Η «Taverna» δημιουργήθηκε από τον σεφ Paul-Henri Bayart, ο οποίος εγκατέλειψε τα οικονομικά για να ασχοληθεί με τη γαστρονομία, και την Κυπριογαλλίδα σύζυγό του Μαργκό Βαρβαρίδου. Είναι ένας χώρος που εκπέμπει οικογενειακή θαλπωρή, φιλική ατμόσφαιρα και αγάπη για το καλό φαγητό.
Το όραμα του ζευγαριού είναι να αναδημιουργήσει, στην καρδιά του Παρισιού, το ευχάριστο πνεύμα, τη γενναιοδωρία και το «εξω καρδιά» γλέντι που φέρνει κάποιος στο νου του όταν σκέφτεται τις ελληνικές ή κυπριακές ταβέρνες που έχει βρεθεί στις διακοπές του.
Το μενού στην «Taverna» είναι μια σειρά από πιάτα τύπου μεζέ (σε αρκετά σύγχρονη «μετάφραση») που αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές. Μπορείτε να δοκιμάσετε ταραμοσαλάτα με πουδρα bottarga, γεμιστά αμπελόφυλλα, σπανακόπιτα σε εκδοχή σάντουιτς, τηγανητό καλαμάρι με μαγιονέζα μπούκοβο αλλά και παγωτό με άνθη πορτοκαλιάς και ελαιόλαδο.
Αυτό που ξεχωρίζει επίσης στην «Taverna» είναι ο συνδυασμός του σύγχρονου design me το παραδοσιακό ύφος. Που σημαίνει ότι στο εσωτερικό το μέταλλο συνυπάρχει αρμονικά με τα vintage χειροποίητα καλάθια, τα ξύλινα και μεταλλικά κόσκινα, τα σεμέν αλλά και τα έργα τέχνης από τον μεγάλο Αλέκο Φασιανό.
Τέλος, μια απολαυστική έκπληξη είναι οι πολύχρωμες τουαλέτες με τα καλλιτεχνικά έργα ζωγραφισμένα αποκλειστικά στο χέρι από τους δύο ταλαντούχους μικρούς γιους του ζευγαριού.
Η «Taverna» είναι κάτι πέρα από ένα απλό εστιατόριο. Είναι ένα φιλόξενο καταφύγιο όπου παρέες και οικογένειες συγκεντρώνονται για να απολαύσουν φρέσκο, γευστικό φαγητό, να τσουγκρίσουν ποτήρια γεμάτα ελληνικό κρασί και να γιορτάσουν την απλή ομορφιά της ζωής.
Δείτε περισσότερα στο The Greek Foundation
Διαβάστε ακόμα: Snack Tube, ένα πρωτότυπο νέο φαγάδικο μέσα στη Δημοτική Αγορά Καλλιθέας.