Πιο δημοφιλή

Ολίγες δροσερές συμβουλές ώστε να χαρείτε τον ύπνο γυμνοί στις διακοπές και να μη νιώθετε σαν γιγάντιο λουκάνικο με πυτζαμάκι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας το αποδεχθούμε επιτέλους: δεν χρειάζεται να γίνουμε όλοι Ντάνιελ Κρεγκ για να έχουμε δικαίωμα εμφάνισης στην παραλία. Είμαστε αυτό που είμαστε με την ελπίδα (πάντα) να βελτιωθούμε. Στο μεταξύ, ας βουτήξουμε άφοβα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιατί πρέπει να χαιρόμαστε που ο ιός δεν είναι σαν την ιλαρά; Τι ισχύει για τις μάσκες, τις αγκαλιές, τα 15 λεπτά συνάφειας και τα ΜΜΜ; Η Wall Street Journal σε ένα μεγάλο άρθρο της κωδικοποιεί τα στοιχεία στα οποία μπορούμε να βασιστούμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κανένα άλλο άγαλμα δεν έχει θωπευτεί τόσο πολύ από γυναίκες και λογής εφαψίες όσο αυτό του γάλλου δημοσιογράφου που βρίσκεται στο κοιμητήριο Père-Lachaise. Αποτέλεσμα: το σημείο στα απόκρυφά του έχει αλλάξει χρώμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιατί μας τραβούν από τη μύτη οι ψεύτικες ειδήσεις; Γιατί τις αναπαράγουμε και στηρίζουμε τις απόψεις μας; Από τους Αρχαίους Ρωμαίους και τους συκοφάντες της Αθήνας έως τον Τραμπ, ο κατάλογος των ψεμάτων δεν έχει τέλος. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ίσως μετά από χρόνια να έχει γίνει ένα ακόμη ανθρώπινο παραμύθι. Κάποτε υπήρξε ένας ιός που λεγόταν κορονοϊός, θα λέει ο μπαμπάς στο παιδί του για να τον βάλει να κοιμηθεί. Και θα του εξηγεί, όπως στο βίντεο, τα λάθη που έκαναν οι άνθρωποι στους εαυτούς τους και το περιβάλλον αναζητώντας μια ταχύτερη και πιο πλούσια ζωή. Κι όμως, την ίδια στιγμή ξεχνώντας πως έχαναν τα σημαντικότερα που συνιστούν την ουσία της αληθινής ζωής. Ως τη στιγμή που που εμφανίστηκε ο ιός. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς θα είναι η ζωή από τις 4 Μαΐου και μετά; Θα το ξεπεράσουμε το σοκ ή θα μάθουμε να ζούμε με το διαρκές άγχος της νόσου; Τι γίνεται με τις ανθρώπινες σχέσεις και τα παρεπόμενα της καραντίνας; Ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης μιλάει για τις κρυφές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής εν μέσω πανδημίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πριν από τον κορονοϊό δεν θέλαμε να ακούμε τη λέξη «ρουτίνα». Τώρα που μας έλειψε λόγω της καραντίνας είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε την αξία της στη ζωή μας. Είναι ένας οικείος τόπος που μας αρέσει να επισκεπτόμαστε κάθε μέρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εν μέσω πανδημίας ανθεί το sexting. Έστω και από απόταση, τα social media έχουν γεμίσει με γυμνές ή προκλητικές φωτογραφίες χρηστών. Τι είναι αυτό που μας ωθεί να δείξουμε σάρκα αφού δεν μπορούμε να την προσφέρουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι ημέρες της καραντίνας βαίνουν προς το τέλος. Είναι, λοιπόν, η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά με τον εαυτό μας, να μην μας ενοχλήσει ακόμη και μια μορφή πλήξης, αλλά να δούμε όλη αυτή την κατάσταση ως βατήρα για καινούργια άλματα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεκίνησε σαν ράδιο αρβύλα αλλά πλέον σοβαρές μελέτες αναζητούν θετικά στοιχεία στη νικοτίνη εν μέσω πανδημίας. Τα στατιστικά των νοσούντων καπνιστών δίνουν επίσης κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Είναι βέβαια πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για οφέλη του καπνίσματος -που εξακολουθεί να καταστρέφει τους πνεύμονες- στη μάχη με τον κορονοϊό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eίχε και τα καλά της η καραντίνα και θα τα καταλάβουμε όταν τελειώσει. Αποκτήσαμε ελεύθερο χρόνο, βλέπαμε σειρές, μέναμε αξύριστοι, τρώγαμε σπιτικά σουβλάκια, παίζαμε με τα παιδιά μας. Σε λίγο όλα αυτά θα είναι παρελθόν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top