Trikalinos PSYCHE: Το «χαβιάρι της Ελλάδας» περνάει σε άλλο επίπεδο

Ένα νέο, καινοτόμο και «φρέσκο» αβγοτάραχο που φέρνει την πεμπτουσία της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου στο στόμα.

 
IMG_5390_pyramid_open_net_vase_w

Το αυγοτάραχο είναι το «χαβιάρι της Ελλάδας» και τώρα ήρθε η στιγμή να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει.

Είναι ένα από τα πιο αγαπητά προϊόντα της χώρας μας και σήμα κατατεθέν της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Κατά πολλούς το αβγοτάραχο είναι το «χαβιάρι της Ελλάδας» και τώρα ήρθε η στιγμή να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη.

Το PSYCHE, ένα magnum opus του Ζαφείρη Τρικαλινού, γεννιέται από μια ήπια διαδικασία ωρίμανσης των αβγών του κέφαλου, που αποκαλύπτει ένα ζουμερό, πολύτιμο πυρήνα. Έχει βελούδινη υφή και λεπτή, αλλά μακράς διαρκείας, γεύση. Από την αρχή μέχρι το τέλος, τον ουρανίσκο πλημμυρίζουν αρώματα ιωδίου και θάλασσας.

Απολαύστε το σε φρυγανισμένο ψωμί ή blinis, ως συνοδευτικό σε συνταγές με θαλασσινά, αβγά, ζυμαρικά, ακόμα και όσπρια.
v4_181

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τις καθαρές και ανόθευτες γεύσεις του αχινού και των φυκιών να γίνονται φρουτώδεις, γλυκόπικρες στο στόμα.

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τις καθαρές και ανόθευτες γεύσεις του αχινού και των φυκιών να γίνονται φρουτώδεις, γλυκόπικρες στο στόμα. Με μια υφή σχεδόν κρεμώδη να «σερφάρει» στη γλώσσα, χαρίζοντας επίμονη επίγευση “umami” στο μοναδικό αυτό προϊόν.

Το Trikalinos Avgotaraho PSYCHE δεν το μαγειρεύουμε -επ’ουδενί!- αλλά το προσθέτουμε φινίροντας ένα πιάτο. Απολαύστε το σε φρυγανισμένο ψωμί ή blinis, ως συνοδευτικό σε συνταγές με θαλασσινά, αβγά, ζυμαρικά, ακόμα και όσπρια. Στο ποτήρι γυρεύει τις παγωμένες φυσαλίδες της σαμπάνιας αλλά και ξηρά και μεταλλικά λευκά κρασιά (Σαντορίνες και όχι μόνο), και ακόμα εκλεκτή βότκα ή και καπνιστά ουίσκι από τις Σκοτσέζικες νήσους.

IMG_5327_psyche_foodstyling_packaging_1_w

Απολαύστε το με σαμπάνια, ξηρά και μεταλλικά λευκά κρασιά, αποστάγματα, βότκα και ουίσκι. Ένα υπέροχο έδεσμα για τις ξεχωριστές στιγμές σας.

 

Δείτε ακόμα: Ένα αποκλειστικό Video του Andro, για το success story του αυγοτάραχου

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro