Αυτά που έκανε ο Τσίπρας το ’15, τα κάνει τώρα ο Κυριάκος. Αλλαγή σκυτάλης στον Εθνολαϊκισμό, για να κινείται η καρέκλα, να μην την ζεσταίνουν πάντα οι ίδιοι πισινοί. (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr ΝΔ)

Υπερσεληνιασμένη/Μακεδονιζμένη αυτοϋπονόμευση

Νομίζαμε πως είχαμε εξαντλήσει το θέμαНова-Македонија: Να πούμε καμιά αλήθεια;»), αλλά η ζωή πάντα ξεπερνάει τα επηρμένα νομίσματά μας. Φεγγάρι ζηλιάρικο, φουσκωμένο, που πάλι διεγείρει προνεωτερικές διεργασίες στις άδειες κεφαλές μας. Ήθος εθνολαϊκισμένο, αγρίως μακεδονιζμένο, τύπου «Γυφτοσκοπιανές κουφάλες, έρχονται κρεμάλες!». Μικροπολιτικές/μικροκομματικές σκοπιμότητες και κουλουβάχατη τηλε-δημοσκοπο-κρατία, που μπερδεύουν την κουτοπονηριά με την εξυπνάδα.

Τέτοια υπερσεληνιασμένα/μακεδονιζμένα ενέσκηψαν, προκαλώντας επανεκκίνηση στα συστήματα. Έτσι, πορευόμαστε προς τον παράκλητο Κυριακάτικο Περίπατο, για τον οποίο, άλλη μια φορά, λίγοι ευαίσθητοι πολίτες ματαίως θα θυμηθούν τα λόγια του Μεγάλου Εθνικού Ποιητή: «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε».

Νέες απανωτές μικρότητες διεκτραγωδούνται από γραφικές φιγούρες του ελαφρολαϊκού μας πενταγράμμου, τύπου «θα πάω Σύνταγμα για να διαδηλώσω αντικυβερνητικά και να αντισταθώ στην Ρουβικώνεια Αθλιότητα». Μα καλά, άνθρωπέ μου, αυτό είναι μείζων αθλιότητα: εκμεταλλεύεσαι αρνητικά «Εθνικό Θέμα», για να εκφράσεις αλλότριες προθέσεις. Τόσο χαμηλά πχια;…

Είναι ολοφάνερη η σπάνια συγκυρία, που ξανακάνει εφικτή την επίλυση της από χέρι χαμένης ελληνοσλαβομακεδονικής υπόθεσης. Σε στυλ «ή τώρα ή ποτέ», κάτι που το είχαμε χάσει ολότελα από καθολική μας τύφλωση, τώρα αναπάντεχα γίνεται να το ξανακερδίσουμε εν μέρει. Τύχη αγαθή! Αλλά, με αστείρευτο ηθικό σθένος, εμείς αντιστεκόμαστε, δεν θέλουμε το καλύτερο για μας, εφόσον αυτό είναι καλύτερο και για τους Άλλους.

 

Αλληλουχία δεδομένων & Κυριακάτικος Περίπατος

Το ξεκαθάρισε η εμβριθής σκέψη του κ. Πατούλη: «Δεν έχουμε εμείς πρόβλημα με το όνομα, αλλά οι Σκοπιανοί! Γιατί έχουν πρεμούρα να λύσουν το πρόβλημα των Σκοπιανών;». Γιατί;… Τι μας κρύβουν;… Και επειδή Πατούλης/ομόδοξοι αδυνατούν να συλλάβουν, τι πρόβλημα μας δημιουργεί το «Όνομα», προφανώς και εδώ ισχύει η γνωστή αρχή: «εάν είναι να ευδοκιμήσει η κατσίκα του γείτονα, αυτό θα είναι κακό μαντάτο για την δική μου την αυλή».

