Most Viewed
Γιώργος Κωνσταντινίδης Γυναίκες και άκρα δεξιά: οι χρυσαυγίτισσες και οι άλλες 

Σε αντίθεση με τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής που δεν είχαν γνώμη και υποτάσσονταν στους μπουνταλάδες της εγκληματικής οργάνωσης, στην Ευρώπη τα ακροδεξιά κόμματα εμπιστεύονται μοντέρνες γυναίκες σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το ακραίο προφίλ τους. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

20.10.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Ερωτεύτηκα τα κοντά σου τα μαλλιά 

Μας ελκύει ο χείμαρρος των ξέπλεκων μαλλιών μιας γυναίκας, έτσι όπως φτερουγίζουν στην πλάτη. Μήπως, όμως, και το κοντό μαλλί έχει τη δική του ερωτική απήχηση πάνω μας; Γράφει ο Γιώργος Κωνταντινίδης.

06.10.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Γιατί έχουμε ανάγκη να ενωθούμε περισσότερο με τη φύση 

Αγαπάμε το φυσικό περιβάλλον, αλλά από μακριά. Κι όμως, η επανασύνδεση μαζί του φαντάζει να είναι μια κάποια λύση μπροστά στο μοντέρνο χάος που μας περιβάλλει. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

28.09.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Αγαπημένη μου αδελφή, αγαπημένη μου ξαδέλφη 

Γιατί οι τέχνες έχουν εξυμνήσει κατά καιρούς την ερωτική σχέση αδελφών και εξαδέλφων; Ποιοι μύθοι περιβάλλουν διαχρονικά τον έρωτα μεταξύ συγγενών και τί ισχύει νομικά σήμερα από χώρα σε χώρα; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

03.09.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Ψάχνετε αυτοπεποίθηση; Βγείτε έξω από την ήσυχη ζωούλα σας 

Δεν αγοράζει κανείς εμπιστοσύνη για τον εαυτό του. Δεν πουλιέται στα μαγαζιά και δεν θεωρείται δεδομένη. Προϋποθέτει εμπειρία, στόχο και το βασικό: να μάθουμε να μην πλατσουρίζουμε συνέχεια σε γνώριμα νερά. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

26.08.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Από τον Σωκράτη ως τον Ναβάλνι: μια ιστορία των δηλητηριάσεων 

Ποιος δηλητηρίασε τον σφοδρότερο επικριτή του Πούτιν; Δεν είναι πρώτη φορά που το φαρμάκι υποκαθιστά τα επιχειρήματα στον πολιτικό στίβο. Η επίσημη Ιστορία έχει να δείξει ουκ ολίγα φονικά τέτοιου τύπου. Από την Αρχαία Ελλάδα έως το Βυζάντιο κι από την Ρώμη έως τους ευγενείς στη Γαλλία, έχουν χαθεί πολιτικοί και προύχοντες έτσι. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

24.08.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Γιατί αξίζει να ντυνόμαστε κομψά σε Ηρώδειο και Επίδαυρο 

Δεν πας με τη βερμούδα και τη σαγιονάρα να δεις μια παράσταση. Είναι προσβολή στο χώρο και τους δημιουργούς. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

05.08.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Διαφωνώ, άρα υπάρχω 

Είναι το σαράκι που μας τρώει. Αν δεν σηκώσουμε τα μανίκια για καβγά στα social media ή στο μετρό φοβόμαστε πως θα καταντήσουμε ανδρείκελα. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε το θέμα, που συνήθως δεν το ξέρουμε, φτάνει που διαφωνούμε. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

15.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Από την «πουτάνα» στην «εργάτρια του σεξ» 

Το αρχαιότερο επάγγελμα εξελίσσεται, αλλάζει «όνομα», αλλά παραμένει στο στόχαστρο της κοινωνίας μέσω ενός αδιάσπαστου πλέγματος προκαταλήψεων. Πώς νοηματοδοτούν τον εαυτό τους οι σημερινές sex workers. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

06.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Η τέχνη της ειρωνείας. Την αντέχετε; 

Είμαστε μια χώρα που δεν ανέχεται -και δεν αντέχει- την ειρωνεία. Δοκιμάστε το στα social media και θα περάσετε από... λαϊκό δικαστήριο. Κι όμως, ο είρωνας είναι ένας επαναστάτης, ένα εύθυμο πνεύμα και όχι ένας χιουμορίστας της σειράς. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

02.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Μια ψυχή να κολυμπάει 

Δεν είσαι εσύ που αγαπάς το νερό, αλλά το νερό που αγαπά τον κολυμβητή. Το παιχνίδι με το νερό σε καλεί, σε παρασύρει. Γίνεται «τέχνη», αίσθηση αντιληπτή. Απόλαυσέ την. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

19.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Τα νέα τελετουργικά της «απόστασης» 

Θα χρειαστεί να επινοήσουμε νέες χειρονομίες για να εκδηλώσουμε την έγνοια μας, το σεβασμό μας, την αγάπη μας; Τι σημαίνει να μιλάς πίσω από μια μάσκα; Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης γράφει γι' αυτή τη νέα ανθρώπινη συνθήκη που διαμορφώνει νέο πεδίο στις σχέσεις.

07.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top