Most Viewed
Κίμων Φραγκάκης H Μαρίνα Σάττι και η παγίδα της «γαματοσύνης» 

Αν το αντιμετωπίσουμε ως έργο μοντέρνας τέχνης, το «Zari» με το ντελιριακό βίντεο κλιπ του, έχει τις αρετές του. Ως επίσημη συμμετοχή στη Eurovison όμως, κρύβει υπερπροσπάθεια να φανεί κουλ, τη στιγμή που η ερμηνεύτρια του δεν το έχει ανάγκη.

08.03.2024

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Τα ευχολόγια του κυρίου Μητσοτάκη για τα Τέμπη, ένα χρόνο μετά 

Στην μαύρη επέτειο του δυστυχήματος - εγκλήματος των Τεμπών, ο πρωθυπουργός έβγαλε ένα βίντεο - δήλωση που βρίθει πικρών διαπιστώσεν και ευχολογίων, αλλά δεν αναφέρει κανένα μέτρο που πάρθηκε τους 12 αυτούς μήνες για να μη θρηνήσουμε ξανά, κονιορτοπημένα παιδιά στις ράγες. Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

28.02.2024

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Ροζ σημαίες και ασπρόμαυρα μυαλά 

Μια κόκκινη σημαία σε έκθεση στο προξενείο για τα 200 χρόνια από την επανάσταση θα είχε κατέβει; Μια σημαία ζωγραφισμένη με κάρβουνο από τα καμμένα δάση της Εύβοιας θα είχε κατέβει; Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

20.12.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Η εμπειρία και η «εμπειρία» 

Το ελληνικό καλοκαίρι, τελευταίο προπύργιο της ανεμελιάς και των αξέχαστων -αυθεντικών- εμπειριών, πακετάρεται πια σε «experiences» (ρεζερβέ ξαπλώστρα, μενού Αθηναίου σεφ, ηλιοβασίλεμα με DJ) που πιστοποιούνται με την ανάλογη ανάρτηση στο Instagram. Αυτό θέλουμε; Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

18.08.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Αγένεια και εξυπηρέτηση, τότε και τώρα 

Υπήρξαν εποχές -όχι μακρινές- που βασίλευαν σχεδόν παντού η αγένεια και η αδιαφορία: Στο ταξί, στην ταβέρνα, στο μπακάλικο, στο πλοίο της γραμμής. Ποιός διαφωνεί ότι στις μέρες μας παρατηρείται αλματώδης πρόοδος στον τομέα της εξυπηρέτησης; Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

09.07.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Κι όμως, δεν είναι «δουλεμπόριο». Σοκαριστήκατε; 

Περιστατικά όπως της Πύλου τα βαπτίζουν δουλεμπορικά οι πολιτικοί μας ηγέτες για να ελαφρύνουν τις ευθύνες τους. Ευθύνες όμως έχουμε και εμείς οι πολίτες για το εξωφρενικό «Squid Game» που παίζεται στην πόρτα μας. Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

15.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Ο Χιου δεν ήταν αγενής. Ήταν βρετανός 

Όσοι βρήκαν προσβλητική τη συνέντευξη του Χιου Γκραντ στην Άσλεϊ Γκράχαμ στο κόκκινο χαλί (που φέτος ήταν σαμπανιζέ) δεν καταλαβαίνουν από βρετανικότητα, και πολύ φοβάμαι ούτε από χιούμορ.

13.03.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Το «Στέμμα» μας είναι ο Παρθενώνας 

Η κηδεία του Τέως έφερε στη δημόσια συζήτηση έωλα επιχειρήματα υπέρ της μοναρχίας η οποία δήθεν θα μας εξασφάλιζε άλλη θέση στο διεθνές στερέωμα. Πέραν του προφανούς, ότι υπάρχουν χώρες με ακτινοβολία χωρίς βασιλιά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δική μας διεθνής προσωπικότητα στηρίζεται σε αξίες όπως η δημοκρατία και η ελευθερία. Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

17.01.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Γιώργος Κωνσταντινίδης (1960-2022): Ρέκβιεμ για έναν εστέτ 

Ένας σπάνιος άνθρωπος, μια μοναδική πένα, ο πιο αγαπημένος γραφιάς -και στυλοβάτης του Andro από την πρώτη μέρα- έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ο Κίμων Φραγκάκης αποχαιρετά ένα ανατρεπτικό μυαλό, έναν έμφυτα ευγενή άνθρωπο και έναν αναντικατάστατο φίλο και συνεργάτη.

10.09.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης 5 συμπεράσματα από τις Γαλλικές εκλογές, και ισάριθμες σκέψεις για την Ελλάδα 

Το φιλελεύθερο κέντρο, η άνοδος της ακροδεξιάς, η αντοχή της ριζοσπαστικής αριστεράς, η καταβαράθρωση των παραδοσιακών κομμάτων και ο κίνδυνος να εμφανιστούν νέοι λαϊκιστές στο προσκήνιο. Ο Κίμων Φραγκάκης αναλύει τα αποτελέσματα του α' γύρου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές με το βλέμμα, όμως, στην Ελλάδα και το ερώτημα αν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε κάποια στιγμή τον... δικό μας Μακρόν.

11.04.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Το #ΜeΤoo της Ουκρανίας 

Τα #woke αντανακλαστικά της διεθνούς κοινότητας στη #metoo κραυγή μιας χώρας που βιάζεται, ξεσηκώνουν... #cancel αντίδραση παγκόσμιου βεληνεκούς. Η αντίδραση αυτή είναι και υπολογίσιμη, και ηθικά επιβεβλημένη αλλά και εθνικά συμφέρουσα για την Ελλάδα, γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

06.03.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Πώς ο πλανήτης -και η Ελλάδα- γελάστηκε από το παραμύθι του Πούτιν 

Μέχρι πρόσφατα, ο Πούτιν δεν είχε το στάτους του δικτάτορα ή του διεθνούς παρία, και ας παραβίαζε συστηματικά κάθε έννοια κράτους δικαίου, μετερχόμενος καγκεμπίτικες μεθόδους στη Ρωσία και διεθνώς. Τα ΜΜΕ, οι διεθνείς πολιτικοί, η παγκόσμια ποπ κουλτούρα, τον παρουσίαζαν σαν μοχθηρό αλλά και γοητευτικό παγκόσμιο παίκτη, έναν «bond villain» με τσαρική αίγλη, που ασκούσε -ιδιαίτερα στη χώρα μας- μια εξωτική σαγήνη.

28.02.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top