Το να ξοδέψεις ένα υπέρογκο budget για πολύ ακριβά δώρα μπορεί να περάσει το λάθος μήνυμα. Επομένως, θέλει τρόπο.

Κοντοζυγώνουν οι γιορτές και αυτό σημαίνει δώρα. Μετά την περίοδο της αποξένωσης λόγω Covid τα εταιρικά δώρα για τα Χριστούγεννα μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά και να δείξουν στους συνεργάτες ή τους πελάτες μας πως τους ευχαριστούμε, τους σκεφτόμαστε και τους στηρίζουμε, πράγμα πολύ σημαντικό για τη δύσκολη φάση την οποία περάσαμε και συνεχίζουμε να περνάμε όλοι. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μπελάς και γι’ αυτό συνήθως καταλήγεις σε κάτι τυπικό και συνηθισμένο.  Επειδή αυτή τη χρονιά αξίζει να διαφέρεις, μαζέψαμε όλα τα μικρά μυστικά για να κάνεις εταιρικά δώρα που θα ξεχωρίσουν, θα χτίσουν ακόμη περισσότερο το εταιρικό προφίλ σου και θα σε ανεβάσουν στα μάτια των συνεργατών σου. Πάμε να τα δούμε;

Αν η καταγωγή σου είναι από την Κρήτη, αξίζει να προσφέρεις μια φιάλη Βιδιανό παρέα -μεταξύ άλλων- με ένα κρητικό ελαιόλαδο.

1. Προσοχή στη συσκευασία

Μην επενδύεις σε πιατέλες, εφημεριδοθήκες κτλ που είναι ξεπερασμένα πια και κοστίζουν πολύ. Προτίμησε μια πιο απλή συσκευασία, όπως ένα κομψό ξυλοκιβώτιο, μια ξύλινη κασετίνα ή κάτι παρόμοιο, που θα μεταφέρει τα δώρα σου με ασφάλεια και που όλο και κάτι θα αποθηκεύσει σε αυτό ο άλλος. Με τα χρήματα που γλιτώνεις, αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις ένα ακόμα προϊόν στα δώρα σου ή να ανεβάσεις την αξία των περιεχομένων τους, κάνοντας το ακόμη πιο εντυπωσιακά και «πλούσια».

2. Δώσε προσωπικό ύφος

Καλό είναι να διαλέξεις ένα εταιρικό δώρο που ξεχωρίζει και σε αντιπροσωπεύει. Αν για παράδειγμα η καταγωγή σου είναι από την Κρήτη, πιθανόν να είναι καλύτερο να προσφέρεις μια φιάλη Βιδιανό παρέα με ένα κρητικό ελαιόλαδο, μεταξύ άλλων. Παράλληλα καλό είναι να βάλεις λίγη σκέψη για το δώρο ώστε να είναι χρήσιμο και κάπως προσωπικό για τον παραλήπτη. Έτσι μόνο θα δείξεις στο συνεργάτη σου πως τον σκέφτηκες και τον πρόσεξες. Μπορείς να κρατάς σημειώσεις για πράγματα που αρέσουν στους συνεργάτες σου για να τα χρησιμοποιείς για τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος προσπάθησε να κάνεις το μήνυμα στην κάρτα που θα το συνοδεύει, όσο πιο προσωπικό γίνεται. Αν μπορείς να γράψεις και μόνος σου την κάρτα, ακόμα καλύτερα. Πέρα από ευχές, μια πάντα καλή ιδέα είναι να γράψεις στην κάρτα γιατί διάλεξες το δώρο και γιατί πιστεύεις πως θα αρέσει στον παραλήπτη. Αυτές είναι λεπτομέρειες που στέλνουν τα σωστά μηνύματα και μετράνε στη σχέση με τους συνεργάτες σου.

Με το δώρο αυτό θες να δείξεις την εκτίμηση σου και το ευχαριστώ σου, και όχι να φανείς πιεστικός ή αλαζονικός.

3. Μην υπερβάλλεις

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να ξοδέψεις ένα υπέρογκο budget για πολύ ακριβά δώρα μπορεί να περάσει το λάθος μήνυμα. Σίγουρα δεν θέλεις να δώσεις την εντύπωση πως υπερ-προσπαθείς και πως «εκβιάζεις» την εξέλιξη της συνεργασίας σας. Με το δώρο αυτό θες να δείξεις την εκτίμηση σου και το ευχαριστώ σου για την καλή συνεργασία και την προσωπική σχέση (αν υπάρχει) και όχι να φανείς πιεστικός ή αλαζονικός.

4. Χάρισε όλη την εμπειρία

Ξέρεις τι είναι καλύτερο από μια σειρά καταπληκτικών κρασιών ή σπάνιων αποσταγμάτων; Το να προσφέρεις με τα εταιρικά δώρα σου μια ολόκληρη εμπειρία, δηλαδή να φροντίσεις να συμπεριλάβεις τα συνοδευτικά delicatessen ή αξεσουάρ κρασιού που θα σιγουρέψουν την ιδανική απόλαυση του δώρου σου. Φρόντισε, να συμπεριλάβεις chutneys, σοκολάτες, κατάλληλα ποτήρια κλπ που θα συνοδεύσουν επάξια τους πρωταγωνιστές του δώρου σου που δεν θα είναι άλλα από επιλεγμένα κρασιά, σαμπάνιες και αποστάγματα.

5. Κλείσε έγκαιρα

Καλό είναι να κλείσεις όλη τη διαδικασία έγκαιρα και να εξασφαλίσεις ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους και τα εταιρικά δώρα σου θα φτάσουν στους παραλήπτες τους όταν πρέπει, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί. Προτιμότερο θα ήταν όποιος εμπιστευτείς να διαθέτει δικά του μέσα, γιατί όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στις εταιρείες courier και τις μεταφορικές τις περιόδους των γιορτών. Συμπέρασμα; Μην το αφήσεις για τελευταία στιγμή.

Προτίμησε να βάλεις 2 φιάλες από την κάθε ετικέτα, σε ένα καλάθι με 4 φιάλες κρασί.

6. Εμπιστέψου τους ειδικούς

Τώρα, αν όλα αυτά σου ακούγονται σπαζοκεφαλιά, η καλύτερη λύση είναι να εμπιστευτείς τους ειδικούς στο επιχειρηματικό δώρο, δηλαδή την ομάδα του Botilia.gr χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείς καθόλου. Οι Sommeliers και Οινολόγοι του Botilia έχουν μέχρι σήμερα επιμεληθεί χιλιάδες εταιρικά δώρα για κάποιες από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, όλα προσεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια, από το σχεδιασμό έως την παράδοσή τους σε κάθε παραλήπτη. Έχοντας επιλέξει τα καλύτερα κρασιά, σπάνια αποστάγματα και τα πιο ταιριαστά αλλά και ξεχωριστά deli, φροντίζουν ώστε τα εταιρικά δώρα που επιμελείται να είναι αξέχαστα και να εκπροσωπούν επάξια την επιχείρησή σου.

Από 1 έως και αρκετές εκατοντάδες, τα δώρα σου θα παραδοθούν έγκαιρα και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους παραλήπτες με την καλαισθησία τους, τον προσωπικό χαρακτήρα και το αυστηρά επιλεγμένο περιεχόμενό τους. Και όλα αυτά χωρίς καν να ασχοληθείς. Πως; Μπες στην ειδική σελίδα εταιρικών δώρων, κάλεσέ στο 211 8508688 ή στείλε mail στο [email protected]. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η ομάδα του Botilia  και εσύ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ωραίο ε;

+1 Extra μικρό μυστικό

Αν το δώρο σου περιέχει περισσότερες από 4 φιάλες κρασί, καλή ιδέα είναι να προτιμήσεις να βάλεις 2 φιάλες από την κάθε ετικέτα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο παραλήπτης του δώρου σου να τα χρησιμοποιήσει σε ένα δείπνο, οπότε καλό είναι να έχει και μια δεύτερη φιάλη από κάθε κρασί για να φτάσει για όλους. Πίστεψέ μας, θα το εκτιμήσει.

 

Διαβάστε ακόμα: 15 σούπερ ερυθρά κρασιά κάτω από 15€.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top