Most Viewed

Ινδικά, ταϊλανδέζικα, μεσανατολίτικα που καίνε. Υπάρχει εξήγηση γιατί μας αρέσει να καταπίνουμε... ηφαίστεια; Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης δοκιμάζει τα αγαπημένα του καυτερά πιάτα και μας προτείνει έξι μαγαζιά στην Αθήνα που θα μας ανάψουν φωτιές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην Κίνα την τρώνε με καβούρι, στην Αυστρία με ζάχαρη, στην Πορτογαλία με ελιές. Στην Ισπανία -και στην Κρήτη- με πατάτες. Οπως και να την φας, είναι λαχταριστή. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καμία σχέση με το κομψευόμενο κουταλάκι. Το χωνάκι αφήνει τη γλώσσα ελεύθερη να έρθει σε επαφή τρίτου τύπου με το ψυγμένο νέκταρ. Aνάμεσα σε σένα και τη δροσερή γυναικεία σάρκα. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το θέμα δεν είναι τι τρως, αλλά το πώς το τρως. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του να καταναλώνεις μερίδα γύρο στο πιάτο με μαχαιροπίρουνο και να τον ντερλικώνεις με λαδωμένη πίτα; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ευφάνταστο τέκνο της γαλλικής κουζίνας σε όλο του το μεγαλείο. Ενώνοντας ένα αρνί κι ένα περιστέρι δεν φτιάχνει μόνο ένα υβρίδιο γεύσης, αλλά τέχνη εν εξελίξει. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα αλκοόλια, όπως και οι άνθρωποι, έχουν την ιστορία τους. Ενίοτε, μάλιστα, τα δυο τους μπλέκονται αξεδιάλυτα και οριστικά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mετά από είκοσι χρόνια γαστρονομικής εξέλιξης, οι Έλληνες τολμούν να μιλήσουν με γεμάτο το στόμα και να διαμαρτυρηθούν: Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης προσάγει σε δίκη τη Νεοελληνική Κουζίνα με την κατηγορία της... γευσικαπηλείας!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ελληνικό street superfood δίνει βροντερό παρόν σε έναν κόσμο που τα burgers παίρνουν επικίνδυνα κεφάλι κι οι χορτοφάγοι απλώνουν τις ρίζες τους παντού. Η 3η του Μάη ορίστηκε ως η μέρα που ο Έλληνας μπορεί να καταναλώσει την αγαπημένη του "γουρουνιά" απενοχοποιημένα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα ζυμαρικά έχουν μία από τις σημαντικότερες και πιο πετυχημένες σχεδιαστικές ιστορίες στον κόσμο. Και, αντίθετα από άλλα τρόφιμα, αντιστάθηκε σε οποιοδήποτε design με υπογραφή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καιρός δεν είναι η «χημική τέχνη» που είναι η κουζίνα να επωφεληθεί από την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνικής; Το θέμα δεν είναι ο εκμηχανισμός μιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας, αλλά ο εφοδιασμός του ζωγράφου μ’ ένα καλύτερο πινέλο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Μην καπνίζετε, μην πίνετε, τρώτε καλύτερα, ελέγχετε το βάρος σας». Αυτά δεν είναι μέριμνα, και μάλιστα εν μέσω εορτών. Είναι προληπτικό (και πολιτικό) ντρεσάρισμα. Καταναλώστε τα με μέτρο, ώστε να βρείτε θέση στο τραπέζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Tρώμε εκατό φορές περισσότερη σοκολάτα απ’ ό,τι πριν από είκοσι χρόνια. Mαλακτικά κι εσώρουχα μυρίζουν βανίλια. Tα καταστήματα καραμέλα και μπαχάρι. Tο γλυκερό, σε μυρωδιές και γεύσεις, μας πολιορκεί. H εισβολή πέτυχε. Iδού το πώς και το γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top