Τώρα και Martini με ελαιόλαδο: ιδού η συνταγή

Ο Assistant Bar Manager της Costa Navarino Κωνσταντίνος Τσάκωνας μας προτείνει Martini με... Μεσσηνιακά συστατικά.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Το Olive Oil Martini είναι το signature cocktail του The Romanos, A Luxury Collection Resort και μπορείτε να το βρείτε στο Anax Lounge.

Μπορούν 10 σταγόνες ελαιόλαδο να κάνουν τη διαφορά; Ο Assistant Bar Manager της Costa Navarino Κωνσταντίνος Τσάκωνας προτείνει μια συνταγή Martini διαφορετική από όσες ξέραμε μέχρι τώρα. Το Olive Oil Martini είναι το signature cocktail του The Romanos, A Luxury Collection Resort, μπορείτε να το βρείτε στο Anax Lounge, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε ένα βράδυ με φίλους στο σπίτι σας.

Υλικά:
50ml Old Sport Gin by Καλλικούνης
10ml λικέρ μαστίχα
10ml λικέρ αχλάδι
15ml σιρόπι γλυκό ελιάς
35ml χυμός λεμονιού κλαριφιέ
10 σταγόνες infused ελαιόλαδου

Ο Assistant Bar Manager της Costa Navarino Κωνσταντίνος Τσάκωνας.

Εκτέλεση:
– Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα mixing glass, στο οποίο έχουμε προσθέσει πάγο και ανακατεύουμε καλά.
– Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι του Martini.
– Στο τέλος προσθέτουμε 10 σταγόνες infused ελαιόλαδου.
– Γαρνίρετε ελιά από το γλυκό του κουταλιού σε ένα ξυλαράκι μπαμπού.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς παραγγέλνεις στο μπαρ όταν δεν ξέρεις τι θες

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Αυτά είναι τα πιο ψαγμένα στέκια για φαγητό σε Χώρα, Κόρθι, Πιτροφό και Άνω Φελλό, έξω δηλαδή από το τουριστικό Μπατσί (που είναι το δημοφιλέστερο θέρετρο του νησιού και έχει τις δικές του επιλογές).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Που να πας για βουτιές; Που να βρεις πιάτα με ντόπια προϊόντα; Που θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα αμυγδαλωτά του νησιού; Ο Λευτέρης Βαρέλης μας ταξιδεύει στη δική του Σκύρο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το γραφείο Urban Soul Project βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του Epicure στην Καβάλα, ενός νέου bar restaurant που συνδυάζει το κλασικό βιεννέζικο στυλ με την pop κουλτούρα και είναι αφιερωμένο στην απόλαυση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από φρέσκια ψάρια και σκορδολάζανα μέχρι κυδωνάτες πατάτες και γιαγιαδίστικες πίτες, ο Βασίλης Δημαράς μας ξεναγεί στα 5 πιο ψαγμένα φαγάδικα της Μήλου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro