Πηγή: Instagram

Αν ο αθλητισμός στην Ελλάδα είναι –τις περισσότερες φορές τουλάχιστον- μια περίεργη και πονεμένη ιστορία, τότε ο στίβος βρίσκεται στον πάτο αυτής της κατηγορίας. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Βλέπεις έχουμε να κάνουμε με αθλητές και προπονητές, που αν εξαιρέσεις δύο ημέρες τον χρόνο, τις υπόλοιπες 363 ημέρες σχεδόν κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Τους «βάζουν» στο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης, τους αφήνουν να σκονιστούν και τους «κατεβάζουν» από εκεί μόνο στα Παγκόσμια και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κι αν καταφέρουν να επιστρέψουν με ένα μετάλλιο στις αποσκευές τους, τότε ίσως και να τους… ξεσκονίσουν.

Αλλά τα μεγάλα ζόρια είναι στις υπόλοιπες 363 ημέρες του χρόνου. Εκείνες τις ημέρες που όλοι αυτοί οι αθλητές πρέπει να προπονηθούν – κατά 99,9%- σε άθλιες συνθήκες και ανύπαρκτες υποδομές. Βλέπεις ο στίβος δεν έχει ούτε τα λεφτά, ούτε το lifestyle και τη social media ζωή του, των άλλων «μεγάλων» αθλημάτων. Και μοιραία ξεχνιέται από όλους – μέχρι να έρθουν τα μετάλλια. Για να ξαναξεχαστεί αμέσως μετά.

Όπως χαρακτηριστικά είχε πει κάποια στιγμή ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος θεωρείται και είναι ο κορυφαίος άλτης μήκους τα τελευταία χρόνια, «έχουμε συνηθίσει με τις άθλιες συνθήκες, η κοροϊδία με πειράζει». Όπως το έχω στο μυαλό μου, για να ασχοληθεί κάποιο παιδί στην Ελλάδα με τον στίβο θα πρέπει να είναι πραγματικά παθιασμένο με το άθλημα και να έχει γερό στομάχι.

Και φυσικά ο ρομαντισμός μέσα του να ξεχειλίζει.

Ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκαν τον Καραλή τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής, έδειξε κάτι πολύ σημαντικό: αυτά τα παιδιά είναι μια οικογένεια

Γιατί, μόνο στην κατηγορία του ρομαντικού, μπορώ να βάλω το βίντεο που είδα, με την υποδοχή του Εμμανουήλ Καραλή από τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής στο ξενοδοχείο στη Γλασκώβη. Αθλητές και προπονητές να κάνουν σαν μικρά παιδιά για το χάλκινο μετάλλιο του «Μανόλο» – ένα μετάλλιο που στα μάτια όλων έμοιαζε με χρυσό. Μια υποδοχή που έδειξε κάτι, που ίσως οι περισσότεροι από εμάς να μην ήξεραν: αυτά τα παιδιά είναι μια οικογένεια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Και αυτή η αγκαλιά ανάμεσα στον Καραλή και τον Τεντόγλου ήταν όλα τα λεφτά. Αληθινή, παθιασμένη. Και φυσικά ρομαντική. Σαν όλα αυτά που πρέπει να έχει κάποιο παιδί για να ασχοληθεί με τον στίβο στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε ακόμα: Εμμανουήλ Καραλής  – Από την κατάθλιψη στο ασημένιο ευρωπαϊκό.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top