Amarone_Grande_Annata_CPB-COVER

Δύο μεγαλειώδη κρασιά που επιδέχονται βαθιά παλαίωση.

Εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, δυσεύρετη και πολυβραβευμένη ποιότητα. Δύο ετικέτες του ιταλικού οινοποιείου Masi Agricola, με έδρα μία από τις πιο φημισμένες ΠΟΠ (ή DOC, στο ιταλικότερον) περιοχές της Ιταλίας, την Valpolicella στο Βένετο, λίγο έξω από την ξακουστή Βερόνα. Και oι κριτές του Wine Spectator, της διεθνούς βίβλου των οινοφίλων, να μένουν άφωνοι!

a-Campolongo_di_Torbe_vigneto_1

Σούρουπο στο οινοποιείο Μasi, τα αμπέλια, όμως, θα συνεχίσουν ολονυχτίς να συνομιλούν με τη φύση.

Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές μιας ακόμη διάκρισης που συνδέεται με την κάβα Kylix μιας και τις δύο αυτές ετικέτες που έκαναν πραγματικό high score στην πρόσφατη αξιολόγηση του Wine Spectator, τις διαθέτει η κάβα αποκλειστικά για την Ελλάδα .

Για το μαγικό Vaio Armaron του 2008, που πέτυχε βαθμολογία 95 στα 100 το Wine Spectator έγραψε ότι «αν και δυσεύρετο, αξίζει κάθε κόπο για να το αναζητήσεις και εν τέλει να το βρεις»

Πρόκειται καταρχήν για τo Costasera του 2010, το οποίο βαθμολογήθηκε με 92/100. Οι οινοκριτικοί του WS μίλησαν για ένα κρασί «με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής (53 ευρώ στην Ελληνική αγορά), με μεταξένια υφή και μια απαράμιλλη μεταλλικότητα που μένει μέχρι το τελείωμα». Το κρασί αυτό έχει -με το συμπάθιο- και 15% βαθμούς αλκοόλης και εκρήγνυται πληθωρικά στο στόμα. Φυλάξτε το στην κάβα σας για όταν ψυχράνει ο καιρός και συνοδεύστε το με πληθωρικά εδέσματα.

Ενώ, το μαγικό Vaio Armaron του 2006 έφτασε στο δικό του limit-up με βαθμολογία 95 στα 100. Εδώ οι ειδικοί, αν και παραδέχθηκαν ότι πρόκειται για “ένα από τα πιο δυσεύρετα και πολυβραβευμένα κρασιά στον κόσμο”, κατέληξαν ομόφωνα ότι “κάθε κόπος είναι δικαιολογημένος για να το αναζητήσεις και εντέλει να το βρεις”. Στο σημαντικό αυτό κρασί οι βαθμοί σκαρφαλώνουν στο 15,5% οπότε ανοίξτε το τουλάχιστον τρεις ώρες πριν υποδεχθείτε τους εκλεκτούς -και τυχερούς- με τους οποίους θα το μοιραστείτε.

a-Costasera_vigneto

Valpolicella: Ο ομφαλός για τα φημισμένα αμπελοτόπια του Βένετο.

⇒Δείτε τον senior editor του Wine Spectator, Bruce Sanderson να συνομιλεί με τον Sandro Boscaini του οινοποιείου Masi, για το τί κάνει το Masi Amarone τόσο ξεχωριστό:

 

Διαβάστε ακόμα: Ποτήρια κρασιού: Αυτά είναι τα μυστικά τους!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top