Τι είναι το πολυδιαφημισμένο Taste of Athens που έρχεται στο ΚΠΙΣΝ;

Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και ορισμένοι από τους κορυφαίους σεφ της πόλης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ΚΠΙΣΝ, σε ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά φεστιβάλ του πλανήτη.

 

Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος είναι δύο από τους 10 σεφ που θα συμμετέχουν στο 1ο Taste of Athens.

Ήταν το 2004 όταν ένα διαφορετικό γαστρονομικό φεστιβάλ έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά του Λονδίνου: ήταν η χρονιά που πραγματοποιήθηκε το πρώτο Taste of London στο Κόβεντ Γκάρντεν, μια διοργάνωση που είχε ως στόχο να φέρει κάτω από μια «στέγη» τους καλύτερους σεφ της Αγγλίας.

Από τότε έχουν περάσει 14 χρόνια, το Taste of London όχι μόνο έχει μετατραπεί σε θεσμό για τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά κατάφερε να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Σήμερα η εταιρία Taste Festivals διοργανώνει περισσότερα από 20 events σε όλο τον πλανήτη – από το Μιλάνο και το Σίδνεϊ έως το Χονγκ Κονγκ και το Παρίσι.

Δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια θα εγκαταστήσουν στο ΚΠΙΣΝ μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας μερικά από τα signature πιάτα τους.

Και φέτος είναι η σειρά της Αθήνας να μπει σε αυτήν την γαστρονομική γιορτή. Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και κάποιοι από τους κορυφαίους σεφ της πόλης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ΚΠΙΣΝ.

Πιο συγκεκριμένα δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Το Taste of Athens πραγματοποιείται για πρώτη φορά, φέρνοντας κάτω από την ίδια «στέγη» 12 από τα κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι η Σπονδή με σεφ τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με σεφ τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, το Balthazar του Χριστόφορου Πέσκια, το Vezene του Άρη Βεζενέ, η Fuga με σεφ τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με σεφ τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου, το Ψωμί & Αλάτι του Γιάννη Λουκάκου, το Bites & Wine των Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκου και το Birdman των Άρη Βεζενέ και Takaaki Otsuka.

Από αριστερά: Τάσος Μάντης, Χριστόφορος Πέσκιας και Άρης Βεζενές.

Παράλληλα το Taste of Athens θα έχει ως καλεσμένους γνωστούς Έλληνες και διεθνείς σεφ, όπως τους George Calombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon, Σωτήρη Κοντιζά, Ανδρέα Λαγό, Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, Στέλιο Παρλιάρο, Αλέξανδρο Παπανδρέου και Ντίνα Νικολάου. Ενώ και τις τέσσερις ημέρες, βραβευμένοι Έλληνες bartender (όπως οι νικητές του Ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας), θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από events, προσφέροντας όμορφες Fine Drinking εμπειρίες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Taste of Athens θα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Birdman – Πρώτη ματιά στο νέο Ιαπωνίζον στέκι του Άρη Βεζενέ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro