δυσκολία στην ανάλυση των δεδομένων, ένα παιχνίδι ενοχών, μια αντίδραση κατά των ελίτ ή μήπως κοινή άγνοια; Ας αναλύσουμε το φαινόμενο με ψυχραιμία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πέντε εύκολα και άμεσα εφαρμόσιμα tips για να σταματήστε να είστε «δούλοι» του κινητού σας. Η βραβευμένη δημοσιογράφος Catherine Price τα ακολούθησε, σώθηκε και στη συνέχεια κατέγραψε την εμπειρία της στο βιβλίο της «Πώς να χωρίσετε με το κινητό σας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γυναίκες μας κατηγορούν συνήθως για συναισθηματική απογύμνωση. Η κοινωνία μας θέλει δυναμικούς. Κι όμως, οι άντρες κλαίνε, αλλά με διαφορετικό τρόπο από τις γυναίκες. Το αποδεικνύουν και οι επιστημονικές μελέτες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είστε εθισμένοι με το κινητό σας; Ας το παραδεχθούμε όλοι: το smartphone είναι, πλέον, προέκταση των χεριών μας, ένας εγκέφαλος που μας βομβαρδίζει με αλγόριθμους. Μήπως πρέπει να ξαναβρούμε την πρωταρχική φύση της βαρεμάρας και να αναζητήσουμε τον εαυτό μας με άλλο τρόπο; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι μας έχει αφαιρέσει, άραγε, όλη αυτή η πολύμηνη απομόνωση λόγω του ιού; Ξαναβρισκόμαστε ερωτικά σαν μην συνέβη τίποτα ή χρειαζόμαστε μερικές αναγνωριστικές βόλτες στο ερωτικό «ποδήλατο»;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μήπως να σκεφτούμε το πραγματικό νόημα του γνωστού Καβαφικού ποιήματος; Ο νόμος της ζωής δεν πρέπει να είναι η χαμέρπεια, αλλά το φως, η διαύγεια και η καθαρότητα των προθέσεών μας. Δεν χρειάζεται να γίνουμε οι καλύτεροι, αλλά να μείνουμε αυθεντικοί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι ειδικοί λένε για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις. Προσοχή όμως: μην το παρακάνετε γιατί τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά. Υπομονή μέχρι να το ρίξετε στις κραιπάλες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mπορεί να μην γίνουμε ποτέ πρωταθλητές και να μην αποκτήσουμε σώμα «φέτες», αλλά ο κορωνοϊός μας έκανε ένα καλό: βγήκαμε από το καβούκι του σώματός μας. Αλήθεια, θεωρείται προπόνηση το περπάτημα και πόσο καλό κάνει στην υγεία μας;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά από ένα χρόνο αναπόφευκτης weB-εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει για τους δασκάλους και τους μαθητές. Η αρχιτέκτων και εκπαιδευτικός, Γρηγορία Μπαλμπούζη, καταγράφει την εμπειρία της και δείχνει πως η απομακρυσμένη εκπαίδευση μπορεί να γίνει ουσιαστική και να φέρει καρπούς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μην αποβλακωθείτε, μην βαρέσετε το κεφάλι σας στον τοίχο, μην πνιγείτε στο άγχος. Υπάρχει τρόπος να γίνει κάπως υποφερτή η δουλειά από το σπίτι. Θέλει τρόπο και οργάνωση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Θα μπορούσε να είναι η «μάχη της καραντίνας». Τι είναι καλύτερο; Να ζεις σε τέσσερις τοίχους με μια μόνιμη σύντροφο ή ελεύθερο -αλλά μοναχικό- πουλί; Στην πραγματικότητα, ο διαχωρισμός είναι προσχηματικός. Γράφει ο Πέτρος Δεμερτζής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καλός και άγιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά το τσιγάρο ήταν το μεγάλο του πάθος. Το έκοψε λόγω της μιας του κόρης. Μήπως να το σκεφτούμε σοβαρά όσοι συνεχίζουμε να φουμάρουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top