Ο γεννημένος στο Mexico City, Manny Hinojosa, είναι αυτή τη στιγμή εκ των κορυφαίων -και πολυβραβευμένος- mixologist της χώρας του.

Η ταυτότητα του Manny Hinojosa γράφει «mixologist». Ενας «μάγος» πίσω από την μπάρα όπου αναμειγνύει ποτά, σιρόπια, γαρνιτούρες και χυμούς με σκοπό να φτιάξει κάτι νέο και πάντα κάτι ευφάνταστο. Γεννημένος Mexico City είναι αυτή τη στιγμή εκ των κορυφαίων -και πολυβραβευμένος- mixologist της χώρας του. Αν μη τι άλλο ξέρει από ποτά, και ειδικά από τεκίλα.

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα ως πρεσβευτής της Tequila Cazadores με αφορμή το Athens Bar Show. H συνάντηση με τους έλληνες δημοσιογράφους έγινε στο bar restaurant TE KILA, για να καταλήξει σε μια μύηση στην αυθεντική γεύση του Μεξικού, μέσω της tequila Cazadores.

Τα cocktails συνόδευσαν λαχταριστά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας όπως tacos, chili con carne και quesadillas.

Οι ρίζες της Cazadores ξεκινούν από το 1922 κι από τον αγρότη Don Jose Maria Bañuelos.

Οι καλεσμένοι σε αυτό το press event γνωριμίας με την Cazadores, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κλασικά tequila cocktails (Paloma, Margarita & Cantarito), στην πιο αυθεντική τους εκδοχή, χάρη στην ξεχωριστή γεύση της tequila Cazadores. Τα cocktails συνόδευσαν λαχταριστά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας όπως tacos, chili con carne και quesadillas.

Με πρώτη ύλη την 100% μπλε αγαύη, η tequila Cazadores απαιτεί μια διαδικασία παραγωγής επτά βημάτων.

Οι ρίζες

Το 1922, ένας ντόπιος αγρότης, ο Don Jose Maria Bañuelos, επέλεξε το ελάφι, ένα σύμβολο για τα υψίπεδα του Jalisco, ως το τέλειο έμβλημα για τη νέα συνταγή του για μια απαλή, αλλά γευστική τεκίλα υψηλής ποιότητας, ανώτερη από το παραδοσιακό pulque που έπιναν τότε στις τοπικές καντίνες. Ονόμασε την τεκίλα του «Cazadores», δηλαδή «Οι κυνηγοί», μετά από τόσα χρόνια που πέρασε προσπαθώντας να βρει την τέλεια συνταγή για να μοιραστεί με την οικογένεια και τους φίλους του.

«Cazadores» στα ισπανικά σημαίνει «Οι κυνηγοί».

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι στην πόλη Los Altos παίζουν πολύτιμο ρόλο στη δημιουργία της τεκίλα με την υψηλή ποιότητα, από 100% αγαύη.

Το σπίτι της tequila Cazadores

Από αυτή τη συνταγή γεννήθηκε μια κοινότητα -ένα οικοσύστημα που τροφοδοτεί την πόλη Arandas, βαθιά στα υψίπεδα του Jalisco. Από τους jimadores στο χωράφι μέχρι τις taquerias που ταΐζουν τους ντόπιους εργάτες μετά από μια κουραστική μέρα στα χωράφια, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στο Los Altos παίζουν πολύτιμο ρόλο στη δημιουργία της τεκίλα με την υψηλή ποιότητα, από 100% αγαύη.

Στην εκδήλωση οι καλεσμένοι δοκίμασαν κλασικά tequila cocktails (Paloma, Margarita & Cantarito).

H διαδικασία

Με πρώτη ύλη 100% μπλε αγαύη, η tequila Cazadores απαιτεί μια διαδικασία παραγωγής επτά βημάτων, πλήρως βιώσιμη και με μηδενικά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένης της διπλής απόσταξης, της διπλής ζύμωσης και της προσεκτικής διαδικασίας ωρίμανσης, υπό την άγρυπνη επίβλεψη του Maestro Tequilero. Και ενώ παραμένει πιστή στη πρωτότυπη συνταγή από το 1922, η σημερινή διαδικασία παραγωγής έχει εξελιχθεί ώστε να αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για την tequila Cazadores και τις προσπάθειες για την διασφάλιση μιας σύγχρονης, βιώσιμης λειτουργίας.

 

Διαβάστε ακόμα: Συναντήσαμε τον διεθνή τζαζίστα Πέτρο Κλαμπάνη για ένα σοφιστικέ απεριτίφ με Bombay Sapphire.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top