Ο nomad chef, Αντρέας Λαγός μας προτείνει για τη Μ. Εβδομάδα μια συνταγή με παραδοσιακή φασολάδα (φωτογραφία από τη σελίδα του στο Facebook).

Η Μ. Εβδομάδα επιτάσσει να καθαρίσουμε λίγο τον οργανισμό μας από τις τοξίνες του κρέατος και να δούμε με διαφορετικό μάτι τη διατροφή μας. Έστω και μια εβδομάδα μπορεί να μας βοηθήσει να αφήσουμε για λίγο την «ευκολία» που μας προσφέρει μια μπριζόλα και αφοσιωθούμε στα αγαπημένα όσπρια. Ο nomad chef, Αντρέας Λαγός μάς προτείνει μια συνταγή άκρως ελληνική. Τι καλύτερο από μια κλασική φασολάδα;

για 6-8 άτομα

Υλικά
½ κιλό φασόλια λευκά ψιλά
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
½ ματσάκι σέλινο χονδροκομμένο
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πιπεράκι καυτερό
Αλάτι- πιπέρι
200γρ. ελαιόλαδο

Κλασική φασολάδα, τι άλλο;

Εκτέλεση

– Μουλιάζω τα φασόλια σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
– Στραγγίζω την επόμενη μέρα τα φασόλια και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό, να τα σκεπάζει 3 εκατοστά από την επιφάνεια τους και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
– Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα αφήνω να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
– Ρίχνω το ελαιόλαδο και το αλάτι 10 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.
– Κοιτάω κατά την ώρα μαγειρέματος αν χρειάζονται και άλλα υγρά και προσθέτω ανάλογα είτε λίγο νερό είτε λίγο ζωμό λαχανικών αν έχω.

Tips

– Ο χρόνος βρασίματος έχει να κάνει με την ποιότητα των φασολιών.
– Κάποιες φορές συνοδεύω τη φασολάδα με λουκάνικο κομμένο σε φέτες, το οποίο προσθέτω μέσα στη φασολάδα τα 10 τελευταία λεπτά μαγειρέματος (εκτός νηστείας).

 

//Η συνταγή είναι από το βιβλίο μαγειρικής «Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε» που κυκλοφορεί και online.

 

Διαβάστε: Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλο με πατάτες. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top