Γυναικα

«Daphnis and Chloe»: Μυρωδικά που μοσχοβολάνε Ελλάδα

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός δοκιμάζει, διασκεδάζει και προτείνει. Στην Αθήνα και όχι μόνο.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_8449

Τα βιολογικά μυρωδικά του «Daphnis and Chloe» αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο και συσκευάζονται προσεκτικά ‒ώστε να διατηρούν το άρωμα της φύσης‒ και με γούστο.

Μεγάλωσα στη Σάμο, μέσα στα μποστάνια, τα χωράφια και τα περιβόλια, κάτι που σημάδεψε έντονα τον τρόπο με τον οποίο έχω μάθει να εκτιμώ -και να χρησιμοποιώ- τις εξαιρετικές πρώτες ύλες του τόπου μας, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μυρωδικά… Τα τελευταία κυρίως δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα μου, για να δώσουν νόημα στις αλμυρές αλλά και τις γλυκές γεύσεις μου.

Όταν γνώρισα τα βιολογικά μυρωδικά  «Daphnis and Chloe» και, βεβαίως, την εμπνεύστριά τους, Ευαγγελία Κουτσοβούλου, ανακάλυψα μια ακόμα «συνένοχο» της frugal gourmet φιλοσοφίας μου. Το «Daphnis and Chloe», το οποίο ξεκίνησε από μια ιδέα που έπεσε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της τον Δεκέμβριο του 2010, θεωρείται πρωτοπόρο στις ιδιαίτερες ποικιλίες Μεσογειακών αρτυματικών βοτάνων. Τα δικά του καλλιεργούνται από μικρές οικογενειακές φάρμες, που τα μεγαλώνουν αργά, με γνώση, φροντίδα και πολλή προσωπική δουλειά, αλλά συλλέγονται ένα ένα και από την φύση, από επαγγελματίες συλλέκτες. Ρίγανη από τον Ταΰγετο, την Αμοργό και τα Ιόνια νησιά, δάφνη και μυρωδάτη μέντα από την Πελοπόννησο, το πιο δυνατό φασκόμηλο που έχετε δοκιμάσει στη ζωή σας από την Ήπειρο και την Αμοργό… Όλα μαζεμένα με το χέρι, αποξηραμένα με φυσικό τρόπο και συσκευασμένα προσεκτικά, ώστε να διατηρούν το άρωμα της εξοχής και τη γεύση της φύσης, σε απλές συσκευασίες που θυμίζουν Ελλάδα με έναν τρόπο διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει να τη βλέπουμε. Την Ελλάδα αποτυπωμένη μέσα από τη ματιά των ξένων.

Φωτογραφία: Βασίλης Καρύδης

H εμπνεύστρια του «Daphnis and Chloe», Ευαγγελία Κουτσοβούλου. Φωτογραφία: Βασίλης Καρύδης

Τα «Daphnis and Chloe», σημειώστε, έχουν μπει ήδη σε ντελικατέσσεν του Λονδίνου και των ΗΠΑ (στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φραντσίσκο). Αυτό το μήνα τρέχει μια συνεργασία τους με το περιοδικό Kinfolk, το οποίο οργανώνει 20 δείπνα/μαγειρικά σεμινάρια ανά τις ΗΠΑ, όπου οι συμμετέχοντες θα μαγειρέψουν με τα βότανά τους.

Προς το παρόν τα παραγγέλνω στο site τους, ελπίζοντας σύντομα να τα βρίσκω και σε κάποια επιλεγμένα παντοπωλεία.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close