Βγάζω τη μάσκα μου και έρχομαι να κάνω το εμβόλιο (Alexandros Michailidis / SOOC).

– Γιαγιάαααααα, βαριέμαι… Πες μου και για το εμβόλιο!

– Ρε Παναγιωτάκη, γιατί δεν παίζεις κανένα playstation με τους εξωγαλαξιακούς, σου έχουν στείλει 10 μηνύματα.

– Δεν θέλω, θέλω εμβόλιο.

– Για ποιο εμβόλιο απ’ όλα θέλεις να σου πω;

– Του κορωνοϊού, το ’20. Μας μίλησαν γι αυτό στο διαγαλαξιακό εκπαιδευτικό ολόγραμμα σήμερα. 

– Εντάξει, θα φας όμως το kale σου. Στην εποχή μου ήταν είδος πολυτελείας! Άκου λοιπόν. Το εμβόλιο βγήκε τέλος του 20, βγήκαν αρκετά εμβόλια, όχι μόνο ένα, όμως υπήρχε πολλή δυσπιστία για τα νέα εμβόλια. Έπρεπε να βρεθεί μια πετυχημένη επικοινωνιακά πολιτική για να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια του και να το κάνουν. Η πρώτη ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν να εμβολιαστούν οι πολιτικοί μπροστά στις κάμερες και έτσι να παρακινηθούν οι Έλληνες. Πρώτος αποφάσισε να εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός, αρχές του 2021.

– Ποιος ήταν πρωθυπουργός τότε γιαγιά;

– Ενας Μητσοτάκης, αλλά δεν θυμάμαι ποιο νούμερο. Μάλλον ο νου2. Εμβολιάστηκε παρουσία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος επίσης εμβολιάστηκε και για να κρύψει την ταραχή του φώναζε στην κάμερα «το λιγουρεύεστε;». Την ώρα που εμβολιάζονταν έγινε ένα μπλακ άουτ, κάποιοι είπαν επίτηδες για να μην εμβολιαστεί, κάποιοι παρόντες είπαν γούρι γούρι και χειροκρότησαν συγκρατημένα, κάποιοι είπαν ακριβώς το αντίθετο. Κυκλοφόρησε και ένα βιντεάκι από την «ομάδα εμβόλιμων αντιεμβολιαστών» όπου ακριβώς μετά το εμβόλιο τα μάτια του πρωθυπουργού έκαναν μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά τους αλλά ήταν προϊόν μοντάζ, πάντως είχε πλάκα.

– Και για κάποιον Τσίπρα έχω ακουστά…

– Ο Τσίπρας επίσης έκανε το εμβόλιο σε ζωντανή μετάδοση, αλλά επέλεξε να κάνει το εμβόλιο sputnik γιατί έτσι έπρεπε. Στην πραγματικότητα έκανε το εμβόλιο των αστών, της pfizer δηλαδή, αλλά είχε κολλήσει πάνω αυτοκόλλητο που έγραφε sbutnik, το οποίο ήταν ανορθόγραφο και φυσικά τον πρόδωσε. Κυκλοφόρησε και γι’ αυτόν ένα fake βιντεάκι από την ομάδα αντιεμβολιαστών, στο οποίο ακριβώς μετά το εμβόλιο εμφανίζεται να μιλά άπταιστα αγγλικά με σκοτσέζικη προφορά. Ο Βαρουφάκης επέλεξε να κάνει μαγνητοσκοπημένο το εμβόλιο στο χώρο του, γιατί δεν τον ικανοποιούσε ο φωτισμός του κέντρου εμβολιασμών, του προσέθετε χρόνια. Έτσι επέλεξε να το κάνει στην λιτή σάουνα του σπιτιού του, σε στενό οικογενειακό κύκλο, οχτακάμερο, στο δεξί γυμνασμένο μπράτσο του. Στη συνέχεια κατήγγειλε τους αντιεμβολιαστές ως μισθοφόρους του κατεστημένου διότι δεν έβγαλαν βιντεάκι για εκείνον. Ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ δήλωσε ότι για το κόμμα μόνο ένα εμβόλιο υπάρχει, το εμβόλιο sputnik, το οποίο φυσικά και ΔΕΝ θα κάνει διότι διαφωνεί με τον ιμπεριαλιστικό εμβολιασμό που ενορχηστρώνει η νέα τάξη πραγμάτων.

– Και μετά γιαγιούλα έκαναν πολλοί άνθρωποι το εμβόλιο;

– Όχι βέβαια, σιγά μην πείθονταν από τους πολιτικούς η κοινή γνώμη, Παναγιωτάκη μου. Το εμβόλιο ήταν δωρεάν, μετά είπαν θα κληρώνουν και αυτοκίνητο για κάθε 1000 εμβόλια που θα γίνονται, μετά είπαν ότι θα υπάρξει φοροαπαλλαγή μαζί με κάθε εμβόλιο, μετά ο Χρυσοχοΐδης. είπε όποιος δεν το κάνει ίσως φάει φάπες, έπεσε και η ιδέα για μόρια για το ΑΣΕΠ…

– Τι είναι το ΑΣΕΠ;

– Αλλη φορά το ΑΣΕΠ, τώρα λέμε για το εμβόλιο. Δεν τράβαγε που λες, κάποιος είχε την καλύτερη ιδέα: Άφησαν να διαρρεύσει ότι σταματάει η εισαγωγή του λόγω του υψηλού κόστους, είπαν πως ό,τι εισάχθηκε εισάχθηκε, θα μοίραζαν τα εναπομένοντα εμβόλια αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε νόμου της Ελλάδας και μετά τέλος. Και αυτό ήταν Παναγιωτάκη μου που άλλαξε τα πάντα. Οι έχοντες τα αγόραζαν στην μαύρη αγορά, τα παιδιά στα ιδιωτικά σχολεία κόμπαζαν «εμένα ο μπαμπάς μου ξέρει τον υπουργό και του έδωσε εμβόλια για όλους» ή «εμένα η μαμά μου τα έχει με τον τάδε δημοσιογράφο και της είπε που να βρει εμβόλια» και άλλα τέτοια. Στη Μύκονο γίνονταν μνημειώδη vaccine parties με μοντέλα και ποδοσφαιριστές όπου το εμβόλιο και η σαμπάνια έρρεαν άφθονα… Κάπου στο youtube θα υπάρχει κανένα παλιό ρεπορτάζ του Star channel για να δεις. Αντε, πέσε για ύπνο τώρα, σκασμένο!

 

Διαβάστε ακόμα: «Back to the Future»! Τι θα έβλεπε ο Μάρτυ Μακ Φλάι στην εποχή μας; 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top