Τώρα και Martini με ελαιόλαδο: ιδού η συνταγή

Ο Assistant Bar Manager της Costa Navarino Κωνσταντίνος Τσάκωνας μας προτείνει Martini με... Μεσσηνιακά συστατικά.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Το Olive Oil Martini είναι το signature cocktail του The Romanos, A Luxury Collection Resort και μπορείτε να το βρείτε στο Anax Lounge.

Μπορούν 10 σταγόνες ελαιόλαδο να κάνουν τη διαφορά; Ο Assistant Bar Manager της Costa Navarino Κωνσταντίνος Τσάκωνας προτείνει μια συνταγή Martini διαφορετική από όσες ξέραμε μέχρι τώρα. Το Olive Oil Martini είναι το signature cocktail του The Romanos, A Luxury Collection Resort, μπορείτε να το βρείτε στο Anax Lounge, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε ένα βράδυ με φίλους στο σπίτι σας.

Υλικά:
50ml Old Sport Gin by Καλλικούνης
10ml λικέρ μαστίχα
10ml λικέρ αχλάδι
15ml σιρόπι γλυκό ελιάς
35ml χυμός λεμονιού κλαριφιέ
10 σταγόνες infused ελαιόλαδου

Ο Assistant Bar Manager της Costa Navarino Κωνσταντίνος Τσάκωνας.

Εκτέλεση:
– Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα mixing glass, στο οποίο έχουμε προσθέσει πάγο και ανακατεύουμε καλά.
– Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι του Martini.
– Στο τέλος προσθέτουμε 10 σταγόνες infused ελαιόλαδου.
– Γαρνίρετε ελιά από το γλυκό του κουταλιού σε ένα ξυλαράκι μπαμπού.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς παραγγέλνεις στο μπαρ όταν δεν ξέρεις τι θες

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro