Most Viewed
Γιώργος Κωνσταντινίδης Το φανελάκι των προλετάριων και των αστέρων 

Είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο αντρικό εσώρουχο. Κι όμως, το έχει φορέσει ο Μάρλον Μπράντο, ο Μπρους Γουίλις και εσχάτως ο Σωτήρης Τσιόδρας. Αξίζει να το φοράμε και αν ναι τι πρέπει να προσέχουμε; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

28.12.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Γιατί τα μπακούρια την κάνουν ψώνιο τα Χριστούγεννα 

Σιγά μην είναι χάλια να περάσει κανείς τις γιορτινές μέρες μόνος του. Μην ακούτε τι λένε για τους εργένηδες. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης παραθέτει δέκα λόγους που αξίζει να το χαίρονται με τη ψυχή τους όσοι είναι μόνοι τους κάτω από το... δέντρο.

25.12.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ: ένα σκάνδαλο που μετράει 65 χρόνια 

Κανένα άλλο βιβλίο δεν έχει σοκάρει τόσο τους πουριτανούς (ακόμη και σήμερα) όσο το μυθιστόρημα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Είναι το όνειρο ενός παιδόφιλου; Είναι οι αποκαλύψεις ενός ταραγμένου μυαλού; Οχι, είναι ένα αριστούργημα. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

13.12.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Η τέχνη του πυγοραπίσματος: ύμνος στα φλογισμένα οπίσθια 

Η τέχνη της ξυλιάς είναι μια ευκαιρία για προσέγγιση. Συνάμα είναι και μια σπάνια απόλαυση με την προϋπόθεση πως υπάρχει συγκατάθεση και από τα δύο μέρη. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

03.12.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Σε τι χρησιμεύουν ακόμα οι βασιλιάδες 

Σε έναν κόσμο που προχωράει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τι τους θέλουμε τους εστεμμένους και τις εστεμμένες που έρχονται από το μακρινό παρελθόν; Δεν παρεμβαίνουν στα πράγματα και δεν έχουν εξουσία. Κι όμως, εξακολουθούν να ασκούν γοητεία σε κάποιους και βαρεμάρα σε άλλους. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

27.11.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Γυναίκες και άκρα δεξιά: οι χρυσαυγίτισσες και οι άλλες 

Σε αντίθεση με τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής που δεν είχαν γνώμη και υποτάσσονταν στους μπουνταλάδες της εγκληματικής οργάνωσης, στην Ευρώπη τα ακροδεξιά κόμματα εμπιστεύονται μοντέρνες γυναίκες σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το ακραίο προφίλ τους. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

20.10.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Ερωτεύτηκα τα κοντά σου τα μαλλιά 

Μας ελκύει ο χείμαρρος των ξέπλεκων μαλλιών μιας γυναίκας, έτσι όπως φτερουγίζουν στην πλάτη. Μήπως, όμως, και το κοντό μαλλί έχει τη δική του ερωτική απήχηση πάνω μας; Γράφει ο Γιώργος Κωνταντινίδης.

06.10.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Γιατί έχουμε ανάγκη να ενωθούμε περισσότερο με τη φύση 

Αγαπάμε το φυσικό περιβάλλον, αλλά από μακριά. Κι όμως, η επανασύνδεση μαζί του φαντάζει να είναι μια κάποια λύση μπροστά στο μοντέρνο χάος που μας περιβάλλει. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

28.09.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Αγαπημένη μου αδελφή, αγαπημένη μου ξαδέλφη 

Γιατί οι τέχνες έχουν εξυμνήσει κατά καιρούς την ερωτική σχέση αδελφών και εξαδέλφων; Ποιοι μύθοι περιβάλλουν διαχρονικά τον έρωτα μεταξύ συγγενών και τί ισχύει νομικά σήμερα από χώρα σε χώρα; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

03.09.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Ψάχνετε αυτοπεποίθηση; Βγείτε έξω από την ήσυχη ζωούλα σας 

Δεν αγοράζει κανείς εμπιστοσύνη για τον εαυτό του. Δεν πουλιέται στα μαγαζιά και δεν θεωρείται δεδομένη. Προϋποθέτει εμπειρία, στόχο και το βασικό: να μάθουμε να μην πλατσουρίζουμε συνέχεια σε γνώριμα νερά. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

26.08.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Από τον Σωκράτη ως τον Ναβάλνι: μια ιστορία των δηλητηριάσεων 

Ποιος δηλητηρίασε τον σφοδρότερο επικριτή του Πούτιν; Δεν είναι πρώτη φορά που το φαρμάκι υποκαθιστά τα επιχειρήματα στον πολιτικό στίβο. Η επίσημη Ιστορία έχει να δείξει ουκ ολίγα φονικά τέτοιου τύπου. Από την Αρχαία Ελλάδα έως το Βυζάντιο κι από την Ρώμη έως τους ευγενείς στη Γαλλία, έχουν χαθεί πολιτικοί και προύχοντες έτσι. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

24.08.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Γιατί αξίζει να ντυνόμαστε κομψά σε Ηρώδειο και Επίδαυρο 

Δεν πας με τη βερμούδα και τη σαγιονάρα να δεις μια παράσταση. Είναι προσβολή στο χώρο και τους δημιουργούς. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

05.08.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top