The Food Gang: Μια παρέα που μας θυμίζει ότι η μαγειρική είναι πάνω από όλα διασκέδαση και μοιρασιά

Ποια είναι η «γευστική συμμορία» των εντιμότατων φίλων που συναντιούνται στο YouTube γύρω από ένα τραπέζι για να μαγειρέψουν, να τσιμπολογήσουν και να χαρούν τη ζωή;

 

Ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου βρίσκεται στο πλευρό των 8 cookaholics και τους μαθαίνει δημιουργικά τα μυστικά της κουζίνας.

«Η μαγειρική έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Το φαγητό είναι το μοναδικό πράγμα σε όλο τον κόσμο που έχει τη δύναμη να μας φέρει όλους κοντά» έχει πει ο σεφ Guy Fieri, αστέρας του Αμερικανικού Food Network και ένας άνθρωπος με πολύ αστεία μαλλιά. Βέβαια για τους περισσότερους από εμάς τα λόγια αυτά μοιάζουν ελαφρώς μαρκετινίστικα. Βλέπεις, με τους γρήγορους ρυθμούς του σήμερα, τις ατελείωτες επαγγελματικές υποχρεώσεις και το άγχος της καθημερινότητας, η μαγειρική και το φαγητό έχουν χάσει τη θέση που τους αξίζει. Από καθημερινή απόλαυση, έχουν μετατραπεί σε ένα απλό «καύσιμο» για να βγει μια ακόμα ημέρα: Αγχώδεις μπουκιές -και απανωτοί καφέδες- στο δρόμο, χωρίς φαντασία, χωρίς βιταμίνες και πάνω από όλα χωρίς απόλαυση. Εξαίρεση αποτελούν οι έξοδοι στα ενδιαφέροντα νέα στέκια που ανοίγουν διαρκώς. Τί γίνεται όμως με το μαγείρεμα στο σπίτι;

Αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει μια νέα web σειρά, θυμίζοντας μας ότι η μαγειρική είναι πάνω από όλα διασκέδαση. Και ότι σε μια εποχή όπου οι επιλογές για φαγητό είναι κυριολεκτικά αμέτρητες, η παρουσία μας στην κουζίνα δεν είναι πλέον ανάγκη αλλά μπορεί να γίνει επιλογή. Διαφορετικοί άνθρωποι από το χώρο της μόδας, της φωτογραφίας, του θεάτρου, της λογοτεχνίας, συναντιούνται στο Food Gang γύρω από μια κουζίνα με σκοπό να μαγειρέψουν, να πιουν κρασί, να κουβεντιάσουν και να μοιραστούν όμορφες στιγμές.

Η παρέα του Food Gang μας θυμίζει ότι, σε μια εποχή όπου οι επιλογές για φαγητό είναι κυριολεκτικά αμέτρητες, η παρουσία μας στην κουζίνα δεν είναι πλέον ανάγκη αλλά μπορεί να γίνει επιλογή.

Ανακαλύπτοντας τη σειρά αυτή, μας ανακούφισε το γεγονός ότι πρεσβεύει τη χαρά των παρεΐστικου dinner party. Χωρίς να σου «πουλάει» φορτικά ένα προϊόν, και χωρίς να μεταχειρίζεται κλισέ εκφράσεις και διασημότητες – μαϊντανούς για να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Είναι μια αυθεντικά «slow food» πρωτοβουλία που αφιερώνει χρόνο -το κάθε επεισόδιο διαρκεί γύρω στα 5 λεπτά- για να ξεδιπλώσει τα συναισθήματα της παρέας γύρω από το τραπέζι.

Η Μαρία Ναυπλιώτου εν ώρα δράσης.

Οι ηθοποιοί Μαρία Ναυπλιώτου και Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο φωτογράφος Πάνος Γεωργίου, ο διαφημιστής και food blogger Δημήτρης Παπαζυμούρης, η τραγουδίστρια Πέννυ Μπαλτατζή, η σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη, η αλχημίστρια γαστρονομίας Βασιλική Καρούνου και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, αφήνουν για λίγες ώρες υποχρεώσεις στην άκρη, ανοίγουν ένα μπουκάλι κρασί, σηκώνουν τα μανίκια και μοιράζονται τη «μεγάλη απόδραση» της μαγειρικής.

