Αριστερά: Ο Εμιλιάνο Μάρκου “ενισχύει” την margarita του με Patrón El Cielo. Δεξιά: Το αντικείμενο του… αγαυικού πόθου, στο ξενοδοχείο Soho Roc, και στο φακό του Andro.

Το… «εθνικό» ποτό της Μυκόνου

Eν είδει θέσφατου, μεταξύ των ανθρώπων που λατρεύουν το απόσταγμα της μπλε αγαύης, «κυκλοφορούσε» παλιά ο εξής αστεϊσμός: «Μην προσπαθείς να τους κάνεις όλους χαρούμενους, δεν είσαι τεκίλα».

Σήμερα στη Μύκονο, η παραπάνω ρήση ισχύει πέρα για πέρα: Χάρη στην εξέλιξη της κατηγορίας από τα σφηνάκια του «χαβαλέ» στα εκλεκτά αποστάγματα που απολαμβάνεις κανείς σε βαρύτιμα ποτήρια, σε φίνες συνθέσεις κοκτέιλ ή ακόμα και με το φαγητό σε κορυφαία εστιατόρια, η τεκίλα έχει γίνει το… εθνικό ποτό του νησιού. Στη Μύκονο, η τεκίλα -και δη η premium τεκίλα- τους κάνει όλους χαρούμενους.

H premium τεκίλα είναι το εθνικό ποτό της Μυκόνου. Η Patrón El Cielo είναι η πιο premium ανάμεσα στις “silver” τεκίλες.

Να γιατί η Patrón -κορυφαίο brand τεκίλας από το Μεξικό βεβαίως- εστίασε στο πιο σέξι νησί των Κυκλάδων για να κορυφώσει το λανσάρισμα της El Cielo, της πιο premium «silver» τεκίλας,  η οποία χάρη στην ποιότητα της και στο έξοχο αρ ντεκό μπουκάλι της, έχει ήδη λάβει θέση στα καλύτερα τραπέζια της Μυκόνου, από το privé του Scorpios ως το σαλόνι της Luisa στο Nammos Village.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα μόνο χαρακτηριστικό της Patrón El Cielo, αυτό θα ήταν το μηδενικό «κάψιμο» στο στόμα μετά από κάθε γουλιά.

Αριστερά: Ο Εμμάνουελ Ελόζιεουα στο Scorpios. Δεξιά: Η Patrón El Cielo στο φακό του Andro.

Οι αρετές της τετραπλής απόσταξης

Ας δούμε γιατί αυτό το προϊόν είναι ξεχωριστό και παγκόσμιο: Λαμπερή, μεταξένια, με φυσική στρογγυλάδα και διακριτική γλύκα, η El Cielo αποστάζεται τέσσερις (!) φορές προτού αγγίξει τα χείλη των aficionados.

Η τετραπλή απόσταξη «ξεκλειδώνει» τη φυσική γλυκύτητα της αγαύης, προσφέροντας μοναδική εμπειρία καθαρής και θα λέγαμε «φρέσκιας» γεύσης, με αξιοσημείωτα απαλή επίγευση: Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα μόνο χαρακτηριστικό της Patrón El Cielo, αυτό θα ήταν το μηδενικό «κάψιμο» στο στόμα μετά από κάθε γουλιά.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, αναπτύξαμε μια τεκίλα της prestige κατηγορίας, αποσταγμένη 4 φορές —μια διαδικασία εξαιρετικά σπάνια—χρησιμοποιώντας το μικρότερο χάλκινο άμβυκα στη Hacienda Patrón», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο David Rodriguez, Master Distiller της τεκίλας. «Στην Patrón», συμπλήρωσε, «στόχος μας είναι να επιτύχουμε την τελειότητα σε κάθε μία σταγόνα, να προσφέρουμε μια απίστευτα γλυκιά και με ελαφριά γεύση, απαλή τεκίλα».

Περιμένοντας το ηλιοβασίλεμα στο Scorpios με ένα πικάντικο Melonism: κοκτέιλ με Patrón El Cielo, πεπόνι και πιπεριά χαλαπένιο.

Ένα μπουκάλι (και ένα πώμα) – κόσμημα

Τα χαρακτηριστικά της Patrón El Cielo δεν τα προσπερνάς εύκολα. Δεν πρέπει, άλλωστε. Είναι φτιαγμένη από 100% φυσικά συστατικά (την υψηλότερης ποιότητας Weber Blue αγαύη, νερό και μαγιά), σε μικρές παρτίδες για να διασφαλιστεί η ποιότητα της. Μόνο έτσι καταφέρνει να βγάζει αυτές τις φωτεινές, φρέσκιες νότες εσπεριδοειδών στον ουρανίσκο, γεγονός που την καθιστά ιδανική για καλοκαιρινές στιγμές γιορτής.

Το επιπλέον ατού του προϊόντος είναι το μπουκάλι: Σε αρ ντεκό σχήμα, διακοσμημένο με χρυσά σχέδια εμπνευσμένα από την ηφαιστειακή πέτρα tahona που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της τεκίλας Patrón. Και με ανάγλυφα τα φύλλα της αγαύης -σαν τις αχτίδες του ήλιου ή σαν μια αρχαία περικεφαλαία των Αζτέκων- στη βάση της βαρύτιμης φιάλης.

