Πιο δημοφιλή

Πόσα ποτήρια είναι καλό να καταναλώνουμε καθημερινά και σε τι ρυθμούς; Ποιες δυσλειτουργίες του οργανισμού μας μπορεί να προλάβει το νερό; Είναι καλό να πίνουμε καφέ ή τσάι μέσα στην ημέρα και να θεωρούμε πως έτσι ενυδατωνόμαστε; Ιδού τι λένε οι έρευνες των επιστημόνων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αντισυμβατικός, λάτρης των παραμυθιών και των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Ο φετινός νικητής του Νόμπελ Φυσικής (το μοιράστηκε με δύο άλλους σημαντικούς επιστήμονες) είναι ο παππούς που θα θέλαμε να έχουμε και ο επιστήμονας στον οποίο αξίζει να στηριζόμαστε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian, νέες μελέτες καταδεικνύουν ότι το (ανεπεξέργαστο) κρέας, τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά, τα αυγά αλλά και το λελογισμένο αλάτι, δεν βλάπτουν την υγεία μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πίσω από τα ονόματά μας υπάρχουν μύθοι και δηλωτικά στοιχεία του χαρακτήρα μας. Ιδού κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πως το κολύμπι άλλαξε την ζωή του Πέτρου Δεμερτζή, εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων. Γράφει την εμπειρία του και μας προτρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιατί τα παιδιά βιώνουν «ενήλικες» ψυχικές συνθήκες και πώς θα αντέξουν μικροί και μεγάλοι τον συνεχή εφιάλτη; Πόσο τα έχει επηρεάσει η πανδημία και τα lockdown του προηγούμενου χειμώνα;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι είναι αυτό που κάνει μια μερίδα συμπολιτών μας να μην θέλουν με τίποτα να κάνουν το εμβόλιο; Είναι εμμονή, δυσκολία στην ανάλυση των δεδομένων, ένα παιχνίδι ενοχών, μια αντίδραση κατά των ελίτ ή μήπως κοινή άγνοια; Ας αναλύσουμε το φαινόμενο με ψυχραιμία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πέντε εύκολα και άμεσα εφαρμόσιμα tips για να σταματήστε να είστε «δούλοι» του κινητού σας. Η βραβευμένη δημοσιογράφος Catherine Price τα ακολούθησε, σώθηκε και στη συνέχεια κατέγραψε την εμπειρία της στο βιβλίο της «Πώς να χωρίσετε με το κινητό σας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γυναίκες μας κατηγορούν συνήθως για συναισθηματική απογύμνωση. Η κοινωνία μας θέλει δυναμικούς. Κι όμως, οι άντρες κλαίνε, αλλά με διαφορετικό τρόπο από τις γυναίκες. Το αποδεικνύουν και οι επιστημονικές μελέτες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είστε εθισμένοι με το κινητό σας; Ας το παραδεχθούμε όλοι: το smartphone είναι, πλέον, προέκταση των χεριών μας, ένας εγκέφαλος που μας βομβαρδίζει με αλγόριθμους. Μήπως πρέπει να ξαναβρούμε την πρωταρχική φύση της βαρεμάρας και να αναζητήσουμε τον εαυτό μας με άλλο τρόπο; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι μας έχει αφαιρέσει, άραγε, όλη αυτή η πολύμηνη απομόνωση λόγω του ιού; Ξαναβρισκόμαστε ερωτικά σαν μην συνέβη τίποτα ή χρειαζόμαστε μερικές αναγνωριστικές βόλτες στο ερωτικό «ποδήλατο»;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μήπως να σκεφτούμε το πραγματικό νόημα του γνωστού Καβαφικού ποιήματος; Ο νόμος της ζωής δεν πρέπει να είναι η χαμέρπεια, αλλά το φως, η διαύγεια και η καθαρότητα των προθέσεών μας. Δεν χρειάζεται να γίνουμε οι καλύτεροι, αλλά να μείνουμε αυθεντικοί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top