Πιο δημοφιλή

Mπορεί να μην γίνουμε ποτέ πρωταθλητές και να μην αποκτήσουμε σώμα «φέτες», αλλά ο κορωνοϊός μας έκανε ένα καλό: βγήκαμε από το καβούκι του σώματός μας. Αλήθεια, θεωρείται προπόνηση το περπάτημα και πόσο καλό κάνει στην υγεία μας;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά από ένα χρόνο αναπόφευκτης weB-εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει για τους δασκάλους και τους μαθητές. Η αρχιτέκτων και εκπαιδευτικός, Γρηγορία Μπαλμπούζη, καταγράφει την εμπειρία της και δείχνει πως η απομακρυσμένη εκπαίδευση μπορεί να γίνει ουσιαστική και να φέρει καρπούς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μην αποβλακωθείτε, μην βαρέσετε το κεφάλι σας στον τοίχο, μην πνιγείτε στο άγχος. Υπάρχει τρόπος να γίνει κάπως υποφερτή η δουλειά από το σπίτι. Θέλει τρόπο και οργάνωση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Θα μπορούσε να είναι η «μάχη της καραντίνας». Τι είναι καλύτερο; Να ζεις σε τέσσερις τοίχους με μια μόνιμη σύντροφο ή ελεύθερο -αλλά μοναχικό- πουλί; Στην πραγματικότητα, ο διαχωρισμός είναι προσχηματικός. Γράφει ο Πέτρος Δεμερτζής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καλός και άγιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά το τσιγάρο ήταν το μεγάλο του πάθος. Το έκοψε λόγω της μιας του κόρης. Μήπως να το σκεφτούμε σοβαρά όσοι συνεχίζουμε να φουμάρουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πριν κατηγορήσουμε ένα παιδί που αντιδράει βίαια, που δεν έχει όρια στη συμπεριφορά του ή που κάνει κατάληψη, ας κοιτάξουμε πόσο οι γονείς του είναι σιωπηροί σύμμαχοι της «αυτοκτονίας» των παιδιών τους. Η ψυχολόγος Μαριαλένα Σπυροπούλου, με παραδείγματα από την επαγγελματική της εμπειρία, εξηγεί το φαινόμενο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοιάζουν τόσο πολύ τα συμπτώματα που είναι εύκολο να τα μπερδέψεις. Κι όμως, υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές που μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το ποια ίωση έχετε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αν όλοι φωνασκούν, κάνε τη διαφορά. Αν όλοι ανοίγουν το στόμα τους δίχως να σκέφτονται, εσύ γίνε αυτός που θα βουτήξει μέσα στο μυαλό του. Είναι ένα από τα κρυφά ταλέντα των επιτυχημένων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο εγκέφαλος είναι η βασική μηχανή της ύπαρξής μας. Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να του δίνουμε περισσότερη σημασία; Ακολουθούν συγκεκριμένες συμβουλές για να μένει πάντα φρέσκος και νεανικός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φοβάστε ότι το παιδί σας αρχίζει να εθίζεται με τα κοινωνικά δίκτυα; Εχετε αμφιβολία για τους «φίλους» του και τις αναρτήσεις που κάνει; Ο πανικός δεν βοηθάει. Η ψυχολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, Μαριαλένα Σπυροπούλου δίνει συγκεκριμένα tips για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πιστεύετε πως η τύχη δεν σας χαμογέλασε ποτέ; Θεωρείτε πως κάποιος σας έχει μουντζώσει; Κι όμως, ο καθηγητής Christian Busch θεωρεί πως όλοι μπορούμε να γίνουμε τυχεροί. Εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν γίνεται να κρύψουμε το πορνό από τους εφήβους, αλλά μπορούμε να αποτρέψουμε τον εθισμό τους. Η ψυχολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, Μαριαλένα Σπυροπούλου, μας συμβουλεύει πότε πρέπει να ανησυχήσουμε, τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε ως γονείς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top