Το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά στεγάζεται στο κτίριο που σχεδίασε ο Αριστομένης Προβελέγγιος – εξ ου και φέρει το όνομά του.

Ήταν στις αρχές του καλοκαιριού όταν τυχαία βρέθηκα στο ίδιο τραπέζι με τον Σωτήρη Κοντιζά. Είχαμε καιρό να συναντηθούμε μιας και ήταν πολύ απασχολημένος με τα γυρίσματα του Master Chef. Η κουβέντα μας δεν περιορίστηκε στα τετριμμένα αλλά σε άσχετα με την γαστρονομία φεύγοντας. Θυμάμαι ότι εκείνο το βράδυ γελάμε αρκετά.

Φεύγοντας ο Σωτήρης μου λέει «Ετοιμάσου κάτι καινούργιο έρχεται από το Φθινόπωρο. Σου λέω μόνο ότι θα είναι στο Κεραμεικό». Πριν προλάβω καλά καλά να επεξεργαστώ την πληροφορία και να αρχίσω τις ερωτήσεις, εκείνος ήδη με χαιρετούσε με το χαρακτηριστικό συνωμοτικό χαμόγελο του. Από τότε κάθε φορά που διασταυρωνόμασταν μου «πετούσε» και κάτι καινούργιο. Μέχρι πριν από λίγες μέρες που επιτέλους τα νέα μαθεύτηκαν για τα καλά.

Το νέο εστιατόριο του Σωτήρη και του Κώστα Πισσιώτη –τον γνωρίζουμε από το Nolan στο Σύνταγμα- θα λέγεται PROVELEGGIOΣ και θα στεγάζεται σε ένα κτίριο της οδού Παραμυθίας στον Κεραμεικό. Ναι λίγο πιο δίπλα από εκεί που ήταν το μέχρι πριν λίγο καιρό Funky Gourmet. Σε αυτό το κτίριο λοιπόν που σχεδίασε ο Αριστομένης Προβελέγγιος –εξ ου και το όνομα- στήθηκε το εναλλακτικό και καινοτόμο concept που είχε στο μυαλό του ο Σωτήρης με τους συνεργάτες του: ο επισκέπτης δεν θα μένει «απαθής» στο τραπέζι του αλλά θα μπλέκεται στα πόδια των μαγείρων και θα γίνεται μέρος ενός εν εξελίξει πρότζεκτ φαγητού.

Στον «PROVELEGGIOΣ» την μία μέρα μπορεί να απολαμβάνετε κεφτεδάκια και pork ribs και την άλλη μαγειρευτά.

Το μενού λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα είναι ένα στάνταρ όπως στα κλασικά εστιατόρια με στάνταρ αλλά «πειραματικό». Έτσι στον «PROVELEGGIOΣ» την μία μέρα μπορεί να απολαμβάνετε κεφτεδάκια και pork ribs και την άλλη μαγειρευτά. Από τον ξυλόφουρνο που έχει πάρει πρωταγωνιστική θέση στην κουζίνα θα βγαίνουν πίτσες αλλά και φρέσκο ψωμί. Μαθαίνω επίσης ότι θα φτιάχνουν τα δικά τους τυριά, το δικό τους παγωτό αλλά και την δική τους μπίρα.

Στον χώρο της βιομηχανικής σάλας θα υπάρχει μια μεγάλη μπάρα όπου θα διαθέτει μια πολύ καλά ενημερωμένη κάβα και θα παίζει δυνατά. Όπως δυνατά θα παίζει και η μουσική που δεν θα κινείται σε εστιατορικά απαλά μονοπάτια αλλά σε πιο ρυθμικά.

Με λίγα λόγια το PROVELEGGIOΣ δεν θα είναι ένα απλό και συνηθισμένο εστιατόριο. Θα είναι ένα χώρος όπου η γαστρονομική εμπειρία περνάει σε άλλο επίπεδο. Και όταν θα το φιλοξενηθώ στα τραπέζια του, θα επιστρέψω για να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου.

 

//PROVELEGGIOΣ: Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός, τηλ. 2105234749

 

Διαβάστε ακόμα: Σας αρέσουν οι γαρίδες; Το νέο μενού του GB Roof Garden τις αποθεώνει.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top