Μπάλα, μπίρα και σεξ για τον άντρα. Ρομαντικό δείπνο και αγαπούλες για τη γυναίκα.

To συνηθέστερο των συμπερασμάτων στο οποίο καταλήγει κάποια στιγμή ένας άντρας: «Ποτέ δεν καταλάβω τις γυναίκες». Μα και στην αντίπερα όχθη, σχεδόν κάθε γυναίκα θεωρεί πως οι άντρες είναι μονοκύτταροι οργανισμοί που μέσα στο μυαλό τους είναι σφηνωμένα η μπάλα και το σεξ. Άντε και η μπίρα.

Προκατάληψη; Μύθοι γύρω από τα φύλα; Μπορεί ναι, αλλά σ’ αυτή τη γενικευμένη παραδοχή σίγουρα υπάρχει ένα ψήγμα αλήθειας. Το σίγουρο είναι ότι μεταξύ του άντρα και της γυναίκας υπάρχει μια τάφρος που τους χωρίζει, η οποία είναι συναισθηματικής και πρακτικής φύσεως. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες, δεν κάνουμε τα ίδια πράγματα και σαφώς οι επιδιώξεις μας είναι διαφορετικές.

Μπλέξαν οι γραμμές μας σε μια γυναίκα. Η ευθεία είναι ο πιο σύντομος δρόμος για τον άντρα.

Από την κρεβατοκάμαρα έως το συνεργείο και από τα ταξίδια έως τις καθημερινές συνήθειες, η Liu αναπαράγει με ιδιαίτερο τρόπο όλα τα κλισέ  μεταξύ των δύο φύλων.

Με έναν έξυπνο, άκρως χιουμοριστικό και σαφώς παραστατικό τρόπο, η κινέζα designer, Υang Liu έφτιαξε ένα βιβλίο με τίτλο: «Μan Meets Woman» που εξέδωσε ο οίκος Taschen και τώρα το επαναφέρει ξανά στη δημοσιότητα. Μην περιμένετε να διαβάσετε βαθυστόχαστες αναλύσεις επί του θέματος. Ούτε σπουδαιοφανή παραθέματα τα οποία θα καταδεικνύουν τη διαφορετικότητα του άντρα από τη γυναίκα. Το λεύκωμα περιέχει μόνο εικόνες.

Είναι, ωστόσο, αρκούντως εύγλωττες για να καταδείξουν ότι ζούμε σε διαφορετικά σύμπαντα που πολύ σπάνια συναντιούνται και συνεννοούνται. Aπό την κρεβατοκάμαρα έως το συνεργείο και από τα ταξίδια έως τις καθημερινές συνήθειες, η Liu αναπαράγει με ιδιαίτερο τρόπο όλα τα κλισέ που υπάρχουν γύρω από τη διαφορετικότητα των δύο φύλων.

Αρρωστοι και οι δύο, αλλά η συμπεριφορά τους στο κρεβάτι είναι διαφορετική.

Ας πούμε: ένας άντρας θα πάρει μια βαλίτσα όταν ετοιμάζεται να πάει ταξίδι, τη στιγμή που η γυναίκα θα κουβαλήσει μια στρατιά από βαλίτσες. Άλλο τρανό παράδειγμα: όταν αρρωσταίνει ο άντρας πέφτει στο κρεβάτι κεραυνοβολημένος. Περισσότερο ανθεκτική η γυναίκα, απλώς θα κάτσει να ξεκουραστεί στο κρεβάτι και παράλληλα το μυαλό της θα τρέχει σε χίλια δύο άλλα πράγματα.

Παιδί; Σιγά μην το βλέπει ο άντρας όπως μια γυναίκα.

Ο άντρας βλέπει το παιδί σαν… βουνό, ενώ η γυναίκα σαν αναπόσπαστο μέλος της σχέσης.

Στις σχέσεις μην περιμένετε κάτι διαφορετικό. Το γράφαμε και στην αρχή: ο άντρας σκέφτεται συγκεκριμένα πράγματα όπως μπάλα, μπίρα, σεξ (σε συγκεκριμένες στάσεις) κι αφού τελειώσει ονειρεύεται έναν καλό ύπνο μόνος του. Την ίδια στιγμή που η γυναίκα ζητάει ρομαντικά δείπνα, λουλούδια, σεξ αγαπητικό και φυσικά ύπνο αγκαλιά με τον αγαπημένο της.

Ο άντρας μια βαλίτσα. Η γυναίκα κάμποσες.

Οσο για την ανάγκη της απόκτησης ενός παιδιού, εκεί τα πράγματα αποκτούν πραγματικά μυθικές διαστάσεις. Για τον άντρα η ύπαρξη ενός παιδιού ανάμεσα στο ζευγάρι μοιάζει με ένα τεράστιο βουνό (στο σχήμα του παιδιού), το οποίο τον τρομάζει υπέρμετρα. Σε αντίθεση με την περιλάλητη μητρότητα που βλέπει το παιδί ως συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο ζευγάρι.

Τι από όλα αυτά ισχύει πραγματικά; Κάποια σίγουρα εδράζονται στην πραγματικότητα. Κάποια άλλα είναι απλώς βολικά άλλοθι και μύθοι που αναπαράγονται από γενιά σε γενιά. Σε δουλειά να βρισκόμαστε άντρες και γυναίκες.

 

Διαβάστε ακόμα: Aθάνατη 80τίλα. Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι διαφημίσεις;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top