Επειδή, λοιπόν, το δόγμα «καλύτερα -πλούσιος-και-υγιής-παρά-πτωχός-και-ασθενής» ισχύει τώρα αμφοτερόπλευρα, η συνθήκη του συμβιβασμού είναι win-win-situation, όπως εξηγήσαμε τις προάλλες. Το υπονόησε και ο Σημίτης, προχτές άλλωστε. Η σκέψη Πατούλη/λοιπών ανορθολογικών ποτέ δεν θα συλλάβει, τι σημαίνει συνεργασία-φιλία-ευημερία-πλούτος ανάμεσα σε γειτονικές χώρες. Και γιατί, ας πούμε, έτυχε και συνέβη το μπούκωμα με τους μετανάστες στους Ευζώνους, όπως και γιατί όταν οι σχέσεις είναι τυπικές, τότε παίρνεις το λιγότερο, και τούμπαλιν…

Ας ξανασυλλογιστούμε την κατάσταση των πραγμάτων. Την Κυριακή κατεβαίνουμε Σύνταγμα στη βάση του δόγματος «ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα», που ήταν τελικά αντεθνικό και μας έσυρε σε ταπεινωτική ήττα. Να γιατί.

Όπως δείξαμε και στο προηγούμενο, αυτό το δόγμα μας απομακρύνει από τον Συμβιβασμό, άρα ΚΑΙ συνεχίζει να κρατάει «παγωμένη», αδημιουργική, «κλειστή» την περιοχή. ΚΑΙ παγιώνεται οικουμενικά το Μακεδονία σκέτο. ΚΑΙ παραμένει ακλόνητος ο ενοχλητικός «Μακεδονικός» αλυτρωτισμός.

Όλα, δηλαδή, όπως ακριβώς τα θέλει η Τουρκική Στρατηγική (Μακεδονικό δόγμα Οζάλ: «Στόχος μας είναι η διεθνής απομόνωση της Αθήνας με αφορμή το θέμα της Μακεδονίας, ώστε να κυριαρχήσει η Τουρκία στα Βαλκάνια συνοικοδομώντας την Νέα Ευρώπη!»). Πάνω σε αυτό οικοδόμησαν και την «επιτυχία» τους σε Ύμια/«Γκρίζες-Ζώνες» οι Τούρκοι…

Αν ο κ. Πατούλης δεν ενοχλείται που όλος ο πλανήτης λέει Μακεδόνες σκέτο τους ακατανόμαστους, υπάρχει κάπου μια εθνική τσίπα που δεν αντέχει τέτοια ήττα και θέλει να πάψουν να λέγονται έτσι. Αυτό έλεγε και ο αείμνηστος Μητσοτάκης και κάθε λογικός άνθρωπος. Καλύτερα κάθε άλλη διευθέτηση, από την ανορθολογοπαγίδα: «αφού δεν με ακούνε, ας φάω ένα σκέτο Μακεδονία»…

Όσο για το «δεν βιαζόμαστε εμείς, αλλά οι Σκοπιανοί», έτσι πίστευε και ο Γκληγκόρωφ πίνοντας εις υγείαν του Αντρέα (Κύρο Γκληγκόρωφ, ευχαριστημένος από το Παπανδρεϊκό Εμπάργκο και την Ενδιάμεση Συμφωνία, 1995: «Ευνοηθήκαμε τώρα από το μικρό πακέτο, γιατί δεν περιείχε το όνομα. Ενώ το 1993 μας είχαν στριμώξει με το Νόβα-Μακεντόνια, αλλά αντέξαμε, ώσπου έπεσε ο Μητσοτάκης!»)… Ο χρόνος που τρέχει βοηθάει μόνο τη σκέτη Μακεδονία.

Περιττεύει να επαναλάβουμε ότι εάν συμβιβαστούμε με τα Σκόπια, κερδίζουμε αμφότεροι, κερδίζει και η Ευρώπη/Δύση, αλλά δυστυχώς χάνουν Τούρκοι/Πούτιν.

Σταθεροί πελάτες της Τουρκικής Στρατηγικής

«Πελάτες μου!», μας καλεί το τουρκικό κατεστημένο, ντροπή να μην ανταποκρινόμεθα κι εμείς. Παραμένουμε πρόθυμα-χαρούμενα λεβεντοβουβαλέ αθύρματα στην διάθεση της ΜΙΤ που ξέρει να μας χειραγωγεί, όπως γίνεται με τον σκυλάκο στο πείραμα του Παυλώφ (θεωρία εξηρτημένων ανακλαστικών).

Αν ήμουν εγώ ΜΙΤ, θα έβαζα τους αρχάριους πράκτορες να ασχολούνται με τις ελληνικές υποθέσεις της Τουρκίας, γιατί είμαστε τόσο καλόβολοι πελάτες, τόσο θύματα λίρα εκατό που τους κάνουμε όλα τα χατίρια. Το πιο ευκολάκι που μπορεί να τύχει σε ξένο πράκτορα, είναι να χειραγωγήσει τον ελληνικό γιδοπολτό με μανιπουλάτσιες μπηχαιηβιουριστικού χαρακτήρα.

Δείτε, φερ’-ειπείν, αυτό που συμβαίνει εσχάτως: βλέπουν ότι υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε με τα Σκόπια. Και σου λεν ευλόγως, εάν συμβεί αυτό εμείς ζημιωνόμαστε, αφού μας συμφέρει να τσακώνονται ασταμάτητα. Έτσι, και διαρκώς θα ελέγχουμε/πατρονάρουμε τα Σκόπια εμείς αντί των Ελλήνων, αλλά και θα φθείρονται διπλωματικά οι Έλληνες, ως στριμμένοι των Βαλκανίων. Άρα πάση θυσία, η δυναμική συμβιβασμού Αθήνας-Σκοπίων πρέπει να γειωθεί άμεσα.

Και τι κάνουν οι μάγκες; Βγάζουν οργανωμένα/καλοσχεδιασμένα προκλητικά τουρκικά ψαράδικα, που παρενοχλούν τα ελληνικά στο Αιγαίο, δημιουργώντας ένταση ανυπόφορη στην ελληνική κοινή γνώμη, παραμονές του συμβιβασμού. Να ‘σου και «τα παίρνουν» οι διεγερμένοι Τσιφτετέλληνες και βγαίνουν στους δρόμους, για να τα ρίξουν στους εύκολους «Γυφτοσκοπιανούς», σε στυλ «ξέσπασμα οργής ενός υπομονετικού λαού»… Έτσι, βλέπουν οι Κυριάκοι τον κοροϊδοπολτό στις πλατείες και τις δημοσκοπήσεις, να σου λοιπόν και οι ακροδεξιές κωλοτούμπες τους.

Οπότε, οι παράκτορες της ΜΙΤ, με ελάχιστα έξοδα και με ένα σμπάρο, πιάνουν πολλά τρυγόνια. ΚΑΙ εξαναγκαζόμαστε (λόγω βλακωδών εξηρτημένων ανακλαστικών) να σηκώνουμε τους πατριδοκάπηλους τόνους, άρα και να διεγειρόμαστε εθνολαϊκιστικά. ΚΑΙ αποτυγχάνουμε στην εξωτερική μας πολιτική χαρίζοντας στην Τουρκία αυτό που θέλει από εμάς. ΚΑΙ, φυσικά, έτσι επιπλέουν οι φελλοί εθνολαϊκιστές, που αποσταθεροποιημένους μας οδηγούν από χρεωκοπία σε χρεωκοπία. Άσχημα είναι να μας έχουν οι Τούρκοι μονίμως εξουδετερωμένους και κατά το δυνατόν να κάνουν κουμάντο στην περιοχή;

