Ένα project που ξεκίνησε το 2002, οδήγησε στη δημιουργία ενός υπέροχου resort λίγο έξω από τη Σαγκάη.

Τα περισσότερα resort του πλανήτη δημιουργούνται με έναν σκοπό: να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, πολυτέλειας και απόλαυσης στους επισκέπτες του. Η αλήθεια είναι ότι και το Amanyangyun, το 4ο ξενοδοχείο του ομίλου Aman στη Κίνα θα προσφέρει όλες τις παραπάνω ανέσεις, αλλά η «γέννησή» του προήλθε από ένας καλό σκοπό – για την ακρίβεια από έναν ιερό σκοπό.

Όλα ξεκίνησαν το 2002, στην πόλη Φουτσόου, όταν οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια τεχνητή λίμνη στη θέση ενός δάσους ηλικίας 2.000 ετών, που διέθετε 10.000 δέντρα και 50 ιστορικές κατοικίες από την εποχή των δυναστειών των Μινγκ και των Τσινγκ. Τότε ήταν που ο επιχειρηματίας Ma Dadong αποφάσισε να αναλάβει δράση. Σε συνεργασία με τον όμιλο Aman, αποφασίστηκε η κατασκευή ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου λίγο έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας.

Διαθέτει 6 εστιατόρια, μπαρ, spa, γυμναστήρια, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, αλλά και ειδικούς χώρους για να απολαύσει κάποιος το τσάι του με τον παραδοσιακό τρόπο.

Βέβαια μόνο εύκολο δεν ήταν να επιτευχθεί αυτό το project. Χρειάστηκαν 15 χρόνια, καθώς όλο το δάσος που βρίσκονταν στην πόλη Φουτσόου, «ταξίδεψε» 700 χλμ. λίγο έξω από τη Σαγκάη (τόση είναι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πόλεις), τα δέντρα επαναφυτεύτηκαν και οι αρχαίες κατοικίες χτίστηκαν ξανά χωρίς να χάσουν τίποτα από την ιστορία τους: και ανάμεσά τους «γεννήθηκε» ένα πανέμορφο resort. Το αποτέλεσμα δεν είναι απλά εντυπωσιακό – είναι επικό.

Το Amanyangyun, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στις 8 Ιανουαρίου 2018, αποτελεί ένα διαμαντάκι του ομίλου Aman, καθώς συνδυάζει την κινέζικη ιστορία με τις μοντέρνες ανέσεις, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη πολυτέλεια. Ενώ η «καρδιά» του είναι το 1.000 ετών και 17 μέτρων ύψους Δέντρο του Αυτοκράτορα, το οποίο δεσπόζει στο κέντρο των εγκαταστάσεων.

Το Amanyangyun διαθέτει 24 σουίτες και 13 βίλες.

Το Amanyangyun διαθέτει 24 σουίτες και 13 βίλες, 6 εστιατόρια -από ιαπωνική έως ιταλική κουζίνα-, ένα μεγάλο μπαρ, spa, γυμναστήρια, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, ειδικούς χώρους για να απολαύσει κάποιος το τσάι του με τον παραδοσιακό τρόπο, μέχρι και αίθουσα για κυρίους, ώστε να απολαμβάνουν τα πούρα τους μαζί με ένα εκλεκτό ποτό.

Ωστόσο, πάνω από όλα προσφέρει ηρεμία και μια ονειρική ατμόσφαιρα – μια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τον επισκέπτη στην ιστορία της Κίνας. Σίγουρα ένα «μάθημα» για όλους, για το πώς μπορείς να προχωρήσεις στο μέλλον χωρίς να καταστρέψεις την κληρονομιά σου.

[Περισσότερες πληροφορίες για το Amanyangyun θα βρείτε εδώ]

Το Amanyangyun συνδυάζει την κινέζικη ιστορία με τις μοντέρνες ανέσεις, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη πολυτέλεια.

 

Διαβάστε ακόμα: Το Zante Maris Suites στη Ζάκυνθο ενώνει τη minimal πολυτέλεια με τη φύση

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top