Eνα Golden Retriever είναι ο καλύτερος σύντροφος που μπορείτε να βάλετε στη ζωή σας.

Δεν γίνεται να μην τα λατρέψεις. Τα Golden Retriever δεν είναι απλά σκυλιά είναι… έρωτας. Ισως από τους πλέον ευγενικούς σκύλους που μπορεί να συναντήσετε. Πάντα με διαθετική διάθεση και συνήθως ευπροσάρμοστα στην οικογενειακή ζωή. Πολύ σύντομα θα γίνουν ένα μ’ εσάς.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει μια σειρά από φωτογραφίες που κρατούσε για χρόνια στο συρτάρι του ο Weber.

Αγαπούν να συμμετέχουν σε όλα τα θέματα, είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται κυρίως για έναν ιχνηλάτη και θα προσπαθήσει να σύρει, να τραβήξει ή να πάρει οτιδήποτε μπορεί να χωράει στο στόμα του. Αγαπούν επίσης το νερό και πρέπει να ληφθεί προσοχή για να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους όταν οποιαδήποτε μορφή νερού βρίσκεται κοντά. Οι Golden Retrievers είναι, ωστόσο, αγχώδεις και πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας ότι γίνεται με προσοχή σε όλες τις στιγμές. Επομένως, ας τους δείξετε λίγη υπομονή.

Στις φωτογραφίες του Weber, τα αγαπημένα Golden Retrievers αποδεικνύουν γιατί τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Τα σκυλιά έχουν κρατήσει συντροφιά στον Weber πάνω από πέντε δεκαετίες.

Η αφορμή για να αναφερθούμε στη συγκεκριμένη ράτσα -κι όχι σε κάποια άλλη, επίσης ιδιαίτερη και όμορφη- είναι το φωτογραφικό άλμπουμ του Bruce Weber με τον τίτλο: The Golden Retriever Photographic Society που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Taschen.

Συχνά ο Weber έβαζε τα σκυλιά του να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επαγγελματικές φωτογραφίσεις του.

Στις φωτογραφίες του τα αγαπημένα Golden Retrievers αποδεικνύουν γιατί τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Το άλμπουμ γιορτάζει την αυθεντική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε έναν σκύλο και τον άνθρωπο και σημειώνει πως αυτή η σχέση μπορεί να είναι δημιουργική, συντροφική και να οδηγήσει μόνο στη χαρά.

Πολλές φορές οι πόζες που έπαιρναν ήταν άκρως θεατρικές.

Πάντοτε, στα μακρινά ταξίδια του έπαιρνε μαζί του τα αγαπημένα του σκυλιά και όποτε μπορούσε τα έβαζε να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις φωτογραφίες.

Οπως σημειώνει και ο ίδιος: «Δουλεύοντας γι’ αυτό το βιβλίο ήταν σαν να προσεγγίζω μια σπάνια εμπειρία. Είναι σαν να κοίταξα προς τα πίσω την 50χρονη καριέρα μου που περιλαμβάνει άπειρες φωτογραφίες με σκύλους. Συνειδητοποίησα έτσι τι σήμαιναν για τη ζωή μου».

Τα σκυλιά του Weber έχουν καταλάβει τον προσωπικό του χώρο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Bruce Weber έχει να επιδείξει μια σειρά από έργα και ταινίες που περιλαμβάνουν πορτρέτα καλλιτεχνών, ηθοποιών, αθλητών, αλλά και δουλειές στο χώρο της μόδας. Μέσα στο έργο του, όμως, ενέτασσε πάντα και την αγάπη του για τα σκυλιά. Πάντοτε, στα μακρινά ταξίδια του έπαιρνε μαζί του τα αγαπημένα του σκυλιά και όποτε μπορούσε τα έβαζε να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις φωτογραφίες. Παράλληλα, δε, κρατούσε για τον εαυτό του μια σειρά από φωτογραφίες των σκυλιών του σε πόζες εξόχως θεατρικές.

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πολλά σκυλιά. Για να μοιράζεται η αγάπη.

Για πάνω από πέντε δεκαετίες τα Golden Retrievers αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης του Weber, αλλά και της γυναίκας του, Nan Bush.

Αυτό το άλμπουμ, το πρώτο που φτιάχνει με θεματική αμιγώς για τα αγαπημένα του σκυλιά, είναι η σύνοψη όλων αυτών των φωτογραφιών που κρατούσε επιμελώς στο αρχείο του. Στην εισαγωγή του άλμπουμ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συνήθως οι άνθρωποι μου λένε πως σε μια επόμενη ζωή τους θα ήθελαν να επιστρέψουν ως ένα από τα σκυλιά μου. Καταλαβαίνω τι μου λένε και το κατάλαβα ακόμη περισσότερο φτιάχνοντας αυτό το βιβλίο».

Πάντοτε τα έπαιρνε μαζί του στα ταξίδια του.

Το θέμα είναι ότι το καταλαβαίνουμε κι εμείς κοιτώντας τις φωτογραφίες του άλμπουμ. Για πάνω από πέντε δεκαετίες τα Golden Retrievers αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης του Weber, αλλά και της γυναίκας του, Nan Bush. Μα, μήπως και όσοι έχουν ένα τέτοιο σκυλί (αλλά και κάποιο άλλο) δεν αντιλαμβάνονται πως η ζωή τους θα ήταν διαφορετική (σίγουρα όχι καλύτερη) αν τους έλειπε η παρουσία του;

 

Διαβάστε ακόμα: Αψίδα του Θριάμβου. Ένα άλμπουμ για το μεγαλειώδες «ντύσιμό» της.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top