Most Viewed

Εχουμε φανταστεί ποτέ τι είδους άνθρωπος είναι ο γευσιγνώστης; Τι τον ωθεί να μας μιλάει για τα κρασιά που έχει δοκιμάσει; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για το καθήκον και την ιδεολογική τοποθέτηση των επαγγελματικών κριτικών οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος παράγοντας καθορίζει την αξία ενός κρασιού; Το προσωπικό μας γευστικό λεξιλόγιο ή μήπως η αντικειμενική αλήθεια της χημείας; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ξεδιαλύνει τον μύθο της αντικειμενικής «ποιότητας».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάζοντας συνεχώς κρασιά άλλο δεν κάνουμε από το να προσθέτουμε γνώση, εμπειρία και μια μορφή απομυθοποίησης. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την αξία της αέναης δοκιμής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, ο γευσιγνώστης γνωρίζει πολύ καλά πως η κρίση του δίνει αξία σε ένα κρασί, ενώ κρατάει μέσα του τη «φλόγα» της αμφιβολίας. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την «κουζίνα» του συγγραφέα κριτικής κρασιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λατρεύουμε να πίνουμε κρασί, αλλά πόσο συχνά σκεφτόμαστε πως είναι ένα προϊόν για το οποίο πληρώνουμε για να το γευτούμε. Ως τέτοιο, υπόκειται στους κανόνες της αγοράς, της αξίας και της τιμής. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης αναδεικνύει αυτή την εμπράγματη πλευρά του οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποια γνώση μάς παρέχει η γευσιγνωσία; Τι μπορεί να μας πει για την ταυτότητα ενός κρασιού; Πάντα πίσω από τις ερμηνείες και τις λέξεις κρύβεται η ανέκφραστη δύναμη της απόλαυσης. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για το ερμηνευτικό «οπλοστάσιο» που χρησιμοποιεί ένας γνώστης για να μας πείσει ως προς τη σπουδαιότητα ή μη ενός οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς διαμορφώθηκε η παραγωγή του κρασιού την περίοδο της οικονομικής κρίσης και γιατί ο οίνος έχασε προσωρινά τη χρησιμότητά του εν μέσω καραντίνας. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την αθέατη, αλλά ουσιαστική, πλευρά του κρασιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιοι είναι αυτοί οι «περίεργοι» τύποι που γράφουν για το κρασί; Είναι ηθικοί και αδιάβλητοι; Με ποια κριτήρια γράφουν και ποια σχολή κριτικής του κρασιού έχει επικρατήσει στην Ελλάδα; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για τους κριτικούς με κριτικό πνεύμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το κρασί στη συμβολική και φαντασιακή του διάσταση είναι ένα εμπειρικό γεγονός. Σου δίνει ακόμη και την ψευδαίσθηση της αλλαγής κοινωνικής τάξης. Ομως ένα ακριβό κρασί δεν σε κάνει απαραίτητα ευγενή. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ορθοτομεί μεταξύ οίνου και κοινωνικών μεγεθών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γευσιγνωσία δεν είναι επιστήμη. Ποια είναι τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της γευσιγνωσίας; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει με «ανοιχτά» χαρτιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποια είναι η σχέση της ποιότητας με την τιμή των κρασιών; Πώς δημιουργείται η υπεραξία τους και γιατί η γνήσια κριτική για το κρασί γίνεται για τον καταναλωτή και όχι για τους ειδικούς. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ξεδιαλύνει αρκετές «παρεξηγήσεις».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποια είναι η βασική διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και υποκειμενικής γευσιγνωσίας; Πού εστιάζει κάθε σοβαρή κριτική για το κρασί που πίνουμε; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης προστρέχει στον Λακάν, τον Ντεριντά, τον Σαρτρ και τον καθημερινό καταναλωτή οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top