Πυλιακή Γη: Kαι του πουλιού το γάλα

Πού ο Ανδρέας Λαγός κατάφερε να βρει άλειμμα μαύρου σκόρδου με πετιμέζι, ελληνικό καφέ και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο!

 
plateau1

Ο στόχος της Γιάννας Μπαλαφούτη ήταν να φτιάξει προϊόντα από αγνά υλικά που προσφέρουν γευστικές εμπειρίες. Και τα κατάφερε!

Η ιστορία της είναι το απόλυτο success story, ενώ η συνέχειά της αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Η ιδέα της «Πυλιακής Γης» ξεκίνησε στην παραλία της Γιάλοβας, στην Πύλο, με τη δημιουργό Γιάννα Μπαλαφούτη να επιθυμεί να φτιάξει προϊόντα από αγνά υλικά που προσφέρουν γευστικές εμπειρίες. Και τα κατάφερε!

Αγαθά άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, εδέσματα παρασκευασμένα με παραδοσιακό τρόπο κερδίζουν ολοένα και περισσότερες καρδιές καταναλωτών. Ελιά Καλαμών, αποξηραμένο σύκο, κορινθιακή σταφίδα διεκδικούν μια θέση σε κάθε σπίτι, ενώ τα γλυκά του κουταλιού γίνονται μέρος της νέας κουζίνας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Από το δικό μου σπίτι δεν λείπουν ποτέ τα ντοματίνια σε σιρόπι Chardonnay αρωματισμένο με καρπούς μυρτιάς, καθώς και η κορινθιακή σταφίδα σε σιρόπι ούζου.
currant

Ελιά Καλαμών, αποξηραμένο σύκο, κορινθιακή σταφίδα διεκδικούν μια θέση σε κάθε σπίτι, ενώ τα γλυκά του κουταλιού γίνονται μέρος της νέας κουζίνας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η παραγωγή της εταιρείας «Πυλιακή Γη» είναι περιορισμένη, αλλά υπάρχει λόγος και σκοπός: όλα γίνονται στην εποχή τους, οι άνθρωποι της εταιρείας ακολουθούν και εμπνέονται από τη φύση, δεν τη «βιάζουν». Κάθε βαζάκι ή σακουλάκι, είτε πρόκειται για έδεσμα είτε για μαρμελάδα, άρτυμα ή αρτοπαρασκεύασμα, περιέχει φυσικές γεύσεις και αρώματα, χωρίς να χρησιμοποιούνται χημικά συντηρητικά, πρόσθετα ή γλυκόζη.

Κι αν πρέπει να ξεχωρίσω κάτι από εκείνη τη μεγάλη γκάμα προϊόντων; Από το δικό μου σπίτι δεν λείπουν ποτέ τα ντοματίνια σε σιρόπι Chardonnay αρωματισμένο με καρπούς μυρτιάς, καθώς και η κορινθιακή σταφίδα σε σιρόπι ούζου, η οποία τρώγεται ιδανικά με γιαούρτι ή μπαίνει ως γαρνιτούρα σε σαλάτα.

p_gi_kolaz

Η παραγωγή της εταιρείας «Πυλιακή Γη» είναι περιορισμένη, αλλά υπάρχει λόγος και σκοπός: όλα γίνονται στην εποχή τους, οι άνθρωποι της εταιρείας ακολουθούν και εμπνέονται από τη φύση, δεν τη «βιάζουν».

Πείτε το «ναι» με κλειστά μάτια και στα χειροποίητα κριτσίνια, τα οποία καταναλώνονται μοναδικά ως σνακ, ως συνοδευτικά για ντιπ, ως κρουτόν, αλλά και στο άλειμμα μαύρου σκόρδου με πετιμέζι, ελληνικό καφέ και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο προϊόν με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα σας ενθουσιάσει!

//«Πυλιακή Γη», www.pyliakigi.gr, [email protected], Tηλ.: 6971 855046.

 

Διαβάστε ακόμα: Μέλι Σάμου Ήρα – Το νέκταρ των θεών

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top