Γι’ αυτό, ειρήσθω-εν-παρόδω, δεν εκτιμάμε ως πολύ πιθανά όσα είπε στην Σία Κοσιώνη ο Αμερικανός Πρέσβης «φοβάμαι (πολεμικό) ‘ατύχημα’ στο Αιγαίο». Μόλις, δηλαδή, τελειώσει η διαδικασία του Μακεδονικού Συμβιβασμού (που -είπαμε- για τους Τούρκους επιβάλλεται να αποτύχει), η ένταση αυτή στο Αιγαίο θα χαλαρώσει. Δεν θα χρειάζεται πλέον να διεγείρουν περισσότερο τα παβλωφικά ανακλαστικά του Τσιφτετέλληνα σκυλάκου, που τώρα τον «φορτώνουν», ώστε οργισμένος να πάει πλατεία βρίζοντας γυφτοσκοπιανούς (επανενεργοποιώντας πακέτο το «Μακεδονικό Δόγμα Οζάλ», που ελπίζουμε πια να το έχετε εμπεδώσει).

Περιττεύει να επαναλάβουμε ότι εάν συμβιβαστούμε με τα Σκόπια, κερδίζουμε αμφότεροι, κερδίζει και η Ευρώπη/Δύση, αλλά δυστυχώς χάνουν Τούρκοι/Πούτιν.

 

Συλλαλητήριο 2018, όπως Δημοψήφισμα 2015

Συνεπώς, εάν «πετύχει» το Συλλαλητήριο και μαζευτεί πλήθος, τι κάνει, ας πούμε ο Κυριάκος, που ξέρει ότι τώρα είναι μοναδική ευκαιρία για το Μακεδονικό, που καλώς-ή-κακώς-τώρα κληρώθηκε ο Τσίπρας να την διευθετήσει, αλλά ξέρει κάλλιστα και πόσο αναγκαίος εθνικά είναι ο Συμβιβασμός;

Κάνει το παγώνι και περιμένει να κατέβει ο κόσμος Σύνταγμα σε αντικυβερνητικό Συλλαλητήριο; Άθλιο. Ντροπή, να κάνει τέτοιους αντεθνικούς χειρισμούς, αντάξιους ενός Αντρέα, άντε και μιας-γραφικής-ρέπλικας-του-Αντρέα-λέγε-με-Τσίπρα… Μόνο αυτοί ζημίωσαν την πατρίδα για να κατα(-ανα)-κτήσουν τον θρόνο του χαλίφη…

Το 2015 ο Τσίπρας εξαπάτησε το έθνος, παρασύροντάς το να πει ένα γελοίο/ανορθολογικό μεγάλο ΟΧΙ στα Μνημόνια, που ολοφάνερα θα γινόταν κατόπιν, ένα αυτονόητο/ορθολογικό μεγάλο ΝΑΙ. Τώρα και ο Κυριάκος, έστω και ασαφώς, υιοθετεί την ανορθολογική συλλαλητηριακή μπαλαφάρα «ούτε-μακ-ούτε-παράγωγα», που το εθνικό καλό απαιτεί να μην ισχύσει, οπότε τελικά ΔΕΝ θα ισχύσει. Μοιάζει, λοιπόν, η Αθλιότητα-Δημοψήφισμα-2015 με την Αθλιότητα-Συλλαλητήριο-2018, Κυριάκο; ΝΕ-ΤΙ; Όσο άθλιος και αν είναι ο Τσίπρας, αυτό ΔΕΝ μειώνει την αθλιότητα αυτή. Να-τα-λέμε-κι-αυτά.

Όσο και αν οι δημοσκοπικές δουλείες των συμβούλων του Κυριάκου τον οδηγούν στην αναζήτηση ακροδεξιών ερεισμάτων, υπάρχει κεντροφιλελεύθερο ποιοτικό εκλογικό κοινό, που δεν φανατίζεται με τα σάπια κόμματα της πελατειακής διαφθοράς και διαβάζει τις πολιτικές με κριτήρια εθνικά. Ας το θυμάται αυτό ο Κυριάκος… Και ας μην κάνει στον Τσίπρα, ό, τι έκανε ο αδίστακτος Αντρέας στον πατέρα Μητσοτάκη. Τότε χάσαμε 25 χρόνια ευημερίας, τώρα πάμε να χάσουμε άλλα τόσα. Τότε το κοκό ήταν η ανάκτηση της καρέκλας από τον αδίστακτο Αντρέα, τώρα είναι η κατάκτησή της από τον ανασφαλή/ψοφοδεή Κυριάκο. Ντροπή.

 

Αφίσα-τρολλάρισμα στο συλλαλητήριο της Κυριακής από τη σελίδα του Facebook Ελληνο-Χριστιανικό Ethnostedon)

«Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες…»

«…για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς!». Στο εγγύς μέλλον, αυτή την άθλια δήλωση που έκανε ο Κυριάκος θα τη λέει και θα κλαίει.

Τσεκούρι και φωτιά στα γυφτοσκοπιανά σκυλιά, με Κυριάκο και Εκκλησία μπροστάρηδες, για να πάρει μια ανάσα η Πρώτη Φορά «Αριστερά» ΤΟΥ Διεφθαρμένου Συστήματος. Αλλαγή σκυτάλης στον Εθνολαϊκισμό, για να κινείται η καρέκλα, να μην την ζεσταίνουν πάντα οι ίδιοι πισινοί. Δώσε-Κυριάκο-Πόνο-Εθνικό!

Δύο χρόνια Πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος είχε χτίσει ένα κεντροφιλελεύθερο προφίλ, αν μη τι άλλο αξιόπιστο. Μέσα σε λίγες μέρες, τώρα, εξαίφνης το ποδοπατάει και το τσακίζει, πραγματοποιώντας όχι μόνο μια ακόμα κατάπτυστη κωλοτούμπα (μαχαιριά στην αξιοπρέπεια του Πολιτικού Συστήματος, αφού ήταν ο μόνος σοβαρός που είχε απομείνει), αλλά αναδίδοντας και αβάσταχτη ελαφρότητα.

Ξαναλέμε, όσο άθλιος κι αν είναι ο Τσίπρας, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να εμπνεύσει άνευ όρων, όποιος υπόσχεται να μας απαλλάξει από αυτή την αθλιότητα. Ακόμα περισσότερο, δεν σημαίνει ότι στα σοβαρά θέματα Εξωτερικής Πολιτικής (που φοβικά ο εθνολαϊκισμένος/ταλαίπωρος ελληνικός λαός αποκαλεί «Εθνικά Θέματα») θα αρνηθούμε τις σημαντικές λύσεις με βάση κομματικά κριτήρια. Εφόσον ο Κυριάκος απέστη της σοβαρότητας και ξαφνικά σοβαρεύεται ο Τσίπρας, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα Τσίπρα για το Μακεδονικό. Ούτε Βλακεία ούτε παράγωγα, όταν αναφερόμαστε στα Μείζονα Ζητήματα. ΝΤΑΞ;

Το θέμα, άλλωστε, δεν είναι αν θα ψηφίσουμε εμείς Κυριάκο στις εκλογές, για να φύγει ο Ολετήρας Τσίπρας. Το θέμα είναι αν θα τον ψηφίσουν οι άλλοι οι πολλοί Κεντροφιλελεύθεροι, που ήθελαν να τον ψηφίσουν, αλλά τώρα (πάλι Παυλωφικά) έχουν φρηκάρει με την γελοία/απερινόητη ακροδεξιά του κωλοτούμπα. Αν καταφέρει να την μαζέψει, καλώς. Αλλιώς, το ποιοτικό κεντρώο του ακροατήριο θα πληγωθεί πολύ… Να-τα-λέμε-κι-αυτά, στη χώρα όπου διαρκώς υποχωρεί ο λαμπρός Οδύσσειος Λογισμότυπος έναντι του κυρίαρχου καρμοίρη Καραγκιόζειου Λογισμότυπου.

