Πιο δημοφιλή

Πριν κατηγορήσουμε ένα παιδί που αντιδράει βίαια, που δεν έχει όρια στη συμπεριφορά του ή που κάνει κατάληψη, ας κοιτάξουμε πόσο οι γονείς του είναι σιωπηροί σύμμαχοι της «αυτοκτονίας» των παιδιών τους. Η ψυχολόγος Μαριαλένα Σπυροπούλου, με παραδείγματα από την επαγγελματική της εμπειρία, εξηγεί το φαινόμενο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοιάζουν τόσο πολύ τα συμπτώματα που είναι εύκολο να τα μπερδέψεις. Κι όμως, υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές που μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το ποια ίωση έχετε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αν όλοι φωνασκούν, κάνε τη διαφορά. Αν όλοι ανοίγουν το στόμα τους δίχως να σκέφτονται, εσύ γίνε αυτός που θα βουτήξει μέσα στο μυαλό του. Είναι ένα από τα κρυφά ταλέντα των επιτυχημένων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο εγκέφαλος είναι η βασική μηχανή της ύπαρξής μας. Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να του δίνουμε περισσότερη σημασία; Ακολουθούν συγκεκριμένες συμβουλές για να μένει πάντα φρέσκος και νεανικός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φοβάστε ότι το παιδί σας αρχίζει να εθίζεται με τα κοινωνικά δίκτυα; Εχετε αμφιβολία για τους «φίλους» του και τις αναρτήσεις που κάνει; Ο πανικός δεν βοηθάει. Η ψυχολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, Μαριαλένα Σπυροπούλου δίνει συγκεκριμένα tips για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πιστεύετε πως η τύχη δεν σας χαμογέλασε ποτέ; Θεωρείτε πως κάποιος σας έχει μουντζώσει; Κι όμως, ο καθηγητής Christian Busch θεωρεί πως όλοι μπορούμε να γίνουμε τυχεροί. Εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν γίνεται να κρύψουμε το πορνό από τους εφήβους, αλλά μπορούμε να αποτρέψουμε τον εθισμό τους. Η ψυχολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, Μαριαλένα Σπυροπούλου, μας συμβουλεύει πότε πρέπει να ανησυχήσουμε, τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε ως γονείς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το σύμπλεγμα των δύο νησιών (Μεγάλος και Μικρός Διομήδης) ορίζουν το σύνορο ανάμεσα στις δύο χώρες. Το χειμώνα, όταν παγώνουν τα νερά, μπορείς ακόμη και να περπατήσεις την απόσταση (μόλις 3,8 χιλιόμετρα) που τα χωρίζει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To εμβόλιο θα έρθει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, αλλά δεν πρόκειται να λύσει τον γόρδιο δεσμό άμεσα. Αντί για μαγικές λύσεις, ας προετοιμαστούμε για παγκόσμια συνεργασία δίχως χώρες -και πολίτες- Α και Β κατηγορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ήταν αυτός που πρόσφατα οδήγησε στο θάνατο και τον ηθοποιό Chadwick Boseman. Ποιους προσβάλει, γιατί πλέον κινδυνεύουν και οι νεότεροι, πότε πρέπει να κάνουμε έλεγχο και ποια είναι τα συμπτώματα που θα μας κάνουν να ανησυχούμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποτέ δεν ζήσαμε τόσο πολύ, αλλά και ποτέ δεν περιφρονήσαμε τόσο πολύ το γήρας. Όλοι ξέρουμε -και ας το προσπερνάμε- ότι τα ιδρύματα είναι γεμάτα από «αναλώσιμους» ηλικιωμένους. Κι όμως, σε όλους μας αξίζει, όταν φτάσουμε σ' αυτή την ηλικία, ένας αξιοπρεπής επίλογος στη ζωή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Απίστευτο, και όμως -δυστυχώς- αναμενόμενο. Όλο και περισσότεροι επιστήμονες λένε πως αν σταματήσουμε να φωνάζουμε ή ακόμη και να μιλάμε σε δημόσιους χώρους θα μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top