Σιγά μην σκάσουμε που θα είμαστε μόνοι στις γιορτές.

Λατρεύω τις εορταστικές περιόδους. Μόνος ή Μάνος, η ίδια μαγεία πλημμυρίζει το τούτο μου κάθε χρόνο. Το να βλέπω βλακώδεις χριστουγεννιάτικες ταινίες, ν’ ακούω τις σχετικές μουσικούλες ή το να στήνω χιονανθρώπους από φελιζόλ στο μπαλκόνι, να στολίζω το δέντρο, να κατεβάζω επιτραπέζια παιχνίδια απ’ το πατάρι και να σκαλίζω τα φωτογραφικά μου άλμπουμ για χιλιοστή φορά με βοηθάει να ντύνομαι το χαρακτηριστικά ηλίθιο χαμόγελό μου.

Ωστόσο, χαρίζει μεγάλη ανακούφιση το γεγονός ότι φέτος έχουμε κάθε δικαιολογία να αποφύγουμε έναν τόσο ψυχοφθόρο συγχρωτισμό, είτε πρόκειται για τα πάρτι του γραφείου (δυστυχώς το να το κάνεις με ωραία γραμματέα πάνω στο φωτοτυπικό σπανίζει όσο και το να βρεις βοδινή γλώσσα στον Βασιλόπουλο) είτε για τα σκυλοβαρετά οικογενειακά ρεβεγιόν.

Μπορείτε ελεύθερα να το ξεσκίσετε στο φαΐ και στα πούρα.

Ιδού γιατί είναι ψώνιο να βρεθείς εργένης μέρες πού ‘ναι:

1. Είναι εξόχως απολυμαντικό και διασκεδαστικό να την περάσεις με τα υπόλοιπα μπακούρια, bro. Θα περάσετε τέλεια, θα γελάσετε πολύ, θα καθαρίσει η ψυχούλα σας.

2. Σας δίνετε η μοναδική ευκαιρία να ακολουθήσετε τις προτροπές του ΣΚΑΙ και του Δήμου Αθηναίων για να κάνετε καλό στον πλησίον σας. Να αγαθοεργήσετε, να κάνετε τη διαφορά στην πολυκατοικία, στο Κολωνάκι, στην πόλη του φωτός! Φυσικά, τηρώντας ανέξοδα τα μέτρα που υποδεικνύει η Πολιτική Προστασία. Να ψωνίσετε για τους άλλους π.χ., τους ανήμπορους, τρώγοντας στη διαδρομή το ζαμπονάκι τους. Μια πράξη που αποδεδειγμένα διώχνει την κατάθλιψη.

3. Μιλάμε επίσης για μια καταπληκτική ευκαιρία ενδοσκόπησης. Καθότι ο εμετικός χαρακτήρας σας χρήζει επειγόντως βελτίωσης. Μια καλή ευκαιρία επίσης να βάλετε μπρος τα μεγαλεπήβολα σχέδια που ουδέποτε θα πραγματοποιήσετε. Πρόκειται για μια άσκηση εύχαρη, θεραπευτικά χρονοβόρα, που αποκλείει παντελώς τον κίνδυνο μετάδοσης.

4. Εντάξει χλωμό το βρίσκω, αλλά αν έρθουν στην ώρα τους, θα έχετε πολλαπλάσια δώρα. Πρώτον, γιατί δεν θα τα σουφρώσει η καλή σας. Δεύτερον, γιατί θα θελήσει να σας παρηγορήσει η οικογένειά σας.

Μπορείτε να χορέψετε disco ως το πρωί ή το Perfect Day σε υγρά πατώματα.

5. Δεν θα έχετε κανένα λόγο να τη μιμηθείτε. Για πρώτη φορά, θα δείτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό να αβγατίζει, ώστε ν’ αγοράσετε εκείνο το δερμάτινο που τόσο ονειρεύεστε.

6. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που δεν θα χρειαστεί να πάρετε μεγάλο έλατο, ώστε να κρεμάσετε τα παιδιά σας.

7. Μπορείτε ελεύθερα να το ξεσκίσετε στο φαΐ και στα πούρα, να γίνεται τελείως γκολ κατεβάζοντας όλα τα αλκοόλια που έτυχε να παροικούν στην επικράτειά σας και να σπαράξετε στο κλάμα. Και, στο τέλος, να κοιμηθείτε ευτυχισμένος και αμέριμνος κάτω από αγαπημένο και τρύπιο απ’ τα τσιγάρα κουβερτάκι σας.

8. Η συγκυρία είναι τόσο ευτυχής που δύνασθε ανενόχλητα να φορέσετε εκείνο το κιτς πουλόβερ με τον Άι Βασίλη και τα ελαφάκια ή τη γραβάτα με τα ελατάκια και τα λαμπιόνια. Αν μάλιστα είσαστε ευφάνταστοι, μπορείτε κάλλιστα να φάτε κάποιες ώρες προσπαθώντας να ανακαλύψετε από πού ανάβουν.

9. Μπορείτε επίσης να χορέψετε disco ώς το πρωί ή το Perfect Day σε υγρά πατώματα. Χωρίς να σας καίγεται καρφί πότε θα πλυθούν τα πιάτα.

10. Σημειωτέον, η καινούργια χρονιά είναι μια υπόσχεση ελπίδας. Δεν θέλετε να την ακυρώσετε έχοντας δίπλα σας μια-δυο γυναίκες, τρία παιδιά, δυο ξεδοντιασμένες θείες και το πλατύ χαμόγελο του Κίμωνα Φραγκάκη, έτσι δεν είναι;

 

Διαβάστε ακόμα: Ψάχνετε αυτοπεποίθηση; Βγείτε έξω από την ήσυχη ζωούλα σας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top