Ο Σωτήρης Κοντιζάς σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει.

Η ιστορία είναι πραγματική: στα χρόνια που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας από τους κορυφαίους προπονητές μπάσκετ του κόσμου, ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα συνήθιζε να πηγαίνει μετά τις κοπιώδεις προπονήσεις του σε κάποιο μπαρ της παραλιακής για να πιει ένα ουίσκι και να αφαιρέσει από πάνω του την ένταση της ημέρας.

Οι φίλοι του -που ήξεραν πόσο εκλεκτικός ήταν- συνήθιζαν να του κάνουν πλάκα και του έφερναν στο τραπέζι κάποιο ουίσκι εντελώς άσχετο με τις προτιμήσεις του. Αν και καταλάβαινε απόλυτα ότι το έκαναν για το χάζι της παρέας, τους απαντούσε πάντα με βλοσυρό ύφος: «Πάρτε αυτό το άθλιο νερό μπροστά μου και φέρτε μου μόνο Chivas».

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ξεναγείται στο Εδιμβούργο από έναν ντόπιο bartender και βρίσκεται πίσω από την μπάρα για να δημιουργήσει, για πρώτη φορά, ένα Chivas cocktail με την υπογραφή του.

Αυτό μάς δείχνει ορισμένα πράγματα. Πρώτον ότι οι άνθρωποι που ξέρουν από ουίσκι τείνουν να αποδέχονται μόνο ό,τι τους προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία. Ακόμη κι αν φαίνεται πως επαναλαμβάνεται (από ποτήρι σε ποτήρι) στην ουσία ποτέ δεν είναι ίδια.

Εν προκειμένω, το Chivas είναι ταυτισμένο με τις πρωτόγνωρες και τις πρωτότυπες εμπειρίες. Το πασίγνωστο blended Scotch whisky, ταξίδεψε μαζί με τον σεφ Σωτήρη Κοντιζά στη Σκωτία και μοιράστηκε μαζί του τρεις μοναδικές εμπειρίες, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Success Is A Blend”.

Στα εντυπωσιακά τοπία των Highlands της Σκωτίας. Μαζί με έναν Σκωτσέζο σεφ, αναζητούν υλικά από τη φύση για να χρησιμοποιήσουν στην κοινή μαγειρική τους.

Φέτος, ο καταξιωμένος chef δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ρόλους που δεν τον έχουμε ξαναδεί, ταξιδεύοντας στην πατρίδα του Chivas και γνωρίζοντας νέα πρόσωπα που θα τον μυήσουν σε μοναδικές προκλήσεις. Κάπως έτσι από κριτής και δάσκαλος στο Master Chef, δέχθηκε να γίνει μαθητής και «εξερευνητής» σπάνιων γεύσεων που έχουν ως βάση το Chivas.

Το ταξίδι του Σωτήρη Κοντιζά έχει αφετηρία το Εδιμβούργο, ενώ ακολουθούν τα Highlands και φυσικά το Strathisla, το «σπίτι» του Chivas, το παλαιότερο εν ενεργεία αποστακτήριο στα Highlands. Σε κάθε προορισμό, ο Ελληνοιάπωνας σεφ συναντά ένα νέο πρόσωπο που του αναθέτει μια ξεχωριστή πρόκληση: έναν ντόπιο bartender στους δρόμους του Εδιμβούργου, έναν Whisky Expert στο αποστακτήριο του Strathisla και έναν Σκωτσέζο σεφ στα βουνά του Speyside.

Στο αποστακτήριο του Chivas στο Strathisla – το παλαιότερο εν ενεργεία αποστακτήριο στα Highlands.

Πώς θα ανταποκριθεί ο Σωτήρης Κοντιζάς; Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συνεργασία του με τους τρεις νέους Σκωτσέζους φίλους του,  στο blending που θα κάνει μαζί τους, επιβεβαιώνοντας ότι ”Success Is A Blend”.

Nα σημειωθεί πως το «The Chivas Experiences» με τον Σωτήρη Κοντιζά αποτελείται από τρία αυτοτελή επεισόδια, τα οποία θα προβληθούν σταδιακά στα Social Media και στο YouTube.

Πώς γίνεται να μπερδέψεις αυτό το μπουκάλι κι αυτό το ουίσκι;

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Σωτήρης Κοντιζάς καλείται να δημιουργήσει το δικό του Chivas cocktail: Ένας Σκωτσέζος bartender τον ξεναγεί στις γειτονιές του Εδιμβούργου για να διαλέξουν υλικά τοπικής παραγωγής και τον προσκαλεί σε ένα από τα πιο hip bar της πόλης. Εκεί, ο ευρηματικός σεφ, αφήνοντας για λίγο την κουζίνα, παίρνει θέση πίσω από τη μπάρα, για να δημιουργήσει το πρώτο Chivas cocktail με την υπογραφή του.

Θα ακολουθήσουν και άλλες δύο περιπέτειες με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Κοντιζά. Τρεις σύγχρονες ιστορίες φιλίας και γενναιοδωρίας που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η επιτυχία αποτελεί συνδυασμό πολλών πραγμάτων. Στη ζωή, αλλά και στο σκωτσέζικο whisky.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Από πού ψωνίζει για την κουζίνα του σπιτιού του ο Σωτήρης Κοντιζάς;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top