Μέλι Σάμου Ήρα: το νέκταρ των θεών

Ο Σαμιώτης Ανδρέας Λαγός επιλέγει αγνό μέλι από απόμερα σημεία της ιδιαίτερης πατρίδας του.

 

 

11222320_10205776496505109_6958306835519406961_o

Οι τρέχουσες σοδειές γύρης – μελιού έχουν παραχθεί από μελισσομάντρια, τα οποία είναι τοποθετημένα σε απόμερα σημεία στους Μανωλάτες, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τα Κοντεϊκα και τον Πλάτανο, με σκοπό την αποφυγή περιοχών που ραντίζονται και την εκμετάλλευση της πλουσιότερης ανθοφορίας.

Με ιστορία που μετρά δεκαεπτά χρόνια και έχει έδρα τον κάμπο της Χώρας-Μύλων της Σάμου, η εταιρεία «Μέλι Σάμου Ήρα» κερδίζει με τα καλούδια της τον ουρανίσκο και των πιο απαιτητικών της γεύσης.

Η οικογενειακή επιχείρηση έχει στόχο την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που αφορούν στη μελισσοκομεία, όπως μέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, κερί, κυψέλες και γυρεοπαγίδες, ενώ στα συστατικά τους εμπεριέχονται ανθοφορία από τριφύλλια, ευκάλυπτος, λιλιανθή, φασκόμηλο, χαρούπια, θυμάρι, κισσός, ρείκι και στο μεγαλύτερο ποσοστό μελιτώματα πεύκου και καστανιάς.

Οι παρτίδες από κάθε περιοχή αποθηκεύονται σε ξεχωριστές ανοξείδωτες δεξαμενές, ώστε να προσφέρεται μέλι από διαφορετικές ανθοφορίες της κάθε περιοχής.
DSC01860

Στα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης εμπεριέχονται ανθοφορία από τριφύλλια, ευκάλυπτος, λιλιανθή, φασκόμηλο, χαρούπια, θυμάρι, ρείκι και μελιτώματα πεύκου και καστανιάς.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στη χρήση ορθών πρακτικών, συσκευασιών πιστοποιημένων για τρόφιμα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, καθώς και στις αναλυτικές χημικές εξετάσεις. Οι τρέχουσες σοδειές γύρης – μελιού, μάλιστα, έχουν παραχθεί από μελισσομάντρια, τα οποία είναι τοποθετημένα σε απόμερα σημεία στους Μανωλάτες, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τα Κοντεϊκα και τον Πλάτανο, με σκοπό την αποφυγή περιοχών που ραντίζονται και την εκμετάλλευση της πλουσιότερης ανθοφορίας.

Πέρα από την έμφαση στην ποιότητα, ωστόσο, οι υπεύθυνοι επιθυμούν να χαρίσουν στους καταναλωτές και μεγάλη ποικιλία. Ακριβώς, γι’ αυτό, οι παρτίδες από κάθε περιοχή αποθηκεύονται σε ξεχωριστές ανοξείδωτες δεξαμενές, ώστε να προσφέρεται μέλι από διαφορετικές ανθοφορίες της κάθε περιοχής.

//«Μέλι Σάμου Ήρα», Κάμπος Χώρας Σάμου, τηλ: 2273091924, www.samos-honey-ira.gr

Διαβάστε ακόμα: Το… γκουρμέ αιθέριο έλαιο από το δίκταμο της Κρήτης!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close