«Anti-mojito»: Η τελευταία λέξη κατά του hangover

Μήλο, αγγούρι, τζίντζερ… «Liife», η healthy καντίνα των σπορτίφ Παριζιάνων δίνει την τέλεια συνταγή αντι-hangover για μετά την κραιπάλη των γιορτών.

 

Στο Παρίσι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του, το Liife: μια καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους. (Φωτογραφίες: Vogue)

Καθώς τα σπορ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, μια νέου είδους καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους μόλις άνοιξε τις πόρτες της στο Παρίσι: το Liife. Ένοχος οι ΗΠΑ, όπου σε κάθε γωνιά του δρόμου συναντάς και κάποιο ενδιαίτημα του είδους. Στο μενού, χυμοί μ’ όλες τις βιταμίνες του κόσμου τούτου μέσα, υγιεινά πιάτα και ισορροπημένα σνακ με θωράκιση superfood. Ιδού, λοιπόν, η συνταγή του, ονόματι «Anti-mojito», εναντίον του hangover της επόμενης μέρας.

Συστατικά
300 ml χυμός στυμμένων βιολογικών μήλων
5 φυλλαράκια μέντας
10 ml στυμμένου βιολογικού τζίντζερ (ή ένα κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη)
100 γρ. βιολογικό αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

Anti-mojito: ένα αντίδοτο για το hangover της επόμενης ημέρας.

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε στην υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Και το ελιξήριο είναι έτοιμο!

Τα πλεονεκτήματα
Η σπέσιαλ αυτή συνταγή είναι ευεργετική, επειδή είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες και το αγγούρι ενυδατώνει όλο τον οργανισμό. Όσο για το τζίντζερ, μειώνει την τάση προς έμετο και βοηθάει στην πέψη. Τέλος, το μήλο συνδυάζεται τέλεια με το τζίντζερ και τη μέντα, προσθέτοντας συν τοις άλλοις μια πολύ ευχάριστη ελαφριά γλυκιά γεύση. Για ένα δροσερό αποτέλεσμα, καλό είναι να έχετε βάλει από πριν το αγγούρι στο ψυγείο. Αλλά, προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

 

 

Διαβάστε ακόμα: The Martinez – Ένας no nonsense προπομπός του κλασικού Martini

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close