Τα paccheri με ροφό, συνδυασμένα με ένα μεταξένιο Pinot Noir του κτήματος Alpha, τολμούμε να πούμε ότι μας έφεραν στο νου την πηγαία κουζίνα του πρόωρα χαμένου Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι. (φωτό: Αndro.gr).

Έχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια από τη μέρα που στη Δαβάκη 1, στο Ψυχικό, ανοιξε τις πόρτες του ένα νέο ιταλικό εστιατόριο. Ένα εστιατόριο που θύμιζε περισσότερο κάτι μεταξύ wine bar μπακάλικου και bistro, σε έναν χώρο ανάμεσα στο πράσινο, που σου έδινε την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια σπιτική αυλή μιας μονοκατοικίας στον ιταλικό βορρά.

Οι βου-που του Ψυχικού το έκαναν “καντίνα” τους, γνωστή για τις πίτσες στον ξυλόφουρνο, τα γενναιόδωρα ζυμαρικά του, τα πλατώ αξιόλογων αλλαντικών και τυριών από την Ιταλία, καθώς και το χειροποίητο ψωμί της.

Τους τελευταίος τέσσερις μήνες ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος έχει μπει στην ομάδα του Barolo ως consultant chef.

Και τώρα, ήρθε η στιγμή στιγμή της ανανέωσης. Έχοντας μπει στην ομάδα του Barolo ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος στον ρόλο του consultant chef και σε συνεργασία με τον house Chef Χρήστο Κάρολο και την μπριγάδα του, τους τελευταίους τέσσερις μήνες εμπλούτισαν το μενού της Salumeria – Osteria του Ψυχικού με δόσεις καλοκαιριού, αλμύρας και φρεσκάδας. Και με μια κομψά παρηγορητική (comfort, που λέμε) ιταλική κουζίνα που πείθει χάρη στις εκλεκτές πρώτες ύλες και τις απλές εκτελέσεις.

Τις νέες καλοκαιρινές συνταγές, δοκιμάσαμε πριν από λίγες ημέρες. Η αρχή έγινε με μια δροσερή σαλάτα με καβούρι, τοματίνια, πεπόνι και oro bianco vinaigrette, προτού περάσουμε στο καρπάτσιο από φαγκρί με γαρίδες κοιλάδας, κίτρα και μυρωδικά το οποίο μύριζε θάλασσα.

Το μενού του Barolo είναι ένα μικρό ταξίδι στην Ιταλία, με πίτσα στον ξυλόφουρνο, φρέσκα ζυμαρικά και χειροποίητο ψωμί.

Το Barolo φημίζεται για τις πίτσες του στον ξυλόφουρνο και τα γενναιόδωρα ζυμαρικά του.

Αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ένα εμπνευσμένο ζυμαρικό – paccheri με ροφό, μπροκολίνι, κονφί τομάτας και ντεμι γκλας ζωμό από το ίδιο το ψάρι. Σερβιρισμένο σε ορειχάλκινο τηγάνι (και εν συνεχεία σε βαθύ πιάτο) και συνδυασμένο με ένα μεταξένιο Pinot Noir του κτήματος Alpha, τολμούμε να πούμε ότι μας έφερε στο νου την πηγαία κουζίνα του πρόωρα χαμένου Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι.

Στο κρέας, η “μπαμπάτσικα” κομμένη μοσχαρίσια ταλιάτα από εκλεκτό βοδινό ήρθε άψογα ψημένη και με βαθιά κρεάτινη νοστιμιά, παρότι η τερίνα πατάτας που τη συνόδευε ήταν κάπως αλμυρή και μονοδιάστατη.

Για το κλείσιμο, αξίζει να δοκιμάσετε την ανάλαφρη Πάβλοβα με ράσμπερι και λάιμ – ταιριάζει εξαιρετικά με ένα κομψό γλυκό κρασί.

Το Barolo διαθέτει και δικό του μπακάλικο με πολύ σοβαρά ιταλικά προϊόντα.

Φινάλε με μια ανάλαφρη Πάβλοβα με ράσμπερι και λάιμ, που συνδυάστηκε με το γλυκό κρασί Omega Late Harvest του 2020. Με την ευκαιρία, ας μην φοβόμαστε το γλυκό κρασί στο επιδόρπιο, αρκεί βέβαια να έχει ικανοποιητική οξύτητα και να είναι καλά παγωμένο.

 

 

//Salumeria – Osteria Barolo
Δαβάκη 1, Ψυχικό 154 52
Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0671 7600.

 

Διαβάστε ακόμα: 6o Culinary Journeys στο Daios Cove – Οι κορυφαίοι σεφ δίνουν ραντεβού στην Κρήτη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top