Η Πάρος (φωτό) είναι στο κέντρο των Κυκλάδων και προσφέρεται για island hopping. Μπείτε στο letsferry.com και ανακαλύψτε δεκάδες επιλογές απόδρασης.

Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό, η Ελλάδα είναι state of mind και η μάσκα έγινε ισάξια του μαγιό. Ε, και; Θα κάνω ρεσάλτο στο καράβι, διότι είναι η γέφυρα που θα με ενώσει με τη γη των διακοπών. Με το οξυγόνο μου. Κι έτσι, στο έμπα του Αυγούστου, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση, όπου η ψυχή είναι αραχτή στην παραλία και το σώμα ψήνεται στην Αθήνα.

Αν λοιπόν οι διακοπές μπορούσαν να στριμωχθούν σε πέντε λέξεις, αυτές θα ήταν: Προορισμός, Καράβι, Μπαγκάζια, Περιπλάνηση, Αλάτι. Ο Προορισμός είναι κάτι σαν την Ιθάκη, όποιο νησί και να διαλέξει κανείς συχνά το ταξίδι είναι που μετράει. Τα Μπαγκάζια, για όποιον δεν διακατέχεται από το ΣΣΝ (Σύνδρομο Στέρησης Ντουλάπας), είναι απλή υπόθεση: μαγιό, βερμούδα, πουκάμισο, μπλούζες, καπέλο, τελεία.

Κάποτε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ήταν μπελάς. Τώρα με ένα κλικ μπορείς να σχεδιάσεις και να πληρώσεις τη διαδρομή σου.

Το Αλάτι δεν θέλει υποσημειώσεις: είναι η θάλασσα που κάνει παρέα με τον ήλιο, η δροσιά και η ανάταση. Άλλωστε σύμφωνα με το μύθο ο άνθρωπος στο νερό γεννήθηκε. Και φτάνουμε στο Καράβι: στα προϊστορικά 90’s αλλά και στις αρχές του νέου αιώνα, έβγαζες εισιτήριο στο λιμάνι: περφορέ χαρτάκι, πιο οικονομικό το πήγαινε λόγω Πειραιά, πιο ακριβό το έλα από το νησί. Μέσα στο χαμό και τις ουρές, ενίοτε τελειώναν τα εισιτήρια και άρχιζε η βλαστήμια.

Κλείστε τα εισιτήρια σας από το smartphone σας και μην ξεχάσετε να κάνετε web check-in.

Σήμερα ζούμε την εποχή του εκπολιτισμού των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αφού οι περισσότεροι πια τα κλείνουν on line. Πλέον σχεδόν όλες οι ακτοπλοϊκές δίνουν τη δυνατότητα αυτή, εκτός από τα πορθμεία στα οποία πρέπει να πάρεις χαρτάκι για να επιβιβαστείς. Και κάποιες εταιρείες δίνουν την δυνατότητα και για web check in, όπως στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με έρευνες, αυτό που κάνει μια πλατφόρμα για on line κρατήσεις εισιτηρίων επιτυχημένη, είναι οι δυνατότητες που δίνει στους χρήστες της ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να τους κάνει επαναλαμβανόμενους (repeaters), όπως επίσης και η άμεση ανταπόκριση αλλά και το φιλικό περιβάλλον, το «σαλόνι» της πλοήγησης.

Στο Letsferry, αν επιλέξετε πολλαπλές διαδρομές, όλο το πακέτο εμφανίζεται μπροστά σας με δυνατότητα να κάνετε editing.

Στο βραβευμένο www.letsferry.com το οποίο λανσαρίστηκε το 2015 αλλά ανανεώθηκε πρόσφατα και αποτελεί ένα brand του Ομίλου Γελασάκη που δραστηριοποιείται στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και της φιλοξενίας, ο χρήστης βλέπει αμέσως τι θα πληρώσει, χωρίς να «περιπλανιέται» από βήμα σε βήμα μέχρι να φτάσει στην τελική χρέωση.

Παράλληλα ο χρήστης έχει και το προνόμιο της διαδραστικότητας και της προσωπικής επαφής. «Ακούμε τα σχόλια των χρηστών με προσοχή και δεν τα αγνοούμε, κοιτάζοντας τυχόν παραλείψεις» τονίζει η Χριστίνα Φωτεινοπούλου, Digital Director του letsferry.com.

Όπως μας είπε, θέλουν ο ταξιδιώτης να έρθει και να ξαναέρθει εδώ και σύντομα θα υπάρχει προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, δηλαδή θα κάνει κάποιος log in, όπου θα βλέπει τι έχει επιλέξει τις προηγούμενες φορές. Στοχευμένες δε ερωτήσεις θα βοηθούν στην πιο γρήγορη αναζήτηση.

Ο Προορισμός είναι κάτι σαν την Ιθάκη -ή την Κεφαλονιά! (φωτό)- όποιο νησί και να διαλέξει κανείς, πολύ συχνά το ταξίδι είναι που μετράει.

Άφησα τελευταία τη λέξη Περιπλάνηση για το λεξικό των διακοπών. Υπάρχει λοιπόν μια σημαντική μερίδα ταξιδιωτών που οργώνουν την ενδοχώρα, το Αιγαίο, τα νησιά – για αυτά τα τελευταία ισχύει ο ταξιδιωτικός νεολογισμός Island hopping. Και το αρχιπέλαγος ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Ξεκινάς από τη Σύρο και καταλήγεις στην Ηρακλειά, έχοντας περάσει από τη Νάξο.

Η τάση του island hopping είναι ανοδική ως εκ τούτου οι επικαιροποιημένες on line κρατήσεις προβλέπουν αυτή τη δυνατότητα. Σημειωτέον ότι στην αγορά οι ακτοπλοϊκές κρατήσεις είναι πιο σύνθετες, γιατί έχουν πολλές παραμέτρους, δηλαδή όχημα, καμπίνα, διαφορετικές θέσεις και τιμές.

Η Letsferry δεν είναι μια απρόσωπη πλατφόρμα, καθώς διαθέτει και φυσικά πρακτορεία στον Πειραιά και την Κρήτη.

Στο letsferry.com και πάλι, αν επιλέξει κάποιος τις πολλαπλές διαδρομές, βάζει τη διαδρομή που θέλει με τους ενδιάμεσους προορισμούς και όλο το πακέτο εμφανίζεται μπροστά του με δυνατότητα να κάνει και editing.

Επιπλέον επειδή η εταιρεία διαθέτει και φυσικά πρακτορεία στον Πειραιά και την Κρήτη, η εξυπηρέτηση «πολλαπλασιάζεται», ειδικά στη διαχείριση κάποιου απροόπτου, αν για παράδειγμα χρειαστεί κάποιος μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, οπότε οι άνθρωποι της εταιρείας μεριμνούν αναλόγως. Και μετά από όλα αυτά τι απομένει; Ο απόπλους στην Εδέμ!

 

Info: www.letsferry.com

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top