Με ποντιακό DNA

Στο ζαχαροπλαστείο «Τούρτα Μέλι» η Κυριακή Χαρτοματζίδου έκανε πράξη –«με απαράβατες αρχές τα αγνά υλικά και την ποιότητα», τονίζει ο Nomad Chef– το όνειρο που είχε από παιδί στον Πόντο.

 
Συνταγές-κειμήλια που έχουν περάσει στα χέρια της κυρίας Κυριακής από γενιά σε γενιά...

Στα γλυκά που η φτιάχνει καθημερινά η ίδια στο παρασκευαστήριό της, η κυρία Κυριακή κατορθώνει να παντρεύει, πετυχημένα και δημιουργικά, γεύσεις του χθες με το σήμερα.

Η κυρία Κυριακή από τον Πόντο έφτιαχνε γλυκά από μικρό κοριτσάκι και, στην πάροδο του χρόνου, το όνειρό της ήταν κάποτε να καταφέρει να μοιραστεί με τον κόσμο τις συνταγές-κειμήλια που πέρασαν στα χέρια της από γενιά σε γενιά. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν, επιτέλους, άνοιξε το δικό της ζαχαροπλαστείο «Τούρτα Μέλι», στην Καλλιθέα.

Τα αγνά υλικά και η ποιότητα είναι απαράβατες αρχές της κυρίας Κυριακής. Καθημερινά η ίδια φτιάχνει στο παρασκευαστήριό της παραδοσιακά ποντιακά γλυκά και όχι μόνο, με στόχο να ξυπνήσει μνήμες και να ταξιδέψει τους πελάτες της στα γλυκά μονοπάτια (τις μαντλέν…) της παιδικής τους ηλικίας. Γλυκά στα οποία κατορθώνει να παντρεύει, πετυχημένα και δημιουργικά, γεύσεις του χθες με το σήμερα.

H τούρτα μέλι που έδωσε το όνομα και στο μαγαζί.

H περίφημη τούρτα μέλι, που έδωσε και το όνομά της στο ζαχαροπλαστείο.

Μου έδωσε να δοκιμάσω ποντιακά καρυδάκια, τραγανό χειροποίητο μπισκότο με καραμέλα, πουράκια με γέμιση καρύδι και βέβαια την τούρτα μέλι –που έδωσε και το όνομα στο ζαχαροπλαστείο της: πολλές αφράτες στρώσεις χειροποίητων φύλλων με μέλι και απαλή κρέμα καραμέλας, μια πραγματικά πρωτότυπη γεύση που αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Χάρηκα ειλικρινά που γνώρισα την ποντιακή ζαχαροπλαστική της κυρίας Κυριακής, χάρηκα που γνώρισα και την ίδια, γιατί είναι γλυκιά σαν τα γλυκά της.

 

//Ματζαγριωτάκη 64, Καλλιθέα, τηλ. 211- 2126846, 6937417499. Το «Τούρτα Μέλι» δραστηριοποιείται και στο τομέα των εκδηλώσεων, καθώς και του catering –και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro