Χάρτης των Γεύσεων 2016: Όλα τα μυστικά του κρασιού μέσα σε δύο ημέρες

Για δύο ημέρες, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο κόσμος του κρασιού της Ελλάδας μετακομίζει στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

 
2-xartis

Για 14η χρονιά η Wine Plus παρουσιάζει τον Χάρτη των Γεύσεων στη Θεσσαλονίκη.

Κρασί, το: οινοπνευματώδες ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Αυτός είναι ο επίσημος ορισμός του κρασιού και η αλήθεια είναι ότι τον γνωρίζουμε όλοι. Όμως, στην πραγματικότητα, ξέρουμε όλοι να πίνουμε κρασί;

Για τους περισσότερους από εμάς το κρασί είναι ένα ποτό που θα μας κάνει παρέα στα τραπέζια με φίλους, ήρεμες στιγμές βλέποντας μια ταινία ή μερικά βράδια που ψάχνουμε τη χαλάρωση μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά. Αλλά για ορισμένους ανθρώπους το κρασί είναι πολλά περισσότερα – αγγίζει τα όρια της τέχνης.

Και σε αυτά ετοιμάζεται να μας βάλει ο Χάρτης των Γεύσεων 2016, που θα πραγματοποιηθεί για 14η χρονιά το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Να 5 λόγοι για να ζήσετε από κοντά από την εμπειρία.

4-xartis

Φέτος οι επισκέπτες θα συναντήσουν περισσότερους από 115 οινοποιούς και περίπου 600 ετικέτες, από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας.

1.
Στον Χάρτη των Γεύσεων 2016 οι επισκέπτες θα συναντήσουν περισσότερους από 115 οινοποιούς από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, δίπλα σε αποσταγματοποιούς και εισαγωγείς οίνων.

2.
Οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες.

3.
Στον φετινό Χάρτη των Γεύσεων θα υπάρχουν περισσότερες από 600 ετικέτες, ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2016, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές.

5-xartis

Συγχρόνως με τον Χάρτη των Γεύσεων θα πραγματοποιηθούν και περισσότερες από 14 παράλληλες εκδηλώσεις που θα μας μάθουν τα μυστικά του κρασιού.

4.
Συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 14 παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συζητήσεις για τις «Σπουδές του κρασιού στην Ελλάδα» και τον πολιτισμό της κατανάλωσης του κρασιού όπως εκφράζεται από το «Wine in Moderation». Φυσικά θα υπάρχουν και γευστικές δοκιμές ολοκαίνουργιων ετικετών, αφρωδών, γλυκών, πειραματικών, φυσικών, orange wines, αλλά και σεμινάρια για την απόλαυση του καφέ, όπως και μαγειρικές επιδείξεις.

5.
Είστε έτοιμοι για επιστροφή στα… θρανία; Η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού WSPC και Genius in Gastronomy και προτείνει 2 δωρεάν, μισάωρα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα βήματα της γευστικής δοκιμής».

//Ο Χάρτης των Γεύσεων 2016, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης.
Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 20.00
Εισιτήριο: 7€, και 12€ (το διήμερο)
Περισσότερες πληροφορίες: www.wineplus.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Πως θα στήσετε ένα ονειρεμένο τραπέζι, μόνο με Γαλλικά τυριά

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο αρθρογράφος του Andro και δημιουργός του πετυχημένου Λονδρέζικου εστιατορίου «The Life Goddess» Νίκος Νυφούδης μας πάει βόλτα προς τα Βόρεια και μας εξηγεί γιατί «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα παγωτατζίδικο - κρεπερί που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο Marais στο Παρίσι, μόλις άνοιξε στα Κύθηρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος βρέθηκε στη μεγάλη γιορτή κρασιού της Νεμέας, εντυπωσιάστηκε από την πλούσια ποικιλία των ετικετών, αλλά απογοητεύτηκε από την προσέλευση του κόσμου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

4 πυρετώδεις ημέρες, 56 παγκόσμιας κλάσης bartenders, αναρίθμητα ποτά, μια νικήτρια: Το World Class 2017 είναι πλέον παρελθόν και έχει γεύση από Μεξικό και Καναδά. Ο Βασίλης Δημαράς ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που συνόδευσε την Ελληνική αποστολή και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro