Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι χάνουμε το χρόνο μας μέσα σε τέσσερις τοίχους. Η μαγειρική μπορεί να αποδειχθεί αρκετά καλή ψυχοθεραπεία και να βγάλει από μέσα μας ένα ανεξερεύνητο δημιουργικό ταλέντο. Δεν χρειάζεται να γίνουμε σεφ, αρκεί να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάτι που να είναι νόστιμο και να ευχαριστήσει τους ανθρώπους μας κι εμάς. Ο nomad chef, Αντρέας Λαγός μάς προτείνει μια συνταγή άκρως ελληνική.
για 4 άτομα
Υλικά
6 πατάτες κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κουτ.σούπας ρίγανη ξερή ή θυμάρι
4 μπουτάκια κοτόπουλο κομμένα στη μέση
½ κουτ.σούπας carino ή άλλο μείγμα μπαχαρικών
Αλάτι-πιπέρι
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
4 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα
1 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια και 1 πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1) Βάζω μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο τις πατάτες, και το κοτόπουλο.
2) Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα της ρίγανης και το μείγμα μπαχαρικών.
3) Ανακατεύω και τα βάζω σε ένα ταψί, κάτω τις πατάτες και από πάνω τα μπουτάκια.
4) Στρώνω τη ντομάτα πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο και καλύπτω με το σέλινο.
5) Περιχύνω με το ελαιόλαδο, το λεμόνι (ανακατεύω τη μουστάρδα μαζί για να διαλυθεί) και 1 ποτήρι νερό.
6) Ψήνω σε αερόθερμο φούρνο, στους 180 C για 1-1 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το μπουτάκια να πάρουν χρώμα.
7) Σερβίρω με σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο και λαδολέμονο.
Tips
– Η φρέσκια ντομάτα δίνει μια υπέροχη γεύση στο λεμονάτο όπως επίσης κάνει πολύ ωραία σάλτσα.
– Η απλότητα αυτού του φαγητού το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό στη γεύση.
//Η συνταγή είναι από το βιβλίο μαγειρικής «Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε» που κυκλοφορεί και online.
Διαβάστε ακόμα: Συνταγή – Μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα μελιτζανοσαλάτας από τον Γιώργο Χατζηδάκη.