Most Viewed
Κίμων Φραγκάκης Η εμπειρία και η «εμπειρία» 

Το ελληνικό καλοκαίρι, τελευταίο προπύργιο της ανεμελιάς και των αξέχαστων -αυθεντικών- εμπειριών, πακετάρεται πια σε «experiences» (ρεζερβέ ξαπλώστρα, μενού Αθηναίου σεφ, ηλιοβασίλεμα με DJ) που πιστοποιούνται με την ανάλογη ανάρτηση στο Instagram. Αυτό θέλουμε; Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

18.08.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Αγένεια και εξυπηρέτηση, τότε και τώρα 

Υπήρξαν εποχές -όχι μακρινές- που βασίλευαν σχεδόν παντού η αγένεια και η αδιαφορία: Στο ταξί, στην ταβέρνα, στο μπακάλικο, στο πλοίο της γραμμής. Ποιός διαφωνεί ότι στις μέρες μας παρατηρείται αλματώδης πρόοδος στον τομέα της εξυπηρέτησης; Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

09.07.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Κι όμως, δεν είναι «δουλεμπόριο». Σοκαριστήκατε; 

Περιστατικά όπως της Πύλου τα βαπτίζουν δουλεμπορικά οι πολιτικοί μας ηγέτες για να ελαφρύνουν τις ευθύνες τους. Ευθύνες όμως έχουμε και εμείς οι πολίτες για το εξωφρενικό «Squid Game» που παίζεται στην πόρτα μας. Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

15.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Ο Χιου δεν ήταν αγενής. Ήταν βρετανός 

Όσοι βρήκαν προσβλητική τη συνέντευξη του Χιου Γκραντ στην Άσλεϊ Γκράχαμ στο κόκκινο χαλί (που φέτος ήταν σαμπανιζέ) δεν καταλαβαίνουν από βρετανικότητα, και πολύ φοβάμαι ούτε από χιούμορ.

13.03.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Το «Στέμμα» μας είναι ο Παρθενώνας 

Η κηδεία του Τέως έφερε στη δημόσια συζήτηση έωλα επιχειρήματα υπέρ της μοναρχίας η οποία δήθεν θα μας εξασφάλιζε άλλη θέση στο διεθνές στερέωμα. Πέραν του προφανούς, ότι υπάρχουν χώρες με ακτινοβολία χωρίς βασιλιά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δική μας διεθνής προσωπικότητα στηρίζεται σε αξίες όπως η δημοκρατία και η ελευθερία. Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

17.01.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Γιώργος Κωνσταντινίδης (1960-2022): Ρέκβιεμ για έναν εστέτ 

Ένας σπάνιος άνθρωπος, μια μοναδική πένα, ο πιο αγαπημένος γραφιάς -και στυλοβάτης του Andro από την πρώτη μέρα- έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ο Κίμων Φραγκάκης αποχαιρετά ένα ανατρεπτικό μυαλό, έναν έμφυτα ευγενή άνθρωπο και έναν αναντικατάστατο φίλο και συνεργάτη.

10.09.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης 5 συμπεράσματα από τις Γαλλικές εκλογές, και ισάριθμες σκέψεις για την Ελλάδα 

Το φιλελεύθερο κέντρο, η άνοδος της ακροδεξιάς, η αντοχή της ριζοσπαστικής αριστεράς, η καταβαράθρωση των παραδοσιακών κομμάτων και ο κίνδυνος να εμφανιστούν νέοι λαϊκιστές στο προσκήνιο. Ο Κίμων Φραγκάκης αναλύει τα αποτελέσματα του α' γύρου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές με το βλέμμα, όμως, στην Ελλάδα και το ερώτημα αν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε κάποια στιγμή τον... δικό μας Μακρόν.

11.04.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Το #ΜeΤoo της Ουκρανίας 

Τα #woke αντανακλαστικά της διεθνούς κοινότητας στη #metoo κραυγή μιας χώρας που βιάζεται, ξεσηκώνουν... #cancel αντίδραση παγκόσμιου βεληνεκούς. Η αντίδραση αυτή είναι και υπολογίσιμη, και ηθικά επιβεβλημένη αλλά και εθνικά συμφέρουσα για την Ελλάδα, γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

06.03.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Πώς ο πλανήτης -και η Ελλάδα- γελάστηκε από το παραμύθι του Πούτιν 

Μέχρι πρόσφατα, ο Πούτιν δεν είχε το στάτους του δικτάτορα ή του διεθνούς παρία, και ας παραβίαζε συστηματικά κάθε έννοια κράτους δικαίου, μετερχόμενος καγκεμπίτικες μεθόδους στη Ρωσία και διεθνώς. Τα ΜΜΕ, οι διεθνείς πολιτικοί, η παγκόσμια ποπ κουλτούρα, τον παρουσίαζαν σαν μοχθηρό αλλά και γοητευτικό παγκόσμιο παίκτη, έναν «bond villain» με τσαρική αίγλη, που ασκούσε -ιδιαίτερα στη χώρα μας- μια εξωτική σαγήνη.

28.02.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Οι καταστροφές και οι θρίαμβοι της οικογένειας Zέκερη 

Τί σχέση μπορεί να έχει μια σειρά ντοκιμαντέρ για την ταραγμένη ιστορία μας με μια διαφήμιση μπισκότων; Κάτι που μας αφορά όλους, γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

05.02.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Ένα οφειλόμενο ευχαριστώ στον κύριο Πιρς Μπρόσναν 

Συνδυάζοντας τη γατίσια λαϊκότητα του Κόνερι με το σοφιστικέ class του Ρότζερ Μουρ, o Mπρόσναν ανέστησε το θρύλο του James Bond το 1995 κόντρα στο αρνητικό κλίμα της εποχής. O αληθινός «νέος Bond» είχε μέταλλο, φλέγμα και ευδιάκριτη κουλ αύρα, όμως έχει επισκιαστεί -αδίκως- από τον Ντάνιελ Κρεγκ. Γράφει ο Κίμων Φραγκάκης.

05.10.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης «No Time To Die»: το όνειρο που γίνεται εφιάλτης 

Ο τζεημσμποντολόγος του Andro, Κίμων Φραγκάκης, είδε σε avant premiere τη νέα ταινία του αγαπημένου μας ήρωα και σαστισμένος, απευθύνει ένα «κατηγορώ» στους παραγωγούς. Τα πράγματα είναι σοβαρά!

30.09.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top