stefens

Πάει και ο Στέφενς ο πολύς, με τα πολλά…

Τι να σου κάνει κι ο Σαββίδης; Δεν του πήγαινε ο Δώνης, αποφάσισε να τον ξαναβλέπει στα δικαστήρια μόνο πια, του είπανε για τον ένδοξο και μανούλα στη σκληρή πειθαρχία Στέφενς, τον έφερε ο άνθρωπος μ’ ελπίδες και προσμονή. Κι αφού είδε κι αποείδε με τον Ολλανδό να κάνει ό,τι το αντίθετο της λογικής όσο έμενε (και μόνο για τον Κάτσε να χολοσκάει πώς θα ξαναπαίξει, μια κι οι Κατωχώρηδες από Ουτσεκά δεν σκαμπάζουν, και οι… Μπόερς πάντα μια θέση στην καρδιά τους θα ’χουνε), πάει και ο Στέφενς με τα πολλά, κι ο Θεός των Ποντίων βοηθός εκ νέου.

Στη Στουτγάρδη, λοιπόν, ο Στέφενς ο πολύς, μπας και τη σώσει από ’κει που βρίσκεται, ως Μάγκατ στη Φούλαμ, ή, αλλιώς, σαν Αναστόπουλος, σαν Σούλης Παπαδόπουλος εδώ, ειδικών αποστολών κόουτς, πάρα πολύ ειδικών.

Στη ζούγκλα του ποδοσφαίρου μας ψάχνει να βρει κανείς όχι μόνο ποιος ξέρει να φτιάξει μια ομάδα, αλλά, κυρίως, ποιος είναι ικανός θηριοδαμαστής των πάντων.

Ειδικές όμως ήταν ανέκαθεν, παντού και πάντα, οι αποστολές των προπονητών, επικίνδυνες, impossible συχνά, ταινίες, σίριαλ ολόκληρα. Με πρωταγωνιστές εναλλάξ απροσδόκητους, με καταστάσεις άλλ’ αντ’ άλλων, με κόσμους μεταξύ τους ασύμβατους, με προέδρους αστοιχείωτους αλλά επιτακτικούς, με παίκτες αρρωστημένους και πάμπλουτους, με οπαδούς θηρία ανήμερα, έτοιμους να κατασπαράξουν για να τραφούν οι τρελοί τους εγωισμοί, για να αισθανθούν κι αυτοί δυνατοί, εξουσία λούμπεν αλύπητη.

Κι έτσι, σ’ όλα τα σπορ, στην μπάλα ιδιαίτερα, στου ποδοσφαίρου τις αρένες ακόμα πιο πολύ, στη δική μας ζούγκλα προπαντός, ψάχνει να βρει κανείς όχι μόνο ποιος ξέρει να φτιάξει, να στρώσει μια ομάδα εντός γηπέδου, αλλά, κυρίως, ποιος είναι ικανός θηριοδαμαστής των πάντων, των προέδρων κατ’ αρχήν συμπεριλαμβανομένων, ακόμα και των δημοσιογράφων χειριστής ικανός, από το πρωί έως βαθείας νυκτός όσο μπορεί και όσο γίνεται αντιστεκόμενος. Ποιο γήπεδο μόνο και ποια τακτική στο αχανές αυτό υπερθέαμα της ομαδικής παράκρουσης και της ασυναρτησίας, που την επιβαρύνουν και τα λεφτά, η σύγχρονη αλλά και προπατορική μάστιγα της ανθρώπινης απληστίας…

Κι όσο ο Σαββίδης που θα λύσει το πρόβλημα του ΠΑΟΚ μοιάζει να έχει ενσωματωθεί δυστυχώς στο πρόβλημα, επικίνδυνα θα παραμένουν τα πράγματα…

Θα μου αντιτείνετε πάλι: Εδώ γίνονται σαν τα δικά μας και σε οργανωμένα κι ως επί το πλείστον υγιή πρωταθλήματα, στην Ιταλία πολλά, στην Ισπανία και τη Γαλλία αρκετά, στην Αγγλία και τη Γερμανία λιγότερα. Μην ξεχνάμε πως παίζουν και παιδιά στις ορχήστρες αυτές τις ανώριμες, οπότε η δυσκολία παραμένει διάχυτη και πανταχού παρούσα.

Άρα, το τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ, το ’παμε: ο Θεός των Ποντίων, και η Παναγία Σουμελά βοηθοί. Κι όσο ο Σαββίδης που θα του λύσει το πρόβλημα μοιάζει να έχει ενσωματωθεί δυστυχώς στο πρόβλημα, επικίνδυνα θα παραμένουν τα πράγματα, και μικρές οι ελπίδες για πραγματική αλλαγή με Κατσουράνη και Νίνη εκεί πάνω. Γιατί, πού να βρεθεί και προπονητής με χαρακτήρα δυνατότερο των πάντων, να τους στρώσει όλους στο λάκκο κι αυτό των Ελλήνων με αυτοθυσία πέφτοντας, και να πιει και καμιά μπύρα μετά, όταν κάτι θα έχει καταφέρει.

Όχι πριν. Όχι κάθε μέρα και χαλαρά. Όχι σαν φοιτητής του Έρασμου και τουρίστας.

Διαβάστε ακόμα: «Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό (και πολυ-πολιτισμικό)…!»

 

Ο Σωτήρης Κακίσης είναι ποιητής.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top