Τα σωστά κοκτέιλ έχουν έως 3 συστατικά

Μη ψάχνεις το θαύμα στην βαβούρα. Στην απλότητα κρύβεται το πραγματικό μυστήριο, χωρίς περίεργα αρωματικά και παρδαλά μεζεδάκια στο ποτήρι. Τρία συστατικά είναι υπέρ αρκετά για ένα στιβαρό ποτό.

 

Το υπέροχο Negroni, με τζιν, καμπάρι και κόκκινο βερμούτ. Πολυδιάστατο και πληθωρικό, παρά τα μόλις τρία συστατικά του.

Υπάρχουν τόσοι λόγοι να πίνεις: στοιχίζει φθηνότερα από το να τρως, κοιμάσαι καλύτερα, χώρια ότι μόλις βρεις μια κακοπληρωμένη δουλειά πρέπει να το γιορτάσεις.

Το αλκοόλ θα παραμείνει, ό,τι και να γίνει, εκείνο το κοινωνικό λιπαντικό που βρίσκεται ως βάση σε μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις και συναντήσεις μας. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς δεν τη βγάζεις με πράσινο τσάι, έτσι δεν είναι;

Δεν είναι παράδοξο που τα κοκτέιλ με 3 μόνο συστατικά είναι τα καλύτερα. Η δομή τους είναι πιο γερή και ισορροπημένη, σταθερή, ολοκληρωμένη. Κάτι σαν ménage à trois.

Εξάλλου, είτε σπίτι είτε στο μπαρ, προτιμάμε τα καθαρά κοκτέιλς που αναδεικνύουν καλύτερα το οινόπνευμα τους. Η όλη ιδέα είναι να απλοποιείς όσο γίνεται περισσότερο, με σκοπό να απολαύσεις τα καλύτερα συστατικά. Είναι πιο classy. Αυτό, παρά τα όσα θα νόμιζε κάποιος, απαιτεί απόλυτο έλεγχο της τεχνικής, τελειότητα. Η ακρίβεια εδώ παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Οι φραμπαλάδες είναι για τα κορίτσια και τους διαγωνισμούς. Καλύπτουν την αδυναμία να απολαύσεις τα αποστάγματα και να καταλάβεις την ιδιοσυγκρασία τους.

Η απλότητα είναι σπουδαίο πράγμα, έχει καλύτερη γεύση. Ένα Negroni, για παράδειγμα, ή ένα Daiquiri, μια Μαργαρίτα, ένα Μανχάταν, ένα Cuba Libre. B52, Bellini, Caipirinha, Moscow Mule, Tequila Sunrise σας θυμίζουν κάτι; Ξεφαντώματα ίσως. Τα διασημότερα κοκτέιλς έχουν μόνον 3 συστατικά.

Tο μοναδικό κοκτέιλ που αξίζει το όνομά του, κατά τον υπογράφοντα, είναι το Dry Martini. Με τρία συστατικά,τα εξής δύο: Τζίν ή βότκα, και βερμούτ.

Και στο σπίτι, αρκεί να έχουμε μόνον 4 ποτά: ουίσκι, ρούμι, τζιν και βότκα. Μπορείς να κάνεις τα πάντα μ’ αυτά και κρατάνε. Οι φραμπαλάδες είναι για τα κορίτσια και τους διαγωνισμούς. Καλύπτουν την αδυναμία να απολαύσεις τα αποστάγματα και να καταλάβεις την ιδιοσυγκρασία τους. Έτσι γίνονται αξεσουάρ μόδας με ομπρελίτσες. Η χαρά των (ωραίων) μπάρμεν.

Φυσικά, είμαι κακός. Αλλά, κατ’ εμέ, το μοναδικό κοκτέιλ που αξίζει το όνομά του είναι το Dry Martini. Όλα τ’ άλλα είναι απλώς παρασκευάσματα. Όπως τα σημερινά αρώματα.

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο Senios: Εδώ το Bloody Mary είναι σαν να τρως γεμιστά.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro