1512733_611162085586902_1246834348_n copy

Drouhin, Vosne Romanee 2010: Ακόμα και οι απλές φιάλες του χωριού που δίνει τα ακριβότερα ερυθρά του πλανήτη δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστές. Drouhin, Grand Echezeaux Grand Cru 2007: Κάτι σε κόκκινο που θα μάγευε περισσότερο από αυτό είναι μόνο μια κόκκινη Alfa Romeo 8C Competizione!

H Deals –εισαγωγέας των οίκων Drouhin και Deutz στην Ελλάδα– τρελάθηκε, το Food and Wine έβαλε τη ζεστή φιλοξενία και τη νοστιμότατη θαλασσινή και στεριανή πρωτεΐνη για την περίσταση κι εγώ το μόνο που είχα να κάνω ήταν να γυρίσω την επομένη για να πάρω το αυτοκίνητο…

Μια αξέχαστη γευσιγνωσία επομένως, στην οποία τα highlights ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και το «κατανάλωσε υπεύθυνα» μια προτροπή από ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει τη μαγεία των δύο σπουδαίων ποικιλιών.

 

150813Drouhin, Meursault 2011: Ένα «ταπεινό» κρασί «του χωριού», μόνο που αν το χωριό αυτό είναι το Meursault είναι σαν να λέμε «ο καναπές του σπιτιού» και το σπίτι να είναι το βασιλικό ανάκτορο! Αρώματα ξηρών καρπών και ορυκτών γεμίζουν το ποτήρι, ενώ η υπέροχη οξύτητα ελαφρώνει το πλούσιο σώμα και υπόσχεται συγκινήσεις για τουλάχιστον μια δεκαετία.

 

959619_webDomain Drouhin, Arthur Chardonnay 2008: Γοητευμένη από το παρόμοιο με την Βουργουνδία κλίμα του μακρινού Oregon, η Veronique Drouhin εγκαταστάθηκε εκεί και συνέχισε να βαράει αλύπητα και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Λουΐζα, άνθη και μέλι στην πυκνή μύτη, γεμάτο στόμα με 14 αλκοολικούς βαθμούς και μια φρεσκάδα αναπάντεχη για την ηλικία.

 

puligny-montrachet-premier-cru-folatieres-232Drouhin, Puligny Montrachet 1er Cru Folatieres 2009: Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, η φύση είναι άδικη· και προικίζει το αμπελοτόπι Folatieres με αξεπέραστη ευγένεια και φινέτσα. Ο οίκος Drouhin απλώς αφήνει τη φύση να κάνει την δουλειά της και μας προσφέρει ένα θαύμα της γεμάτο με τόνους λεμονιού κονφί, μελιού και ορυκτών που κόβει την ανάσα και κομπλάρει τη λογική…

 

amour-de-deutzDeutz: Amour de Deutz 1999: Το ’99 είναι η πρώτη εσοδεία που το σπουδαίο σπίτι της Καμπανίας Deutz επέλεξε για να στείλει την ποικιλία Chardonnay στον παράδεισο. Μαργαριταρένιες πέρλες στο μάτι, εκρηκτικό άρωμα λεμονιού, ψωμιού και μπριός που φοριέται σαν κολόνια και αιθέρια ναζιάρικο στόμα για μια σαμπάνια που χαρίζει τον έρωτα σε κάθε γουλιά.

 

rully-rouge-314Drouhin, Rully 2012: Δίπλα στα πανέμορφα μοντέλα αυτού του απίστευτου οινικού ντεφιλέ, το ταπεινό ερυθρό Rully φαντάζει σαν η κοπελίτσα της διπλανής πόρτας. Όμως είναι μια κοπελίτσα που μπορείς και θέλεις να αποκτήσεις. Και αυτό όχι μονάχα λόγω της προσιτής τιμής του, αλλά και επειδή σου «τρίβεται» μοναδικά με το βυσσινάτο φρούτο, την ελαφράδα και τη φρεσκάδα του.

 

146374Drouhin, Vosne Romanee 2010: Ακόμα και οι απλές φιάλες του χωριού που δίνει τα ακριβότερα ερυθρά του πλανήτη δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστές. Και να γεμίζουν το ποτήρι με γλυκά μπαχαρικά της Ανατολής, μαλακό δέρμα και κακάο Valhrona. Γοητευτικό πλην νεαρό και στο στόμα, διαθέτει ζουμερό φρούτο, κλασάτες τανίνες και αριστοκρατική λεπτότητα.

 

grands-echezeaux-grand-cru-245Drouhin, Grand Echezeaux Grand Cru 2007: Ένα Pinot Noir από έναν Grand Cru αμπελώνα της Βουργουνδίας δεν εκφράζει μόνο την επιτομή της ποικιλίας αλλά και ότι κανείς θα επιθυμούσε από ένα κρασί. Φραγκοστάφυλα, καπνός, δέρμα, δαντελένιες τανίνες, βελούδινο τελείωμα… Κάτι σε κόκκινο το οποίο θα μάγευε περισσότερο είναι μόνο μια κόκκινη Alfa Romeo 8C Competizione!

 

//Το κρασιά του οίκου Drouhin και οι σαμπάνιες της Deutz εισάγονται από την Deals (210 2321212)

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top