Top 5 Πέντε στέκια για γρήγορο lunch break για όσους δουλεύουν στο κέντρο της Αθήνας

Που να πας κάπου γρήγορα αλλά όχι με την ψυχή στο στόμα, να φας ωραία αλλά να μην σκάσεις και να απολαύσεις αυτό το πολύτιμο break από το γραφείο; Πέντε μαγαζιά ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό διάλειμμα.

 

Από δροσερές σαλάτες μέχρι γευστικότατα ζυμαρικά, συνοδεία ενός ποτηριού κρασιού. (Φωτογραφία: Warehouse)

Warehouse
Η πρώτη στάση γίνεται στο γνωστό στέκι στη γωνία Βαλτετσίου 21 & Μαυρομιχάλη για 2 λόγους. (1) Είναι ένα λεπτό με τα πόδια από το γραφείο και (2) από όταν πρωτοάνοιξε μου θύμιζε μαγαζί πόλης του εξωτερικού. Στυλάτο design που συνδυάζει μέταλλο και ξύλο – ξεχωρίζω τους πάγκους στο (άκαπνο) εσωτερικό του, ενώ για τους ανοιξιάτικους μήνες τα τραπεζάκια έξω είναι ό,τι πρέπει. Όπως και ο κατάλογος του, που είναι σύντομος για να μην σε μπερδέψει. Σίγουρα επιλέγεις την σαλάτα με το κοτόπουλο (απλά δροσερή και χορταστική) για κάτι ελαφρύ, όπως και τη σαλάτα με μανούρι. Ενώ αν θέλεις κάτι πιο… φαγητό συνιστώ να πειραματιστείς με τα ζυμαρικά του που είναι γευστικότατα. Φυσικά συνοδεύεις το γεύμα σου με ένα ποτήρι κρασί. Μόνο ένα όμως, έχεις και δουλειά μετά. Τέλος το Warehouse έχει και δικό του εκλεκτό εσπρέσο μικρής παραγωγής.

//Warehouse, Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, 215 5408 002

 

Στην επόμενη σελίδα: Στο It αξίζει να το παρακάνεις.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro