Τι είναι το πολυδιαφημισμένο Taste of Athens που έρχεται στο ΚΠΙΣΝ;

Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και ορισμένοι από τους κορυφαίους σεφ της πόλης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ΚΠΙΣΝ, σε ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά φεστιβάλ του πλανήτη.

 

Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος είναι δύο από τους 10 σεφ που θα συμμετέχουν στο 1ο Taste of Athens.

Ήταν το 2004 όταν ένα διαφορετικό γαστρονομικό φεστιβάλ έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά του Λονδίνου: ήταν η χρονιά που πραγματοποιήθηκε το πρώτο Taste of London στο Κόβεντ Γκάρντεν, μια διοργάνωση που είχε ως στόχο να φέρει κάτω από μια «στέγη» τους καλύτερους σεφ της Αγγλίας.

Από τότε έχουν περάσει 14 χρόνια, το Taste of London όχι μόνο έχει μετατραπεί σε θεσμό για τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά κατάφερε να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Σήμερα η εταιρία Taste Festivals διοργανώνει περισσότερα από 20 events σε όλο τον πλανήτη – από το Μιλάνο και το Σίδνεϊ έως το Χονγκ Κονγκ και το Παρίσι.

Δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια θα εγκαταστήσουν στο ΚΠΙΣΝ μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας μερικά από τα signature πιάτα τους.

Και φέτος είναι η σειρά της Αθήνας να μπει σε αυτήν την γαστρονομική γιορτή. Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και κάποιοι από τους κορυφαίους σεφ της πόλης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ΚΠΙΣΝ.

Πιο συγκεκριμένα δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Το Taste of Athens πραγματοποιείται για πρώτη φορά, φέρνοντας κάτω από την ίδια «στέγη» 12 από τα κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι η Σπονδή με σεφ τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με σεφ τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, το Balthazar του Χριστόφορου Πέσκια, το Vezene του Άρη Βεζενέ, η Fuga με σεφ τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με σεφ τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου, το Ψωμί & Αλάτι του Γιάννη Λουκάκου, το Bites & Wine των Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκου και το Birdman των Άρη Βεζενέ και Takaaki Otsuka.

Από αριστερά: Τάσος Μάντης, Χριστόφορος Πέσκιας και Άρης Βεζενές.

Παράλληλα το Taste of Athens θα έχει ως καλεσμένους γνωστούς Έλληνες και διεθνείς σεφ, όπως τους George Calombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon, Σωτήρη Κοντιζά, Ανδρέα Λαγό, Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, Στέλιο Παρλιάρο, Αλέξανδρο Παπανδρέου και Ντίνα Νικολάου. Ενώ και τις τέσσερις ημέρες, βραβευμένοι Έλληνες bartender (όπως οι νικητές του Ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας), θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από events, προσφέροντας όμορφες Fine Drinking εμπειρίες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Taste of Athens θα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Birdman – Πρώτη ματιά στο νέο Ιαπωνίζον στέκι του Άρη Βεζενέ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το κυκλαδίτικο γκραν σουξέ «Lollo’s» άνοιξε σε μια όμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με την στυλάτη υπογραφή των AK-A architects. Ετοιμαστείτε για επικές -ωοειδείς!- pinse (πίτσες), εκπάγγλου τραγανότητας και σέξι ζουμερότητας. Εμείς σπεύσαμε και τις δοκιμάσαμε πρώτοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ ο Wes Anderson θα έτρωγε Γαλλικά comfort food πιάτα της γιαγιάς του διάστερου Michelin Chef Arnaud Bignon. Και μπουγάτσα με μαστίχα. Δίπλα στο κομψό ξενοδοχείο Excelsior.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φοβερή «τσαγερί», «γλυκισματερί», Fortnum & Mason με το άψογο eau de nil προφίλ, αντικαθιστά το Grand Café στο «αίθριο» του Royal Exchange στην καρδιά του Βρετανικού Σίτι και προκαλεί ρίγη στις ευγενείς ταξιδιωτικές συνειδήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

1987-2018, τρεις δεκαετίες -και βάλε- με το απίθανο Rock n Roll να είναι ακόμη εδώ. Φέτος, με τον chef Χριστόφορο Πέσκια να εκσυγχρονίζει τα κλασσικά rock hamburgers, να επιμελείται το menu και να στρέφει την προσοχή από τη μυθική μπάρα στα τραπέζια, για καλό φαγητό: Comfort food με αμερικάνικη ψυχή, ασιατικά αρώματα και μεσογειακή ελαφράδα, χωρίς φιοριτούρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro