Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια 4θυρη Porsche αποκτά έκδοση “Τ” αφού μέχρι τώρα τέτοιες εκδόσεις είχαν μόνο οι 911 και οι 718 (photo Porsche).

Η Macan T, όπου “T” σημαίνει “Touring” και χαρακτηρίζει μοντέλα της Porsche με διαφορετικές ρυθμίσεις και έμφαση στην απόδοση και την οδική συμπεριφορά, προστίθεται στη γκάμα της Porsche. Είναι δε η πρώτη φορά που μια 4θυρη Porsche αποκτά αυτό το χαρακτηριστικό αφού μέχρι σήμερα εκδόσεις “Τ” είχαν μόνο οι 911 και οι 718.

Ακολουθώντας τα πρότυπα της 911 T του 1968, η νέα Macan T χαρακτηρίζεται από διαφορετική ρύθμιση ανάρτησης, με στάνταρ το σύστημα PASM (Porsche Active Suspension Management), χαμηλότερο ύψος, το επίσης στάνταρ Sport Chrono Package και σπορ σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε απόχρωση Agate Grey Metallic.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 13 (απλά, μεταλλικά ή ειδικών αποχρώσεων) χρώματα για το εξωτερικό.

Διαφορετικές απολήξεις των εξατμίσεων, μαύρα, high gloss «φιλέτα» στα πλαίσια των παραθύρων και διακριτικά “Μacan T” αποτελούν επίσης μέρος του βασικού εξοπλισμού, όπως και οι τροχοί των 20 ιντσών με ζάντες σε απόχρωση Dark Titanium. Μπορείτε δε να επιλέξετε ανάμεσα σε 13 (απλά, μεταλλικά ή ειδικών αποχρώσεων) χρώματα για το εξωτερικό.

Δερμάτινα, μαύρα, ηλεκτρικά πολυρυθμιζόμενα καθίσματα και head-rest που διακοσμούνται με ασημένιες ραφές (photo Porsche).

To εσωτερικό της Macan T διαθέτει σπορ, δερμάτινα, μαύρα, ηλεκτρικά καθίσματα που διακοσμούνται με ασημένιες ραφές, όπως άλλωστε και τα head-rest και το θερμαινόμενο, πολυλειτουργικό τιμόνι GT· αν αυτά δεν αρκούν, δίνετε κάτι παραπάνω έτσι ώστε το τιμόνι της δικής σας Macan T να αποκτήσει και ανθρακονήματα σε επιλεγμένα σημεία και να προστεθεί κι ένας ιονιστής.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται ρυθμιζόμενες πνευματικές αναρτήσεις, με δυνατότητα περαιτέρω χαμηλώματος του αμαξώματος.

Κινητήρας της Macan T είναι ο γνωστός 2λιτρος, 4κύλινδρος της απλής Macan που αποδίδει και εδώ 265 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ παραμένει το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PDK διπλού συμπλέκτη και η τετρακίνηση PTM (Porsche Traction Management). Με αυτά, η Macan T πετυχαίνει 0-100 km/h σε 6,4” καθ’ οδόν προς μια τελική ταχύτητα που φτάνει τα 232 km/h.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται ρυθμιζόμενες πνευματικές αναρτήσεις, με δυνατότητα περαιτέρω χαμηλώματος του αμαξώματος (για πρώτη φορά σε 4κύλινδρη Macan), καθώς και το σύστημα PTV (Porsche Torque Vectoring Plus) που συνεισφέρει στην πιο σπορ συμπεριφορά.

Κινητήρας της Macan T είναι ο γνωστός 2λιτρος, 4κύλινδρος της απλής Macan που αποδίδει και εδώ 265 ίππους και 400 Nm ροπής. Παραμένει το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PDK διπλού συμπλέκτη και φυσικά η τετρακίνηση PTM (photo Porsche).

Είναι πάντως αξιοσημείωτο πως η ίδια η Porsche, υπενθυμίζοντας πως επειδή ο «μικρός» κινητήρας είναι σχεδόν 60 κιλά ελαφρύτερος από τον 3λιτρο V6 των Macan S και GTS, υπογραμμίζει ότι «επιβαρύνει πολύ λιγότερο τον εμπρός άξονα, δίνοντας έτσι στο αυτοκίνητο πιο άμεση οδική συμπεριφορά». Για να ξέρουμε ποια Macan να προτιμήσουμε τελικά, υποθέτω.

Εν πάση περιπτώσει, η Macan T είναι διαθέσιμη για άμεση παραγγελία με τιμή που ξεκινά από €99.840· τιμή που, αναμενόμενα, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτήν της entry-level Macan και εκείνη της Macan S. Διαμορφώστε τη δική σας Macan T εδώ .

 

Διαβάστε ακόμα: Driven, η γαλλική φινέτσα της DS 7 Crossback E-Tense 225.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top