«Αυτό είναι το πιο ζουμερό και νόστιμο κεμπάπ!»

Ο blogger του Cool Artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης, ανακάλυψε το καλύτερο τυλιχτό κεμπάπ της πόλης στα Β.Π. Με συνταγή που έρχεται απ’ την Κωνσταντινούπολη και κρέας που «μιλάει».

 
GN1

«Το σουβλάκι πρέπει να ανασύρει παιδικές μνήμες, να σου θυμίζει εκείνα που έτρωγες μετά το απογευματινό μπάνιο στην παραλία», σχολιάζει ο Γαβριήλ.

H υπόθεση «καλό σουβλάκι» είναι ένα δυσεπίλυτο σταυρόλεξο στους δρόμους της πόλης.

Οι ταξιτζήδες ξέρουν πάντα πού έχει καλό σουβλάκι. Όχι αυτοί του taxibeat, οι άλλοι, οι γνήσιοι. Μπορούν να σου προσφέρουν, free of charge, ένα top 3 της κάθε περιοχής και πάντα πέφτουν μέσα. Αν δεις πολλές κούρσες έξω από ένα γυράδικο, να ξέρεις ότι μέσα θα βρεις τη «σωστή» γεύση.

Ο Γαβριήλ, έξω από το αγαπημένο του «μεριδάδικο», όπως το χαρακτηρίζει.

Ο Γαβριήλ, έξω από το αγαπημένο του «μεριδάδικο», όπως το χαρακτηρίζει.

Για μένα στο σουβλάκι υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας. Το σουβλάκι πρέπει να ανασύρει παιδικές μνήμες, να σου θυμίζει εκείνα που έτρωγες μετά το απογευματινό μπάνιο στην παραλία, εκείνα τα σουβλάκια που, όσο κι αν πρόσεχες, πάντα λάδωνες τα ρούχα σου.

Στην Αθήνα μένω στα βόρεια και ζήλευα πάντα όσους μένουν στο κέντρο, γιατί νόμιζα ότι μόνο εκεί βρίσκεις καλό σουβλάκι. Χαρτογραφώντας γευστικά τα «βου που», ανακάλυψα ένα ψητοπωλείο που χωρίς αμφιβολία έχει το πιο ζουμερό και νόστιμο κεμπάπ. Ονομάζεται «Γεύσεις απ’ την Πόλη» και μάλλον ανήκει περισσότερο στην κατηγορία «μεριδάδικο», καθώς, εκτός από το τυλιχτό, έχει επίσης τέλεια συνοδευτικά για να βάλεις δίπλα του αν καθήσεις στο τραπέζι.

Μιλώντας με το αφεντικό, τον Γιώργο, μου είπε ότι η επιτυχία του οφείλεται στη συνταγή που έρχεται από την Πόλη. Εγώ όμως θα σας πω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ραφιναρισμένης, μπρουτάλ γεύσης του οφείλεται στην πολύ καλή ποιότητα κρέατος. Για αυτό το λόγο άλλωστε έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, που έρχονται στη Δροσιά από όλη την Αθήνα.

Αν έρθετε κι εσείς, εκτός από το κεμπάπ του, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε διάφορους πολίτικους μεζέδες και νοστιμιές, και να τα συνοδέψετε επιλέγοντας ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες.

GN3

«Eκτός από το κεμπάπ του, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε διάφορους πολίτικους μεζέδες και νοστιμιές, και να τα συνοδέψετε επιλέγοντας ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες».

Θα το βρείτε πίσω απο την καταπράσινη πλατεία της Δροσιάς, στη διεύθυνση Στρ. Πετρίτη 5 (τηλ. 210 8133901 και 8133905). Από φέτος λειτουργεί και δεύτερο κατάστημα στην παραλία της Βάρκιζας, Λεωφόρος Ποσειδώνος 20, τηλ. 210 8976260.

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης είναι δημοσιογράφος και blogger του coolartisan.net.

Φωτογραφίες: Μιχάλης Τσίτας

 Η καλή ποιότητα κρέατος, και η αυθεντική, πολίτικη συνταγή, αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας του αγαπημένου του κεμπάπ, υποστηρίζει ο Γαβριήλ.

Η καλή ποιότητα κρέατος, και η αυθεντική, πολίτικη συνταγή, αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας του αγαπημένου του κεμπάπ, υποστηρίζει ο Γαβριήλ.

Διαβάστε ακόμα: «Αυτό το σουβλάκι παίζει σε άλλο γήπεδο!»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top