Πιο δημοφιλή

Νομίζουμε πως ακουγόμαστε πολιτικά ορθοί όταν χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμό «άτομα με ειδικές ανάγκες» ή «άτομα με αναπηρία». Κι όμως, αυτό που πρέπει να λέμε -με σεβασμό στους συνανθρώπους μας- είναι «ανάπηροι». Ο φυσίατρος και παραολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και ο σκηνοθέτης, τετραπληγικός και ακτιβιστής Αντώνης Ρέλλας μιλούν στο Andro και μας βοηθούν να καταλάβουμε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος ζει μόνο με μπρόκολο; Ποιος λέει «αντίο» στο αλκοόλ, το ξενύχτι και το σεξ; Ενας 46χρονος αμερικανός επιχειρηματίας έχει αποφασίσει να ζήσει αιώνια κάνοντας υπεράνθρωπες θυσίες. Αξίζει, όμως, τον κόπο;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι μόνο το μικρό όνομα που έχει τη σημασία του. Το επίθετο σας αποκαλύπτει πιθανότατα την καταγωγή σας, το επάγγελμα των προγόνων σας και άλλα στοιχεία. Με αφορμή το 8ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ανδρίτσαινα, ο Δημήτρης Κιουσόπουλος συνομιλεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας Δρ. Ξενοφώντα Τζαβάρα και τον φιλόλογο Ανδρέα Ρουμελιώτη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μην ψάχνετε ομορφιά, χαρακτήρα, καλούς τρόπους ή ακόμη και χρήματα από το επίδοξο έτερον ήμισυ. Ο κορυφαίος επενδυτής είναι αμείλικτος: «Να έχετε χαμηλές προσδοκίες για να κρατήσει ο γάμος σας».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιατί κουβαλάμε παιδικά τραύματα και εθισμούς; Γιατί υπάρχει γενικευμένη τοξικότητα στις μέρες μας και πώς το άγχος μπορεί να μας καταστρέψει τη ζωή; Ο δρ. Gabor Maté γράφει για όλα αυτά με έναν εναλλακτικό τρόπο. Από πολλούς θεωρείται «ροκ σταρ» σε θέματα ψυχικής υγείας, ενώ 1.4 εκατ. followers στο Instagram τον ακολουθούν πιστά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Aς το παραδεχθούμε: δεν είμαστε όλοι σαν τον πασιφιστή Μαχάτμα Γκάντι. Τι κάνουμε, όμως, όταν εμπλακούμε σε έναν καβγά και δεν θέλουμε να χάσουμε την gentleman ταυτότητά μας; Θέλει τρόπο και όχι απαραίτητα -μόνο- δυνατές γροθιές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οποιος ψάχνει την αγάπη μέσω app γνωριμιών θα πρέπει να ξέρει πως μπορεί να πέσει σε κάποιο «τσιράκι» που πουλάει ρομαντισμό. Τι πρέπει να προσέχουμε για να προφυλάξουμε το πορτοφόλι μας από επιτήδειους «εραστές». Γράφει ο Πέτρος Δεμερτζής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εμφανίστηκε στις ΗΠΑ το 2014 και προσπαθεί να ενώσει τον βεγκανισμό με την ήπια πρόσληψη ζωικών τροφών. Ποιες τροφές συνιστώνται σε όσους ακολουθούν τη δίαιτα pegan και ποιες δεν πρέπει επουδενί να καταναλώνονται. Ποιά είναι τα οφέλη και ποιά τα αρνητικά της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι η μόνιμη κατηγορία που εξαπολύουν κατά πάνω μας οι γυναίκες. Μπαίνουμε στο μπάνιο και τα κάνουμε λίμπα. Είναι πλήγμα στον ανδρισμό μας αν ουρήσουμε καθιστοί; Τι λέει η επιστήμη επ' αυτού και τι η καθημερινότητα;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι η πιο συνηθισμένη εμμονή στα social media, μια μορφή ήπιας ψυχοπάθειας. Όχι μόνο δεν αφήνεις ήσυχο το πρώην έτερον ήμισυ, όχι μόνο δεν επιτρέπεις στο παρελθόν να ησυχάσει, αλλά το κυνηγάς με πείσμα και άλογο πάθος παρακολουθώντας κρυφά κάθε του κίνηση. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να πεις μόνο αυτό: «Get a life».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι μύθος ή πραγματικότητα ότι αλκοόλ και αντιβίωση δεν πάνε... μαζί; Τι λένε οι επίσημοι οργανισμοί στις ΗΠΑ και οι έρευνες για τυχόν παρενέργειες. Ποια αντιβιοτικά είναι «αθώα» και ποια αποκλείουν διά ροπάλου την κατανάλωση ποτού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Να κάνουμε 10.000 βήματα κάθε μέρα; Να κόψουμε εντελώς το κόκκινο κρέας; Πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά και τι γίνεται με τις δίαιτες που δεν μας βοηθούν να χάσουμε κιλά; Δέκα «αστικοί» μύθοι που όλοι νομίζουν ότι ισχύουν. Αλλά δεν ισχύουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top