Αnd the living is… Nice N Easy: Δοκιμάσαμε την ανανεωμένη κουζίνα της Astir Beach

Το comfort food ζει και βασιλεύει για δεύτερη χρονιά στην παραλία του Αστέρα και αυτή είναι μία πρώτη γεύση από τα πιάτα που θα συνοδέψουν τις φετινές βουτιές.

 

Το nice n easy Seaside επέστρεψε για 2η χρονιά στη μαγευτική Astir Beach με διακόσμηση εμπνευσμένη από τη λιτή κομψότητα του τοπίου.

«This is so nice n easy and nomnom», γράφει ο κατάλογος και κατευθείαν μπαίνει κανείς στο νόημα.

Πώς μπορείς να πείσεις τον Έλληνα ότι υπάρχει φαγητό στην παραλία πέρα από τα τετριμμένα σνακς που συνήθως είναι βόμβες ανούσιων θερμίδων; Προσφέροντας εναλλακτικές στις οποίες δύσκολα μπορεί να αντισταθεί υποθέτω. Ακριβώς αυτό ανέλαβε από πέρυσι να πραγματοποιήσει το Nice N Easy Seaside στην Astir Beach με comfort food που βασίζεται στη μεσογειακή και (ολίγον από fusion) κουζίνα.

Ανοιχτό καθημερινά από το πρωί, με ολοκληρωμένο brunch menu, έως αργά το βράδυ, το nice n easy Seaside υπόσχεται δυνατές καλοκαιρινές συγκινήσεις, σε ένα χώρο εκλεπτυσμένης αισθητικής.

Όπως φρόντισε ο Head Chef Δημήτρης Φέτσης να μας ενημερώσει, στο νέο μενού το οποίο γευθήκαμε στο σύνολό του ουσιαστικά αξιοποίησε τις αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες εγχώριας παραγωγής συμβαδίζοντας με την ήδη υπάρχουσα farm-to-table φιλοσοφία των nice n easy. H νοοτροπία είναι ξεκάθαρη: Λίγα, εύγευστα πιάτα, βασισμένα στην organic sustainable κουζίνα, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες της παραλίας να «τσιμπήσουν» κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους ή να απολαύσουν ένα κανονικό γεύμα με τα όλα του. Είτε να μπορούν μετά από κάποια ώρα να συνεχίσουν το μπάνιο τους είτε να ολοκληρώσουν την ημέρα τους στην παραλία.

Ξεκινήσαμε με μία τριλογία «αλοιφών» από αβοκάντο, μελιτζάνα και  «πειραγμένο» τζατζίκι που συνοδεύονταν από τραγανά πιτάκια, συνεχίσαμε με μία Burrata di Bufala που ξεκουραζόταν σε ένα πολύ ενδιαφέρον «χωμάτινο έδαφος» από pesto φιστικιού, κολοκύθα confit, couscous µε ρεβύθια και κόκκινη φακή για να ολοκληρώσουμε τα starters με λαχανικά σχάρας, ξινοτύρι Χανίων και πούδρα ντοµάτας και αχνιστά αγιορείτικα µύδια µε λευκό κρασί, ντοµατίνια confit, vinaigrette φρέσκιας φέτας. Ως φανατική οπαδός του ροζέ επέλεξα να το συνδυάσω με ένα δροσερό Idylle d’ Achinos 2018 (Grenache, Syrah, Αγιωργίτικο) από το La Tour Melas.

Φιλέτο από µαγιάτικο ποσέ µε gnocchi γλυκοπατάτας, σαλάτα από φύκια, λαδολέµονο και πούδρα µαύρης ελιάς.

Οι σαλάτες που ακολούθησαν καλύπτουν εύκολα τους πάντες: Οι πιο παραδοσιακοί θα ποντάρουν στον αγαπημένο ελληνικό χαρουπένιο ντάκο πλαισιωμένο από διαφορετικές ποικιλίες ντομάτας, βουβαλίσια φέτα, κρίταμο που μυρίζει θάλασσα και φρέσκια μαντζουράνα. Οι φίλοι της Caesar salad θα ενθουσιαστούν με ένα είδος ελληνικής παραλλαγής της με καρδιές µαρουλιού, µαριναρισµένο τραγανό κοτόπουλο, flakes από παλαιωµένο κασέρι Ξάνθης, και πούδρα από αρνίσιο προσούτο Δράµας. Για μένα που λατρεύω τη γλυκοπατάτα και το αβοκάντο η τρίτη επιλογή με πράσινο σιτάρι freekeh, φακές beluga, πετροκέρασα, γιαούρτι από αµυγδαλόγαλα και αποφλοιωµένους σπόρους κάνναβης ταίριαζε απόλυτα με το ξηρό Miraval Rosé Côtes de Provence (Cinsault, Rolle, Grenache Rouge, Syrah) -ένα από τα ανοιχτόχρωμα ρουμπίνια της Προβηγκίας δηλαδή- στο ποτήρι μου.

(από αριστερά) Προφιτερόλ «seaside» µε παγωτό βανίλια και κρέµα σοκολάτας Gianduja – Κρέµα µε βασιλικό και compote φράουλας, έλαιο βασιλικού, κρυσταλλοποιηµένη λευκή σοκολάτα και παγωτό γιαούρτι.

Δοκιμάζοντας παράλληλα το λευκό Avaton από το Κτήµα Γεροβασιλείου -ίσως και λόγω του ειδυλλιακού τοπίου που θυμίζει ένα βράδυ στο νησί- με κέρδισε περισσότερο το ζουμερό ποσέ φιλέτο από µαγιάτικο µε gnocchi γλυκοπατάτας, σαλάτα από φύκια, λαδολέµονο και πούδρα µαύρης ελιάς. Οι φανατικοί κρεατοφάγοι ωστόσο, σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένοι από το μοσχαρίσιο διάφραγµα µε ραγού µανιταριών, πατάτες baby confit, καµµένο µέλι, miso βουτύρου και καπνιστής πάπρικας. Η ευωδιαστή, ευχάριστα γλυκιά επίγευση του πιάτου είναι εκείνη που ξεχωρίζει.

Τα Glam n Roses (Gin, aperol, lychee, τριαντάφυλλο, lemon sherbet) και Nui Nui (House Blend rum, spiced cordial «Boho» εσπεριδοειδή & bitters) cocktails συνοδεύουν ιδανικά το ηλιοβασίλεμα με φόντο τα κρυστάλλινα νερά του Σαρωνικού.

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς αναμφισβήτητα, ήταν μακράν οι πέντε γλυκές προτάσεις του διεθνώς καταξιωμένου pastry chef, Νικόλα Στράγγα. Οι γεύσεις και υφές «κουμπώνουν» τόσο ιδανικά μεταξύ τους σα να συνδυάζονταν ανέκαθεν μαζί. Δύσκολα ξεχνιέται το «αλλιώτικο» προφιτερόλ του µε παγωτό βανίλια και κρέµα σοκολάτας Gianduja, ενώ ακόμη πιο ιδιαίτερη σε σύλληψη και εκτέλεση είναι η βελούδινη κρέµα µε βασιλικό και compote φράουλας, έλαιο βασιλικού, κρυσταλλοποιηµένη λευκή σοκολάτα και παγωτό γιαούρτι. Το Glam n Roses κοκτέιλ (Gin, aperol, lychee, τριαντάφυλλο, lemon sherbet) που προτίμησα στο μεταξύ ως φανατική φίλη του Aperol, έβαλε την απαραίτητη τελεία στο μίνι αυτό γευστικό ταξίδι.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, θυμάμαι να σκέφτομαι πως κάτι τέτοια βράδια με θαλασσινή αύρα, ηρεμία και μαγικό φαγητό θα έπρεπε να είναι η καθιερωμένη ιεροτελεστία της εβδομάδας, αντί ψυχοθεραπείας. Με συνταγή από γιατρό κιόλας.

 

// INFO: Νice Ν Εasy Seaside, Απόλλωνος 40, Astir Beach


Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο Mercato: μια απίθανη ιταλική τρατορία στο Four Seasons Athens

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close