Κορωνίδα του κομψού αυτού γυάλινου δοχείου αποτελεί το πώμα με τη χρυσή μπάλα. Πολλοί λάτρεις της El Cielo το βάζουν στην τσέπη τους, ή το προσφέρουν σε μια κυρία… Θυμάστε την περίφημη σκηνή στο Better Call Saul όπου ο Τζίμι και η Κιμ φυλάνε ένα άλλο πώμα – κόσμημα μιας πολύτιμης τεκίλας μετά από μια περιπέτεια τους στο New Mexico;

Η Patrón El Cielo είναι η ίσως καλύτερη τεκίλα αυτή τη στιγμή για να συνοδεύσει φαγητό.

Αριστερά: Ο Κίμων Φραγκάκης στο Scorpios. Δεξιά: Η Κέισι Μίζιου στο Luisa Beach.

Γιατί η τεκίλα είναι το καλύτερο spirit για φαγητό

Επειδή δεν πρόκειται για μια παλαιωμένη τεκίλα, απολαμβάνεις την El Cielo ιδανικά με καθαρό πάγο και μια λεπτή φέτα πορτοκάλι. Βεβαίως είναι βασικό συστατικό και σε long drinks όπως μια υφάλμυρη Paloma στην πισίνα του Soho Roc, και σε κοκτέιλ όπως το έξοχο Melonism του Scorpios -αξίζει να το δοκιμάσετε- με Patrón El Cielo, πεπόνι και καυτερή πιπεριά χαλαπένιο.

Στο Andro δεν πιστεύουμε στο pairing ενός καλού γεύματος ή δείπνου με γλυκερά και πολύπλοκα κοκτέιλ, τη εξαιρέσει ενός «ατσάλινου» μαρτίνι, ενός πικάντικου μπλάντι μέρι ή μιας καλά παγωμένης και ξινής μαργαρίτας. Ειδικά η τεκίλα, με την ορεκτική αλμύρα, βοτανικότητα και μεταλικότητα της, είναι ίσως το μόνο ποτό που ταιριάζει τόσο πολύ με το φαγητό.

Και δη με… «μυκονιάτικο» φαγητό, με πιάτα δηλαδή του Αθηναγόρα Κωστάκου (Scorpios), του Χριστόφορου Πέσκια (Jackie O’), του  Nobu, του Coya και άλλων που συνδυάζουν γεύσεις πικάντικες, καπνιστές, ερεθιστικές στη γλώσσα με επιρροές λατινοαμερικάνικες, μεσογειακές και ασιατικές. Η Patrón El Cielo είναι η ίσως καλύτερη τεκίλα αυτή τη στιγμή για να συνοδεύσει ένα τέτοιο μενού.

Η Χριστίνα Κανελλοπούλου στο pop-up bar της Patrón El Cielo που χάρισε ξεχωριστή ενέργεια στο κατάστημα ρούχων Luisa Beach στο Nammos Village.

Ένα παγκόσμιο λανσάρισμα στην Ελλάδα

Μετά την πρώτη παρουσίαση στην Ίμπιζα και ένα δυνατό πέρασμα από τη Νέα Υόρκη, όπου η Doja Cat εντυπωσίασε με ένα privé live για εκλεκτούς καλεσμένους, κι ακόμα τα Hamptons (θέρετρο κοντά στη Ν. Υόρκη) και το Τορόντο του Καναδά, το παγκόσμιο λανσάρισμα της Patrón El Cielo κορυφώθηκε τον Ιούλιο στη Μύκονο.

Διασημότητες, φίλοι και συνεργάτες της Patrón από το Μεξικό και δημοσιογράφοι, συμμετείχαν σε ένα διήμερο πάρτι. Η αρχή έγινε στο Scorpios, ίσως την πιο ταιριαστή «πρεσβεία» της El Cielo. Ξεκίνησε με cocktails στο ηλιοβασίλεμα, συνεχίστηκε με tequila-pairing δείπνο και κορυφώθηκε με DJ party στο ιδιωτικό τμήμα του κλαμπ. Την επόμενη μέρα η διασκέδαση συνεχίστηκε με ολοήμερο party στην πισίνα του Soho Roc House και fashion Palomas & Margaritas στη Luisa Beach Boutique, στο Nammos Village.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της Patrón El Cielo κορυφώθηκε τον Ιούλιο στη Μύκονο, στο Scorpios, στο Soho Roc και στη Luisa Beach του Nammos Village.

Είναι φτιαγμένη από 100% φυσικά συστατικά αλλά “διψάει” για νυχτερινή διασκέδαση.

Λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμα και ενώ φτάνουμε στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού, η El Cielo πρωταγωνιστεί: Από το μεσημέρι -η τεκίλα είναι άλλωστε ποτό που ταιριάζει και υπό τον ήλιο- ως τη νύχτα στα κορυφαία κλαμπ (να σημειωθεί ότι σερβίρεται μόνο σε επιλεγμένα σημεία) φιγουράρει στα καλύτερα τραπέζια και εμπνέει τους μπαρτέντερ στη δημιουργία νέων κοκτέιλ. Η El Cielo έχει γίνει talk of the island, και θα διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι καθώς ανοίγει μια νέα κατηγορία ultra premium λευκής τεκίλας, αναμένεται σύντομα να βρει μιμητές.

 

// Ο τέλειος τρόπος για να απολαύσετε το PATRÓN είναι υπεύθυνα. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Γαλλική βότκα, Γαλλική γεύση! 4 εξόχως γαλλικά φαγητά που ταιριάζουν απολύτως με την Grey Goose.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top