 


Παραλειπόμενα

Πιο φαιδρός εθνικός μειοδότης πεθαίνεις. Ιδού, λοιπόν, πώς η διπλωματία με το κάτω κεφάλι προκαλεί εθνικές τραγωδίες…

Όταν η ήττα ενός Φαιδρού γίνεται και Εθνική Ήττα
Πιο φαιδρός εθνικός μειοδότης πεθαίνεις. Ιδού, λοιπόν, πώς η διπλωματία με το κάτω κεφάλι προκαλεί εθνικές τραγωδίες…

Για να μαθαίνει ο Κυριάκος, πώς το-πολύ-το-πατριδοκάπηλο-τάκα-τάκα μπορεί να βλάψει σοβαρά την εθνική υγεία, ας τον ενημερώσουμε σχετικά με το πάθημα που έφαγε το πουλαίν του κυνηγού ταλέντων Μάνου Βουλαρίνου, ο διάσημος κωμικός Πάνος Καμμένος, ο και Ψεκαζμένος επιλεγόμενος.

Πήγε ο εν λόγω στο παζάρι (ιδιοτελώς ψαρεύοντας ψηφαλάκια) να πουλήσει μαγκιά στους Οθωμανούς εμπόρους, σχετικά με μια ξεκάθαρη εθνική υπόθεσή μας. Αλλά επειδή είναι ατζαμής, εκείνοι «ψώνισαν» κανονικά τις χαλαρά προβλέψιμες κινήσεις του, με αποτέλεσμα να καταλερωθεί/καταδολιευθεί αυτή η εθνική υπόθεση, να ζημιωθεί η πατρίδα… Οι τουρκικές/διεθνείς ειδήσεις έλεγαν «Τουρκικές ακταιωροί εμπόδισαν τον Πάνο Καμμένο να προσεγγίσει δύο τουρκικές νησίδες στο Αιγαίο»… Ήττα αφόρητη;… Μας αξίζεις, Πάνο Καμμένε!

Πάγια άθλια γκάφα πάντων των γελοίων πατριδεμπόρων, που πλειοδοτούντες τελικά μειοδοτούν ουάν-μορ-τάιμ. Όταν δεν ξέρεις το παιγνίδι και δεν υποψιάζεσαι τις οδυνηρές συνέπειες της μλώσκουσας ιδιοτέλειάς σου, πάντα η πατρίδα ζημιώνεται. Τότε ούτε εξαφανίζεται από την πιάτσα για την Τιμή (εάν-έχει-που-δεν-έχει-λίγη-τσίπα), ο εκάστοτε δράστης. Το-νου-του,-αποτρεπτικά,-να-έχει-ο-Κυριάκος, λοιπόν.

Όσο για την κυβέρνηση που τον έχει και τον χαίρεται, νοιάζεται μόνο για τις ζημιές που της προκαλεί ο εν λόγω, όχι για την εθνική ζημιά που κληροδότησε («Πρωτοφανείς απειλές από σύμβουλο του Ερντογάν: «Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου τολμήσει να ανέβει στα Ιμια», σήμερα…). Εμείς έχουμε καταδείξει ότι η ελληνικότητα των Υμίων θεωρείται παγκοίνως δεδομένη στην Τουρκία, απλώς, οι Τούρκοι, σταθμίζοντας την ανικανότητα των Ελλήνων Απατεώνων Πατριδοκαπήλων διαχειριστών, πάντα ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα (σε-στυλ,-πού-ξέρεις,-μπορεί)…

 

Σακελλάρης στην RAI
Εδώ εξηγούμε, πώς ο επιθετικός Σλαβομακεδονικός αλυτρωτικός εθνολαϊκισμός συγκρούεται με τον δικό μας φοβικό αμυντικό εθνολαϊκισμό και πώς η Μακεδονία δεν είναι μόνο Ελληνική, αλλά το όνομά της είναι μόνο ελληνικό, επίσης γιατί είναι εκατέρωθεν πολύτιμος ένας συμβιβασμός.

 

«Εδώ με φτάσατε», λέει η Ρόζα
Να γιατί φουμάρω κοκαΐνη, από τον καημό για τη Μακεδονία ΜΑΣ, αφού.


 

Διαβάστε ακόμα: Κι αν είχε «ενωθεί» η FYROM με την Ελλάδα;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top