Χάρτης των Γεύσεων 2016: Όλα τα μυστικά του κρασιού μέσα σε δύο ημέρες

Για δύο ημέρες, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο κόσμος του κρασιού της Ελλάδας μετακομίζει στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

 
2-xartis

Για 14η χρονιά η Wine Plus παρουσιάζει τον Χάρτη των Γεύσεων στη Θεσσαλονίκη.

Κρασί, το: οινοπνευματώδες ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Αυτός είναι ο επίσημος ορισμός του κρασιού και η αλήθεια είναι ότι τον γνωρίζουμε όλοι. Όμως, στην πραγματικότητα, ξέρουμε όλοι να πίνουμε κρασί;

Για τους περισσότερους από εμάς το κρασί είναι ένα ποτό που θα μας κάνει παρέα στα τραπέζια με φίλους, ήρεμες στιγμές βλέποντας μια ταινία ή μερικά βράδια που ψάχνουμε τη χαλάρωση μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά. Αλλά για ορισμένους ανθρώπους το κρασί είναι πολλά περισσότερα – αγγίζει τα όρια της τέχνης.

Και σε αυτά ετοιμάζεται να μας βάλει ο Χάρτης των Γεύσεων 2016, που θα πραγματοποιηθεί για 14η χρονιά το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Να 5 λόγοι για να ζήσετε από κοντά από την εμπειρία.

4-xartis

Φέτος οι επισκέπτες θα συναντήσουν περισσότερους από 115 οινοποιούς και περίπου 600 ετικέτες, από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας.

1.
Στον Χάρτη των Γεύσεων 2016 οι επισκέπτες θα συναντήσουν περισσότερους από 115 οινοποιούς από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, δίπλα σε αποσταγματοποιούς και εισαγωγείς οίνων.

2.
Οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες.

3.
Στον φετινό Χάρτη των Γεύσεων θα υπάρχουν περισσότερες από 600 ετικέτες, ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2016, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές.

5-xartis

Συγχρόνως με τον Χάρτη των Γεύσεων θα πραγματοποιηθούν και περισσότερες από 14 παράλληλες εκδηλώσεις που θα μας μάθουν τα μυστικά του κρασιού.

4.
Συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 14 παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συζητήσεις για τις «Σπουδές του κρασιού στην Ελλάδα» και τον πολιτισμό της κατανάλωσης του κρασιού όπως εκφράζεται από το «Wine in Moderation». Φυσικά θα υπάρχουν και γευστικές δοκιμές ολοκαίνουργιων ετικετών, αφρωδών, γλυκών, πειραματικών, φυσικών, orange wines, αλλά και σεμινάρια για την απόλαυση του καφέ, όπως και μαγειρικές επιδείξεις.

5.
Είστε έτοιμοι για επιστροφή στα… θρανία; Η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy και προτείνει 2 δωρεάν, μισάωρα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».

//Ο Χάρτης των Γεύσεων 2016, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης.
Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 20.00
Εισιτήριο: 7€, και 12€ (το διήμερο)
Περισσότερες πληροφορίες: www.wineplus.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Πως θα στήσετε ένα ονειρεμένο τραπέζι, μόνο με Γαλλικά τυριά

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Με τη θερμοκρασία επιτέλους να θυμίζει χειμώνα, ο Βασίλης Δημαράς πήρε τους δρόμους της πρωτεύουσας, μας προτείνει πέντε μαγαζιά για ποιοτικό καφέ και μας συστήνει έναν πρωταθλητή στο latte art.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήξαμε τα δόντια μας σε avant première στο στέκι για το οποίο θα μιλάνε όλοι φέτος. Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά «βελάζεις» από ευχαρίστηση, ειδικά με το σουβλάκι προβατίνας. Το όλο κόνσεπτ έχει νόημα και ανοίγει δρόμους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro