Most Viewed
Andro Team Μια ταβέρνα για κάθε εκατό Έλληνες… 

Οι υπηρεσίες τουρισμού και εστίασης ήταν το κυρίαρχο επιχειρηματικό μοντέλο της χώρας μας τα τελευταία 40 χρόνια. Υποσχόταν γρήγορα και μεγάλα κέρδη που δεν θα εξαφανίζονταν, όσο «ο Ήλιος της Ελλάδας» θα συνέχιζε να λάμπει, έλκοντας τις μέλισσες - πελάτες να καταθέσουν τον οβολό τους, τιμή στο αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι. Αυτό πλέον δεν ισχύει.

21.09.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Andro Team Οι μοσχαναθρεμμένοι «μασκομάχοι» και η «υπόθεση Σόκαλ» 

Το αντιμασκικό και αντιεμβολιαστικό κίνημα ανθεί κυρίως στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου. Είμαστε άραγε ανόητοι; Ή μήπως κάτι άλλο μας προσφέρει την πολυτέλεια να υιοθετούμε κάθε αντιεπιστημονική ακρότητα;

14.09.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Η Ελλάδα «ευθύνεται» για την κρίση με την Τουρκία 

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα έχει σηκώσει ανάστημα στις ιταμές προκλήσεις της Τουρκίας. Και αυτό είναι κάτι που στην Άγκυρα δεν το περίμεναν. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.

05.09.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Andro Team Λεφτά υπάρχουν. Για τελευταία φορά 

Οι προτάσεις της «επιτροπής Πισσαρίδη» έχουν τη δυνατότητα να σαρώσουν μουχλιασμένες νοοτροπίες δεκαετιών και να περιθωριοποιήσουν το μοντέλο του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Γι’ αυτό και θα πολεμηθούν λυσσωδώς.

04.08.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Το δάσος των συντάξεων και το ξερό δέντρο της χώρας 

Λεφτά υπάρχουν τελικά. Αλλά μόνο για συντάξεις. Τη στιγμή που η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακές προκλήσεις, οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαιώνουν ότι ο κρατικός κουμπαράς θα δώσει 3,5 δισ. ευρώ σε αναδρομικά συντάξεων.

27.07.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Γιατί μισές δουλειές; Πτυχίο τώρα στους «πιεσμένους» φοιτητές μας! 

Τη στιγμή που παιδιά του Δημοτικού έκαναν online μαθήματα επί έναν μήνα, είναι σουρεαλιστικό να ακούς κάποιον που έχει περάσει σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα να λέει «δεν είχα σύνδεση στο Ιντερνέτ». Κι όμως, το ακούσαμε κι αυτό, μαζί με το αίτημα να κατοχυρωθεί το εξάμηνο έτσι, χωρίς εξετάσεις, αλλά με τη βοήθεια ενός επαναστατικού πανό.

03.06.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Αντιευρωπαϊκά τσάμικα: Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε… 

Το ευρωπαϊκό πακέτο ενίσχυσης των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ βάζει τέλος σε μια δεκαετή μπαρουφολογία περί «κακιάς Ευρώπης» που θέλει να κάνει τους Έλληνες γκαρσόνια των Γερμανών. Αρκεί αυτή τη φορά να κάνουμε τις σωστές επιλογές.

29.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης 10 χρόνια από το παρανάλωμα της Marfin: H ντροπή της λήθης και της ατιμωρησίας 

Σήμερα 5 Μαΐου του 2020, η Αθήνα στέκεται σε ουρές στα κομμωτήρια. Στις 5 Μαΐου του 2010, φλεγόταν. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου και το αγέννητο παιδί της που θα πήγαινε πια στην πέμπτη δημοτικού, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Παρασκευή Ζούλια, έχασαν τη ζωή τους στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου όταν κουκουλοφόροι πυρπόλησαν την τράπεζα.

05.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Το κράτος δεν είναι ασφαλιστική εταιρεία για τους έχοντες 

Μέχρι πρόσφατα, εκατομμυριούχοι CEOs και δισεκατομμυριούχοι μεγαλομέτοχοι πολυεθνικών συνωστίζονταν σε διεθνή fora επιχειρηματολογώντας υπέρ μιας ελεύθερης αγοράς που θα αυτορρυθμίζεται, απαλλαγμένη από την αρπάγη του κράτους. Σήμερα παρακαλάνε το «κακό κράτος» να σώσει τις εταιρείες τους. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.

27.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Η φετινή Ανάσταση είναι η καραντίνα 

Για πρώτη φορά στην Ιστορία φαίνεται πως στο σύνολό της η ανθρωπότητα βάζει πάνω απ’ όλα τη ζωή. Ο πλανήτης έχει βάλει λουκέτο, η παγκόσμια οικονομία έχει παγώσει αλλά έτσι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα δουν και την επόμενη μέρα. Είναι μια ιστορική επιλογή που κερδήθηκε ύστερα από τραγωδίες, ποτισμένες με πολύ αίμα. Είναι μια επιλογή Ανάστασης. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.

17.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Αγαπητή Κίνα: αυτό δεν θα ξεχαστεί με 10 κιβώτια μάσκες 

Η φονική δυστοπία που ζούμε προέκυψε από την άρνηση ή αδιαφορία του κινεζικού καθεστώτος να κλείσει τις «υγρές αγορές», όπου τα ζώα αγοράζονται ζωντανά και στη συνέχεια σφάζονται επί τόπου για τους πελάτες. Και αυτό δεν θα ξεχαστεί εύκολα. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.

03.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Παλιούρης Έναν χρόνο πριν τα διακόσια… 

Η φετινή 25η Μαρτίου ίσως αποδειχθεί η πιο ηρωϊκή απ’ όλες. Αν καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι, αν σώσουμε τις ζωές των γονιών μας, τότε ναι, του χρόνου τέτοιο καιρό θα είμαστε μια διαφορετική χώρα, έτοιμοι για την επόμενη σελίδα στην ιστορία μας.

25.03.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top