Το γεύμα έχει τελειώσει από ώρα. Όμως, η παρέα δεν έχει σηκωθεί από το τραπέζι κι ας έχει έρθει το απόγευμα. Η κουβέντα έχει ανάψει και απαιτεί καφέ για να συνεχιστεί. Δεν μιλούν για πολιτικά, οικονομικά, για την Covid-19 και τα εμβόλια. Τρέχουν σε αναμνήσεις παλιότερων χρόνων. Χριστούγεννα που έμειναν αξέχαστα και τα πέρασαν όλοι μαζί, όπως και τώρα.
Θυμούνται τον καιρό που αφιέρωναν περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλον, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση. Ο καφές φτάνει στο τραπέζι και ξαφνικά στις κουβέντες μπαίνει μια άνω τελεία. Οι μυρωδιές έχουν γεμίσει τον χώρο: κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, μπλέκονται με το επιβλητικό άρωμα του καφέ και δημιουργούν ένα γοητευτικό σύνολο. «Τι καφές είναι αυτός;» αναρωτιούνται όλοι και όταν ο δημιουργός αποκαλύπτει την συνταγή όλοι χαμογελούν, τόσο για την απλότητα της ιδέας όσο και την πρώτη του ύλη, τον καφέ του Costa Coffee.
Αίφνης, η κουβέντα ανάβει ξανά. Συνοδεύουν τον καφέ τους με τα γλυκά των εορτών: κουραμπιέδες, μελομακάρονα ή ίσως και κάποιον κορμό. Να γιατί οι φιλικές συζητήσεις αυτές τις μέρες έχουν επιπλέον γεύση και άρωμα.
Στην ουσία πρόκειται για έναν αρωματικό latte όπου η βάση του είναι το signature blend espresso του Costa Coffee. Ένα δυνατό και αρωματικό χαρμάνι που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1971 και από τότε έχει μείνει απαράλλακτο. Μάλιστα για να καταλήξουν στην αναλογία του και να το τελειοποιήσουν, χρειάστηκαν 112 προσπάθειες πράγμα που φανερώνει την προσοχή και το πάθος για τελειότητα του τελικού αποτελέσματος που δείχνουν οι άνθρωποι του Costa Coffee.
Το blend αυτό είναι μια μίξη από κόκκους Arabica και Robusta που καβουρδίζεται αργά για να έχει απαλή γεύση ξηρών καρπών και πλούσιο άρωμα. Από το γευστικό του προφίλ δεν λείπουν οι νότες από σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα που τον κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό.
Φυσικά, μπορεί κάποιος να τον χαρεί μόνο του, χωρίς ζάχαρη και γάλα, ξεκινώντας έτσι δυναμικά την μέρα του. Όμως, γίνεται και ένας όμορφος καμβάς για πολλά ροφήματα καφέ. Όπως για παράδειγμα το συγκεκριμένο -ακολουθεί αναλυτικά η συνταγή- που τυλίγει όλα τα αρώματα των Χριστουγέννων συνδυάζοντας ζεστά μπαχαρικά με γάλα και το έντονο σχεδόν σοκολατένιο blend του Costa Coffee. Παρασκευάζεται εύκολα και μπορεί να συνοδέψει τα γιορτινά σας γλυκά και να κλείσει το εορταστικό γεύμα με τον καλύτερο και τον πιο ζεστό τρόπο.
Υλικά
– 150 ml γάλα
– 10 γρ ζάχαρη
– 1/4 τ.σ. τζίντζερ
– 1/4 τ.σ. γαρύφαλλο μπαχαρικό
– 1/4 τ.σ. κανέλα
– 1/4 τ.σ. μπαχάρι
– 1/4 τ.σ. μοσχοκάρυδο
– 20 γρ κακάο
– 2 κάψουλες signature blend
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά, το κακάο και την ζάχαρη. Ανακατεύετε ελαφρώς και αφήνετε το μείγμα να ζεσταθεί κι άλλο χωρίς να βράσει. Μόλις δείτε ότι πάει να φουσκώσει το γάλα, το τραβάτε από την φωτιά, το σκεπάζετε και το αφήνετε λίγα λεπτά για να αρωματιστεί καλά το γάλα. Στη συνέχεια το σουρώνετε, προσθέτετε δύο δόσεις του espresso Costa Coffee που έχετε ετοιμάσει και σερβίρετε. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με σαντιγί και από πάνω να πασπαλίσετε κακάο ή τριμμένη μαύρη σοκολάτα.
Διαβάστε ακόμα: Costa Coffee, η καθημερινή αισιοδοξία έχει γεύση καφέ.