Τώρα και Martini με ελαιόλαδο: ιδού η συνταγή

Ο Assistant Bar Manager της Costa Navarino Κωνσταντίνος Τσάκωνας μας προτείνει Martini με... Μεσσηνιακά συστατικά.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Το Olive Oil Martini είναι το signature cocktail του The Romanos, A Luxury Collection Resort και μπορείτε να το βρείτε στο Anax Lounge.

Μπορούν 10 σταγόνες ελαιόλαδο να κάνουν τη διαφορά; Ο Assistant Bar Manager της Costa Navarino Κωνσταντίνος Τσάκωνας προτείνει μια συνταγή Martini διαφορετική από όσες ξέραμε μέχρι τώρα. Το Olive Oil Martini είναι το signature cocktail του The Romanos, A Luxury Collection Resort, μπορείτε να το βρείτε στο Anax Lounge, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε ένα βράδυ με φίλους στο σπίτι σας.

Υλικά:
50ml Old Sport Gin by Καλλικούνης
10ml λικέρ μαστίχα
10ml λικέρ αχλάδι
15ml σιρόπι γλυκό ελιάς
35ml χυμός λεμονιού κλαριφιέ
10 σταγόνες infused ελαιόλαδου

Ο Assistant Bar Manager της Costa Navarino Κωνσταντίνος Τσάκωνας.

Εκτέλεση:
– Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα mixing glass, στο οποίο έχουμε προσθέσει πάγο και ανακατεύουμε καλά.
– Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι του Martini.
– Στο τέλος προσθέτουμε 10 σταγόνες infused ελαιόλαδου.
– Γαρνίρετε ελιά από το γλυκό του κουταλιού σε ένα ξυλαράκι μπαμπού.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς παραγγέλνεις στο μπαρ όταν δεν ξέρεις τι θες

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro