Η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου έδειξε πόσο αδύναμος και φοβισμένος είναι πλέον (Nick Paleologos / SOOC).

Ξεδοντιασμένος πολιτικά, φοβισμένος μπροστά στην έδρα, προσπαθώντας να σφυρίξει αδιάφορα για πράγματα που είναι κάτι παραπάνω από πασιφανή και σε κατάσταση αποδρομής από την αλήθεια, ο άλλοτε ισχυρός εισηγητής του ναζισμού στην Ελλάδα, Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης στο δικαστήριο και προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο.

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής ήταν ο τελευταίος της μακράς σειράς μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αν και ήταν αναμενόμενο πως θα αρνιόταν όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον ίδιο και τον κομματικό μηχανισμό του, εντούτοις αυτό που προκάλεσε ακόμη και οίκτο προς το πρόσωπό του ήταν ότι απέσεισε όλες τις ευθύνες από πάνω του, ρίχνοντας τα πάντα στους συναγωνιστές του.

Από τον Μπαλτάκο έως τον Σαμαρά και από τον Λαγό έως τον… τυροπιτά Ρουπακιά, ο Μιχαλολιάκος ύψωσε γύρω από τον εαυτό του ασπίδα σε μια προσπάθεια να δείξει στην έδρα ότι δεν είδε, δεν ήξερε και δεν άκουσε. Εφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό όταν σε δημόσιες ομιλίες του έχει κάνει λόγο για τάγματα εφόδου, έχει χαιρετήσει πολλάκις ναζιστικά και έχει πει από το μικρόφωνο του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm περί πολιτικής ευθυνής της Χ.Α. για τη δολοφονία Φύσσα.

Στη μακρά πορεία της Ιστορίας έχουν υπάρξει πολλοί φασίστες ή ναζιστές που επέμειναν ως το τέλος στην ιδεολογία τους. Ο Μιχαλολιάκος αποδεικνύεται πολύ λίγος ακόμη και γι’ αυτό.

Σε όλα αυτά ο Μιχαλολιάκος είπε πως ήταν σχήματα λόγου ή ρητορικές εκφράσεις για να δώσει έμφαση. Οσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επέμεινε ότι έμαθε για το περιστατικό το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Διέψευσε, ουσιαστικά, τον μάρτυρα υπεράσπισής του, Σπίνο, ο οποίος είχε πει ότι ήταν όλη τη νύχτα ξύπνιος και ενήμερος. Ο Ν. Μιχαλολιάκος ισχυρίζεται ότι ο Σπίνος ψεύδεται.

Στη μακρά πορεία της Ιστορίας έχουν υπάρξει πολλοί φασίστες ή ναζιστές που επέμειναν ως το τέλος στην ιδεολογία τους, δεν προσπάθησαν να κρυφτούν και μέσα στο σκοτεινό μυαλό τους εξακολουθούσαν να πιστεύουν πως είχαν το δίκιο με το μέρος τους. Ο Μιχαλολιάκος αποδεικνύεται πολύ λίγος ακόμη και γι’ αυτό. Η παρουσία του στο δικαστήριο (όπως και των άλλων πρωτοκλασάτων μελών της Χρυσής Αυγής) έδειξε το μικρό του εκτόπισμα.

Τώρα που δεν υπάρχει ο προστατευτισμός του βουλευτικού αξιώματος και το κόμμα του φυλλορροεί, τώρα που ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στο ναζιστικό του μόρφωμα, αποδεικνύεται αφανής, ελάχιστος και τρομαγμένος για ό,τι φοβάται πως θα επακολουθήσει για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

 

Διαβάστε ακόμα: Δημήτρης Ψαρράς – «Έρχεται καταδίκη. Οι χρυσαυγίτες θα εκλιπαρούν να πέσουν στα μαλακά…».

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top