Σε κάθε επεισόδιο, ένας από τους 8 cookaholics, φοράει την ποδιά του και μπαίνει στην κουζίνα παρέα με τον βραβευμένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, αναλαμβάνοντας να δημιουργήσει μια αγαπημένη συνταγή για τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες της παρέας. Στο τέλος κάθονται όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι, τόσο για να απολαύσουν τα πιάτα, αλλά και για να μοιραστούν ιστορίες και στιγμές της καθημερινότητάς τους. Όπως στα σπιτικά οικογενειακά τραπέζια τα μεσημέρια της Κυριακής ή τις συναντήσεις παλιών φίλων σε μια ταβέρνα στα Πετράλωνα ή σε ένα μπιστρό της Κηφισιάς.

Ο φωτογράφος Πάνος Γεωργίου και η τραγουδίστρια Πέννυ Μπαλτατζή.

Χωρίς σενάριο και με μοναδικό μπούσουλα τον αυθορμητισμό, οι 8 υπογράφουν εμπνευσμένα πιάτα, μικρές γευστικές ιστορίες και κάνουν πράξη τα λόγια του διάσημου θεατρικού συγγραφέα George Bernard Shaw: «Δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το φαγητό». Φυσικά δεν λείπουν τα πειράγματα, οι «κλεψιές» από το τσουκάλι και τα παιχνιδιάρικα ταΐσματα. Εκείνο που μας άρεσε περισσότερο στα πρώτα επεισόδια που είδαμε ήταν ότι δεν έμοιαζαν -διόρθωση: δεν ήταν- διαφήμιση αλλά διαφορετικές ταινίες μικρού μήκους αφιερωμένες στη χαρά της ζωής.

Όλες οι συνταγές είναι online, κι εμείς ετοιμαζόμαστε να δοκιμάσουμε τις Ταϋλανδέζικες γαρίδες με αχνιστά αλμυρίκια της Ορσαλίας Παρθένη.

Ταινίες που μας άνοιξαν την όρεξη να δοκιμάσουμε κι εμείς τα πιάτα στο σπίτι μας, με τη δική μας «φιλική συμμορία» foodie φίλων. Αρχικά μας ξένισε που στα βίντεο δεν περιλαμβάνονται οι συνταγές των πιάτων. Όμως γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι τα μυστικά παρασκευής των σπεσιαλιτέ της παρέας είναι όλα εδώ. Εντός των εορτών θα δοκιμάσουμε σίγουρα τις Ταϋλανδέζικες γαρίδες με αχνιστά αλμυρίκια της Ορσαλίας Παρθένη. Και είμαστε περιεργοι να δούμε τί συνταγή θα φτιάξει ο φίλτατος Χρήστος Χωμενίδης αφού εξ όσων γνωρίζουμε, πριν γίνει μέλος αυτής της συμμορίας, ο συγγραφέας δεν τηγάνιζε ούτε αβγό (!).

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης έκανε «ποδαρικό» στη νέα web σειρά The Food Gang.

Σας άνοιξε η όρεξη; Δείτε την εισαγωγή στο project εδώ:

//Δείτε επίσης, τα δύο πρώτα επεισόδια της web σειράς The Food Gang εδώ και μάθετε περισσότερα για το project εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Ολική επαναφορά – Μπήκαμε πρώτοι στο ξαναγεννημένο Rock ‘n’ Roll!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To ταξίδι ξεκίνησε στη Ρώμη το 1905, από τον ιδρυτή Alfredo Danesi, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την 4η γενιά της ίδιας οικογένειας. Στη χώρα μας, ο καφές Danesi ήρθε το 1993 από τον Γιάννη Ταλούμη και επί 25 χρόνια γεμίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας με άρωμα εκλεκτού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro