Υπερπαραγωγή: επιστρέφει η γαστρονομική γιορτή της πόλης με το Taste of Athens 2019!

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

 

Ο σεφ του εστιατορίου Fuga, Δημήτρης Κατριβέσης ενώνει τις δυνάμεις του με το φεστιβάλ.

Πόσες φορές θα μας δοθεί τέτοια ευκαιρία; Πότε άλλοτε θα τους δούμε όλους -ή, τέλος πάντων, κάποιους από τους καλύτερους- συναγμένους στο ίδιο σημείο; Ορισμένα από τα επιδραστικότερα εστιατόρια της Αθήνας (και οι ονομαστοί chef τους, φυσικά) για τέσσερις ημέρες θα μας περιμένουν στο δεύτερο Taste of Athens.

Τα Ιαπωνέζικα “σουβλάκια” yakitori του Birdman θα γίνουν ανάρπαστα.

H περσινή εμπειρία ήταν καταλυτική. Έδειξε πως ο κόσμος έχει το ασφαλές κριτήριο να διακρίνει τα φεστιβάλ που έχουν τη φιλοσοφία της εκλεκτής προσφοράς κι όχι της προχειρότητας και του επιφανειακού εντυπωσιασμού. Για να το πούμε αλλιώς: ο γαστρονομικός διάλογος που έχουν ανοίξει κάποια μαγαζιά με τους σταθερούς ή τους επίδοξους πελάτες τους διευρύνεται.

Ζημιά! Foie gras bao bun από το Mr.Pug Athens.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ συγκεντρώνει στο Ζάππειο Μέγαρο δεκατέσσερα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια, κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin, τα οποία σε μια pop-up εκδοχή τους θα σερβίρουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Και ένα δροσερό Tartare Τόνου από την Cookoovaya.

Για να γίνει πλήρως σαφές σε ποια μαγαζιά αναφερόμαστε (και ομοίως σε ποιους σεφ), μια απλή καταγραφή θα μας πείσει για την ποιότητα των εδεσμάτων που μας περιμένει αυτές τις ημέρες: Σπονδή (Άγγελος Λάντος), Hytra (Τάσος Μαντής), Varoulko Seaside (Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Παρίκος), Balthazar (Χριστόφορος Πέσκιας), Fuga (Δημήτρης Κατριβέσης), Vezene (Άρης Βεζενές), Birdman (Άρης Βεζενές), Cookoovaya (Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής), Ψωμί&Αλάτι (Γιάννης Λουκάκος), Mr. Pug Athens (Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος), Sense Athens (Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος), ΦΒΚ (Δήμος Μπαλόπουλος), Artisanal (Δημήτρης Δημητριάδης), Ergon (Λευτέρης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ξάνθης).

Πέρυσι το φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο ΚΠΙΣΝ στο Φάληρο. Φέτος μεταφέρεται κεντρικά, στο Ζάππειο.

Το Taste of Athens ανοίγει την αυλαία του με μια special Οpening δεξίωση για τους VIP επισκέπτες του φεστιβάλ, την Πέμπτη (19/9) στο Περιστύλιο του Ζαππείου με κεντρικό παρουσιαστή το Σωτήρη Κοντιζά.

Από εκείνη τη στιγμή, ουσιαστικά, θα ξεκινήσει η γαστρονομική γιορτή. Την… μπαγκέτα θα κρατήσουν για χάρη μας κορυφαίοι Έλληνες και celebrity Chefs διεθνούς φήμης που θα παρουσιάσουν στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Chefs Theater, συνταγές, masterclasses, αλλά και εμπνευσμένες ομιλίες για όλους τους επισκέπτες.

Η κλασική πλέον Τάρτα κανέλας, από το Balthazar. Ο Χριστόφορος Πέσκιας την τελειοποιεί από το 2003.

Οσο για εμάς τους επισκέπτες, θα έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε τις γαστρονομικές εμπειρίες μας με εκλεπτυσμένα cocktails με την υπογραφή του Fine Drinking by World Class και workshops, βραβευμένες ετικέτες οίνου, οινογνωσίες και ιδιαίτερες μπύρες.

O βραβευμένος σεφ της Σπονδής, Άγγελος Λάντος. Ένας σεφ με δύο αστέρια Μισελέν.

H απολαυστική εμπειρία δεν σταματάει εδώ αφού όλοι οι επισκέπτες -και οι επαγγελματίες- θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιρειών ανακαλύπτοντας ιδιαίτερα προϊόντα και σύγχρονα γαστρονομικά trends, ενώ το φεστιβάλ φροντίζει και τους μικρούς του φίλους δημιουργώντας το Kids Zone: Μια ειδική ζώνη αποκλειστικά για τα παιδιά θα παρέχει πολλές και διαφορετικές δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης τους, όπως δημιουργικό παιχνίδι με εξειδικευμένους παιδαγωγούς, εργαστήρια μαγειρικής και εργαστήρια κεραμικής.

Ένα ακόμα από τα πιάτα που θα γευτούμε: Burger σφυρίδας από το Varoulko Seaside. Ζουμερός, και πάντα θαλασσινός Λευτέρης Λαζάρου.

Για όσους επιζητούν μια επιπρόσθετα πολυτελή εμπειρία, στήνεται ένα VIP Lounge, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, πριβέ χώρο στον κήπο της Αίγλης. Το lounge θα διαθέται δικό του μπαρ και καθίσματα, για να βρίσκετε πάντα θέση αφού σας υποδεχτούν με ένα welcome drink και ολόφρεσκα στρείδια για να ανοίξει η όρεξη. Το VIP εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ και, εκτός από την πρσβαση και το απεριτίφ στο Lounge, περιλαμβάνει πρόσκληση στη δεξίωση των εγκαινίων, δωρεάν πάρκινγκ με valet service και άλλα προνόμια που θα βρείτε εδώ.

Τέλος, στον χώρο του εστιατορίου της Αίγλης, το Taste of Athens υποδέχεται το Dine Athens Restaurant Week, με την διοργάνωση δυο ειδικών γαστρονομικών βραδιών την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, των Celebrity Chef Matchups, με επίτιμους καλεσμένους τους βραβευμένους σεφ με αστέρι Michelin, Pascal Aussignac και Hervé Deville.

Ο πιο δημιουργικός πυρετός, από τον Τάσο Μαντή και την μπριγάδα του, του εστιατορίου Hytra. Και ο Μαντής θα είναι στο Ζάππειο.

Την εορταστική ατμόσφαιρα του Taste of Athens θα πλαισιώσουν μουσικά οι παραγωγοί του En Lefko 87.7, μεταξύ των οποίων είναι και οι ιδιοσυγκρασιακοί Λατέρνατιβ. Το Φεστιβάλ, συν τοις άλλοις, υπογραμμίζει και την κοινωνική του δράση, καθώς προβάλλεται η ανάγκη του περιορισμού της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και της επισιτιστικής στήριξης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Να σημειωθεί πως το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη». Άρα μην ανησυχείτε για τυχόν σπατάλη φαγητού.

 

// Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 20 ευρώ. Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων και για να εξασφαλίστε τα εισιτήρια σας, γραφτείτε εδώ

 

Διαβάστε ακόμα, Bullying στην κουζίνα: τι συμβαίνει στα ενδότερα των μεγάλων εστιατορίων;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro