Για τις κάψουλες Costa Coffee όλα ξεκινούν από την πολύ καλής ποιότητας πρώτη ύλη και την αυστηρή διαδικασία διαλογής καθώς το 100% των κόκκων φέρουν την πιστοποίηση Rainforest Alliance.

O κρύος καφές είναι κάτι που εμείς οι Έλληνες αγαπάμε πολύ. Δεν γνωρίζει εποχή και τον καταναλώνουμε με την ίδια ευκολία είτε είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι. Άλλωστε, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, οι κρύες εκδοχές τόσο του espresso, όσο και του cappuccino είναι δικές μας επινοήσεις. Με λίγα λόγια είναι στη κουλτούρα μας να απολαμβάνουμε ένα δροσερό ρόφημα καφέ σε κάποιο coffee shop παρέα με φίλους, στο δρόμο πηγαίνοντας στη δουλεία ή κάνοντας ψώνια αλλά και χαλαρά στο σπίτι.

Και μην νομίζετε ότι στην τελευταία περίπτωση πρέπει να έχετε πλήρη εξοπλισμό και ένα σωρό από γκάτζετ για να φτιάξετε κάτι δροσερό. Η ζωή μας με τις κάψουλες έχει γίνει πολύ πιο εύκολη. Και για να σας την κάνουμε ακόμα πιο εύκολη, σας προτείνουμε τέσσερα άκρως καλοκαιρινά ροφήματα με καφέ χρησιμοποιώντας τις κάψουλες του Costa Coffee.

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να σας αναφέρουμε τον ξεχωριστό χαρακτήρα που έχουν οι κάψουλες espresso του Costa Coffee. Όλα ξεκινάνε από την πολύ καλή ποιότητα πρώτης ύλης και την αυστηρή διαδικασία διαλογής, καθώς το 100% των κόκκων φέρουν την πιστοποίηση Rainforest Alliance.

Η Rainforest Alliance (RFA) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τον άνθρωπο και τη φύση. Κάθε Rainforest Alliance προϊόν παράγεται σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές τόσο στη μέθοδο παραγωγής όσο και στις συνθήκες εργασίας, καθώς και φροντίδας για τη φύση. Αυτό σημαίνει πως ο Costa Coffee εξασφαλίζει ότι ο καφές που προσφέρει στους καταναλωτές, έχει παραχθεί υπεύθυνα και βιώσιμα.

Ένα από τα πιο διάσημα ροφήματα που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα είναι ο Espresso tonic. Το βασικό; Είναι εύκολο στην παρασκευή.

Επιστροφή στα δικά μας τώρα. Ένα από τα πιο διάσημα ροφήματα που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα είναι ο Espresso tonic. Ο συνδυασμός ενός «δυνατού» αρωματικά και γευστικά καφέ μαζί με τις ευχάριστες φυσαλίδες και τον γλυκό χαρακτήρα του tonic δημιουργούν έναν άκρως καλοκαιρινό και απολαυστικό καφέ. Για να τον παρασκευάσουμε επιλέξαμε το Signature Blend (ένταση 8) του Costa Coffee, ένα χαρμάνι με έντονο χαρακτήρα, πλούσια bitter στοιχεία μαύρης σοκολάτας – το οφείλει στην συμμετοχή κόκκων Robusta – και μακριά επίγευση.

Epresso tonic ή κρύα εκδοχή του flat white; Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές για το καλοκαίρι.

Η διαδικασία είναι απλή: σε ένα ποτήρι με παγάκια ρίχνουμε το tonic, αφήνουμε λίγο τις φυσαλίδες να «ηρεμήσουν» και προσθέτουμε τον espresso. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ ή λεμόνι και σερβίρουμε. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε σε αυτό το ρόφημα είναι τι tonic θα χρησιμοποιήσουμε μιας και αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την γεύση του. Επίσης αν θέλουμε να έχει περισσότερη ένταση καφέ το ρόφημά μας, φτιάχνουμε ένα διπλό espresso. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δύο κάψουλες.

