Most Viewed

Μάσκες, rapid-tests και self-tests; Τι τα κάνουμε αφού τα έχουμε χρησιμοποιήσει; Μήπως, τελικά, θα γλιτώσουμε κάποια στιγμή από τον ιό, αλλά θα «πνιγούμε» από τους τόνους των αποβλήτων που θα αφήσει πίσω του;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Α. Εξαδάκτυλος: «Συνηθίσαμε να πεθαίνουν εκατό άνθρωποι την ημέρα» 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία μιλάει έξω από τα δόντια στο Andro για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, τον μεγάλο αριθμό των νεκρών που εμφανίζεται καθημερινά, το γενικευμένο lockdown, τους ανεμβολίαστους και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας.

25.01.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπάρχει θετικό σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι επιστήμονες θεωρούν πως συν τω χρόνω θα μετεξελιχθεί σε ενδημία, θα έχει τοπική -άρα ελεγχόμενη- επίδραση και θα μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως συμβαίνει στις μέρες μας με τη γρίπη ή τη γαστρεντερίτιδα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Yπάρχει ελπίδα: η Νότια Αφρική φαίνεται πως ξεπέρασε την μετάλλαξη Όμικρον 

Να και ένα αισιόδοξο σημάδι: η Νότια Αφρική που ήταν η πρώτη χώρα που εμφάνισε την μετάλλαξη Όμικρον, τώρα άρει αρκετές απαγορεύσεις καθώς τα κρούσματα μειώνονται όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

31.12.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «να δεις τι σου ‘χω για μετά»; 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει τη σκληρή γραμμή της Αυστρίας με υποχρεωτικότητα του εμβολίου και πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60. Να περιμένουμε κι άλλα μέτρα στο άμεσο μέλλον; Μήπως δεν είναι τόσο «ελεγχόμενα» τα πράγματα όπως διατείνονται διάφορα κυβερνητικά στελέχη;

30.11.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Αντέχετε 10.000 κρούσματα την ημέρα; 

Είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που πρέπει να μας φοβίζει τόσο ή το σχίσμα που πάει να δημιουργηθεί μέσα στην κοινωνία; Τη στιγμή που οι επαγγελματίες στην εστίαση και το εμπόριο σηκώνουν τα χέρια ψηλά, η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση άμεσα.

08.11.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Ελισσαίος Βγενόπουλος Το μπόλι των συνωμοσιολόγων στα social media 

Αν υπάρχει ένας «χώρος» όπου οι «παντογνώστες» και συνήθως επικίνδυνα ευφάνταστοι συνωμοσιολόγοι κάνουν «πάρτι» αυτός είναι η πανδημία και το εμβόλιο. Ξεχνούν οι αρνητές πως η προστασία της κοινωνίας υπερτερεί της ατομικής επιλογής.

28.10.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Είμαστε σοβαροί; Θα φοβούνται οι δάσκαλοι μηνύσεις από θερμόαιμους αντιεμβολιαστές; 

Η «βιομηχανία» μηνύσεων που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν ορισμένοι ακραίοι του αντιεμβολιαστικού μπλοκ κατά εκπαιδευτικών πρέπει να συναντήσει τον... τοίχο της οργανωμένης πολιτείας.

22.09.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τη Νέα Υόρκη έως τη Βαρκελώνη και από την Αθήνα έως το Λονδίνο, νέες επιχειρηματικές-κοινωνικές προσπάθειες αναφύονται ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Οι υπερσυγκεντρώσεις και τα μεγάλα πλήθη δίνουν τη θέση τους σε μικρά κοινόβια όπου οι μετέχοντες αποφασίζουν να ζήσουν μαζί και μακριά από τους (πολλούς) υπόλοιπους. Γράφει ο Πέτρος Δεμερτζής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Στέφανε, κάνε ένα μπρέικ στο στόμα σου 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη. Αντί να κάνει μια δημόσια αναδίπλωση, μιλάει για τον ιό σαν να είναι ειδικός επιστήμονας. Καλό είναι να καταλάβει πως είναι ένας σπουδαίος αθλητής και όχι πνευματικός ταγός. Εν τέλει, καλύτερα να παίζει παρά να μιλάει.

19.08.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος O αντιεμβολιαστικός θόρυβος είναι το «ψωμί» των ακραίων 

Δεν είναι όλοι οι αντιεμβολιαστές ακραίοι, αλλά στο τέλος επικρατούν αυτοί που αποζητούν την ευθεία αντιπαράθεση με το κράτος με αφορμή τα εμβόλια και σκοπούς εντελώς άλλους. Το είδαμε την εποχή του αντιμνημόνιου, δεν χρειάζεται να το ζήσουμε ξανά.

22.07.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος «Μη μασάς ρε φίλε…» η cringe καμπάνια του Πατούλη για το εμβόλιο στους νέους 

Πως ήταν η σέξι γαλλική καμπάνια για τις «επιθυμητές» παρενέργειες του εμβολιασμού; Καμία σχέση. Με ένα έντυπο βγαλμένο από τα τιμημένα 80’s, o Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επιχειρεί να μιλήσει «τη γλώσσα των νέων» με εκφράσεις όπως «στην τελική ρε φίλε, η ζωή μετριέται με φιλιά».

20.07.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top