Αργύρης Τσακίρης· 02.09.2021
Εχουμε φανταστεί ποτέ τι είδους άνθρωπος είναι ο γευσιγνώστης; Τι τον ωθεί να μας μιλάει για τα κρασιά που έχει δοκιμάσει; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για το καθήκον και την ιδεολογική τοποθέτηση των επαγγελματικών κριτικών οίνου.
Αργύρης Τσακίρης· 25.08.2021
Ποιος παράγοντας καθορίζει την αξία ενός κρασιού; Το προσωπικό μας γευστικό λεξιλόγιο ή μήπως η αντικειμενική αλήθεια της χημείας; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ξεδιαλύνει τον μύθο της αντικειμενικής «ποιότητας».
Αργύρης Τσακίρης· 17.08.2021
Δοκιμάζοντας συνεχώς κρασιά άλλο δεν κάνουμε από το να προσθέτουμε γνώση, εμπειρία και μια μορφή απομυθοποίησης. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την αξία της αέναης δοκιμής.
Αργύρης Τσακίρης· 10.08.2021
Επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, ο γευσιγνώστης γνωρίζει πολύ καλά πως η κρίση του δίνει αξία σε ένα κρασί, ενώ κρατάει μέσα του τη «φλόγα» της αμφιβολίας. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την «κουζίνα» του συγγραφέα κριτικής κρασιού.
Αργύρης Τσακίρης· 03.08.2021
Λατρεύουμε να πίνουμε κρασί, αλλά πόσο συχνά σκεφτόμαστε πως είναι ένα προϊόν για το οποίο πληρώνουμε για να το γευτούμε. Ως τέτοιο, υπόκειται στους κανόνες της αγοράς, της αξίας και της τιμής. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης αναδεικνύει αυτή την εμπράγματη πλευρά του οίνου.
Αργύρης Τσακίρης· 27.07.2021
Ποια γνώση μάς παρέχει η γευσιγνωσία; Τι μπορεί να μας πει για την ταυτότητα ενός κρασιού; Πάντα πίσω από τις ερμηνείες και τις λέξεις κρύβεται η ανέκφραστη δύναμη της απόλαυσης. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για το ερμηνευτικό «οπλοστάσιο» που χρησιμοποιεί ένας γνώστης για να μας πείσει ως προς τη σπουδαιότητα ή μη ενός οίνου.
Αργύρης Τσακίρης· 04.09.2020
Πώς διαμορφώθηκε η παραγωγή του κρασιού την περίοδο της οικονομικής κρίσης και γιατί ο οίνος έχασε προσωρινά τη χρησιμότητά του εν μέσω καραντίνας. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την αθέατη, αλλά ουσιαστική, πλευρά του κρασιού.
Αργύρης Τσακίρης· 22.08.2020
Ποιοι είναι αυτοί οι «περίεργοι» τύποι που γράφουν για το κρασί; Είναι ηθικοί και αδιάβλητοι; Με ποια κριτήρια γράφουν και ποια σχολή κριτικής του κρασιού έχει επικρατήσει στην Ελλάδα; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για τους κριτικούς με κριτικό πνεύμα.
Αργύρης Τσακίρης· 16.08.2020
Το κρασί στη συμβολική και φαντασιακή του διάσταση είναι ένα εμπειρικό γεγονός. Σου δίνει ακόμη και την ψευδαίσθηση της αλλαγής κοινωνικής τάξης. Ομως ένα ακριβό κρασί δεν σε κάνει απαραίτητα ευγενή. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ορθοτομεί μεταξύ οίνου και κοινωνικών μεγεθών.
Αργύρης Τσακίρης· 08.08.2020
Η γευσιγνωσία δεν είναι επιστήμη. Ποια είναι τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της γευσιγνωσίας; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει με «ανοιχτά» χαρτιά.
Αργύρης Τσακίρης· 01.08.2020
Ποια είναι η σχέση της ποιότητας με την τιμή των κρασιών; Πώς δημιουργείται η υπεραξία τους και γιατί η γνήσια κριτική για το κρασί γίνεται για τον καταναλωτή και όχι για τους ειδικούς. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ξεδιαλύνει αρκετές «παρεξηγήσεις».
Αργύρης Τσακίρης· 26.07.2020
Ποια είναι η βασική διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και υποκειμενικής γευσιγνωσίας; Πού εστιάζει κάθε σοβαρή κριτική για το κρασί που πίνουμε; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης προστρέχει στον Λακάν, τον Ντεριντά, τον Σαρτρ και τον καθημερινό καταναλωτή οίνου.