Με το ίδιο χαρμάνι αλλά στην lungo εκδοχή του (ένταση 7) που είναι ιδανικό cappuccino ή latte, σας προτείνουμε να φτιάξετε την κρύα εκδοχή του flat white. Σε αυτή την περίπτωση το κρύο γάλα μπαίνει πρώτο σε μια γυάλινη κούπα και από πάνω ο ελαφρώς χτυπημένος espresso.

Tι λέτε για έναν affogato; Θα μπορούσε να ανήκει στην κατηγορία των γλυκών μιας και συνδυάζει παγωτό και καφέ μαζί.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι τρεις διαφορετικές στρώσεις-χρωματισμοί (λευκό, καφέ και ανοιχτό καφέ) που είναι το χαρακτηριστικό και του εν λόγω ροφήματος. Ο σοκολατένιος χαρακτήρα του Signature Blend lungo, παράλληλα με τις νότες καραμέλας και ξηρών καρπών, ταιριάζει ιδανικά με το γάλα. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζωικό γάλα μπορείτε κάλλιστα να το αντικαταστήσετε με κάποιο φυτικό γάλα όπως εκείνο της βρώμης ή της πρωτεΐνης αρακά αλλά όχι της καρύδας γιατί θα δώσει άλλη γεύση.

Ένα ακόμα εύκολο ρόφημα είναι και ο affogato που θα μπορούσαμε να πούμε κάλλιστα ότι ανήκει στην κατηγορία των γλυκών μιας και συνδυάζει παγωτό και καφέ μαζί. Στην Ιταλία όμως, είναι ένας πολύ διάσημος καλοκαιρινός καφές. Παρασκευάζεται από μια μπάλα παγωτού (συνήθως είναι fior di latte) και μια δόση espresso. Για το συγκεκριμένο, λοιπόν, καφέ η κάψουλα Warming Blend (10 ένταση) είναι η πιο κατάλληλη.

Με τους καφέδες του Costa Coffee μπορείτε να γίνετε batisti στο σπίτι σας.

Ο ξυροκαρπάτος χαρακτήρα της και το στιβαρό του σώμα ισορροπεί με το παγωτό και δίνει ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Με τον ίδιο καφέ σας προτείνουμε και ένα πιο ιδιαίτερο ρόφημα που ακούει στο όνομα Iced Golden latte και φτιάχνεται με πολλά μπαχαρικά. Για να τον φτιάξετε θα χρειαστείτε:

– 2 δόσεις espresso
– 100 ml γάλα (ή γάλα καρύδας, βρώμης)
– 1 κ. γλ. κουρκουμά
– ½ κ. γλ. κανέλα
– 1 κ. σουπ. μέλι
– μια πρέζα μαύρο πιπέρι
– 1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ

Πρώτα ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με όλα τα μπαχαρικά σε μέτρια θερμοκρασία ώστε εκείνα να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Στη συνέχεια ρίχνετε το μέλι για να διαλυθεί και αυτό. Όση ώρα αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ετοιμάζετε τον espresso. Στη συνέχεια τον ρίχνετε στο μείγμα του γάλακτος, προσθέτετε πάγο και τα χτυπάτε στο blender για λίγο. Σερβίρετε σε μεγάλο ποτήρι κι αν θέλετε βάζετε επιπλέον πάγο.

Και φυσικά αν θέλετε να μάθετε πώς να φτιάχνετε ένα απολαυστικό και καλό freddo espresso στο σπίτι, δεν έχετε από να κλικάρετε εδώ για να δείτε βήμα βήμα την παρασκευή του.

 

// Όλες οι κάψουλες espresso Costa Coffee είναι συμβατές με μηχανές Nesspresso και θα τις βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

 

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμάζοντας τις κάψουλες espresso Costa Coffee.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top