Ποιός είπε ότι τα εκλεκτά malts δεν συνδυάζονται με τίποτε άλλο παρα λίγες σταγόνες μεταλλικό νερό; Πριν λίγες ημέρες το πολυβραβευμένο εστιατόριο της Αθήνας, η «Σπονδή», σε συνεργασία με το «Cardhu», το αγαπημένο Single Malt Whisky από το Speyside, και το γαστρονομικό και ευζωιστικό website «The Food & Leisure Guide» (www.fnl-guide.com) διοργάνωσαν ένα ιδιωτικό δείπνο για να αποδείξουν το αντίθετο. Παντρεύοντας τις δημιουργίες του chef Arnaud Bignon με ποτά και cocktail που είχαν ως συστατικό και έμπνευση το «Cardhu».
Ο Bignon που έγραψε ιστορία στις κουζίνες της «Σπονδής» τα περασμένα χρόνια, βρέθηκε για 48 ώρες στην Αθήνα από το «Greenhouse» του Λονδίνου όπου δημιουργεί πλέον. O Bignon έχει διακριθεί για τη φιλοσοφία του, η οποία συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική εκπαίδευσή του με τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Προσηλωμένος στην αναζήτηση της τέλειας αρμονίας και ισορροπίας σε όλα τα πιάτα του, έχει βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin. Δεν διστάζει να ρισκάρει με νέους συνδυασμούς και πρωτότυπα αρώματα αλλά και ποτέ δεν πέφτει στην παγίδα του εύκολου εντυπωσιασμού. Έτσι, ήταν αληθινή πρόκληση για τον ίδιο όπως δήλωσε, να επιστρέψει στην αγαπημένη του Αθήνα και να παρουσιάσει νέα πιάτα από το Λονδίνο, παντρεύοντας τα με περιπετειώδη κοκτέιλ.
Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν το CARDHU AMBER ROCK™ και το CARDHU GOLD RESERVE™, τα οποία προστέθηκαν πρόσφατα στην πλούσια οικογένεια του Single Malt Scotch Whisky από το Speyside που αποτελείται επίσης από τα Cardhu 12 y.o., Cardhu 15 y.o. και Cardhu 18 y.o.
Οι απρόσμενοι αλλά απόλυτα ισορροπημένοι συνδυασμοί γεύσεων που παρουσίασε ο διάσημος chef “φώτισαν” τα σπάνια χαρακτηριστικά του CARDHU AMBER ROCK™ υπό ένα νέο πρίσμα: Το διπλά ωριμασμένο σε καπνισμένα βαρέλια αμερικανικής δρυός single malt, με τις πλούσιες νότες βανίλιας και μπαχαρικών, “έγραψε” στα πληθωρικά πιάτα όπως το βαθιά κρεάτινο ζαρκάδι και η πλούσια πραλίνα με σοκολάτα Μanjari από τη Μαδαγασκάρη. Ενώ το CARDHU GOLD RESERVE™ με τις πιο ζεστές, γλυκές και φρουτώδεις νότες συνόδευσε το φουα γκρα καλύτερα από γλυκό κρασί αλλά υποστήριξε άψογα και τα θαλασσινά (χτένια, χριστόψαρο) ως πρωταγωνιστής σε δύο cocktail.
Τα σπουδαία cocktail που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη βραδιά υπέγραψαν ο Θάνος Προυνάρους, Spirits & Bar Consultant του Ομίλου Τραστέλη, και ο Τέλης Παπαδόπουλος, Mixologist διεθνούς αναγνώρισης και νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class Bartender of the Year, το 2009.
Το Menu της βραδιάς – κλέψτε ιδέες!
Χτένια:
Με Αγγούρι / Άνηθο/ Σπαράγγια της Θάλασσας
Cocktail Cumming’s Red Flag:
Cardhu Gold Reserve / Τομάτα / Σόγια / Wasabi / Yuzu / Σουσάμι / Nori
Φουά Γκρα:
Με καλαμπόκι / Satay / Παλαιωμένο Βαλσαμικό
Ποτό: Cardhu Gold Reserve
Χριστόψαρο:
Με παντζάρια / Vadouvan / Κόκκινο Κρασί
Cocktail The Water’s fine:
Cardhu Gold Reserve / Ginger / Wild mountain tea
Ζαρκάδι:
Mε πιπέρι Τασμανίας / Κάστανο/ Λαχανάκια Βρυξελλών / Ιβίσκο
Cocktail Eternal Sunshine:
Cardhu Amber Rock / Antica Formula / Bitters / Salt Pastis
Πραλίνα:
Με λεμόνι / Σοκολάτα Manjari / Λάιμ Αυστραλίας
Ποτό: Cardhu Amber Rock
Διαβάστε ακόμα: World Class – Ποιος θα αναδειχθεί κορυφαίος Έλληνας Bartender τη νέα χρονιά;