Πάνω από 5.000 επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους το φετινό Cellier Wine Fair.

Η Κυριακή ίσως να ήταν και συννεφιασμένη, αλλά δέκα ημέρες πριν τη γιορτή των ερωτευμένων το κλίμα στο εσωτερικό του Divani Caravel Hotel ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο χάρις στο εξαιρετικά επιτυχημένο 16ο Cellier Wine Fair, την premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων που διοργανώνουν η αλυσίδα καταστημάτων Cellier και η GENKA1877 (αυτό είναι έτος ίδρυσης της εταιρείας) και το οποίο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, την επομένη ημέρα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, στη Γ’ Αποθήκη.

Κάνοντας ἐναν μικρό ποσοτικό απολογισμό, συνολικά σε 4 ημέρες εκδηλώσεων συμμετείχαν 55 εκθέτες, εκ των οποίων 25 διεθνείς εκθέτες, παρουσιάστηκαν πάνω από 1.000 ετικέτες, έγιναν 9 θεματικά masterclasses. Επιπλέον, 30 εκπρόσωποι οίκων του εξωτερικού έδωσαν αυτοπροσώπως το παρόν και γνωρίστηκαν εκ του σύνεγγυς με τους 5.000 επισκέπτες σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, επαγγελματίες και ευρύ κοινό. Όλα αυτά κατατάσσουν αναμφισβήτητα το 16ο Cellier Wine Fair στην κορυφή της, μέχρι τώρα, ιστορίας του θεσμού.

Σε 4 ημέρες εκδηλώσεων συμμετείχαν 55 εκθέτες, εκ των οποίων 25 διεθνείς εκθέτες, παρουσιάστηκαν πάνω από 1.000 ετικέτες κι έγιναν 9 θεματικά masterclasses.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν έξι οινογνωσίες, η μία πιο ενδιαφέρουσα από την άλλη.

Στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι τριών από τα πιο θαυμαστά οινοποιεία στον κόσμο, παρουσίασαν σπάνιες ετικέτες, μίλησαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τη συνταγή της επιτυχίας τους. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν έξι οινογνωσίες, μεταξύ των οποίων παρακολούθησα αυτήν της σαμπάνιας Bollinger –της αγαπημένης του James Bond– από τον Pierre Damidot, export area manager για την Ελλάδα.

Έχοντας ξεκινήσει την επίσκεψη με τέτοιο υψηλό στάνταρ, έκρινα σκόπιμο να συνεχίσω την περιήγησή μου στον κόσμο του ευγενούς αφρισμού. Ξεχώρισα, αναμενόμενα μάλλον, το Langlois Crémant de Loire, παραδοσιακής μεθόδου με ανάλαφρη και πολύ καθαρή γεύση, και τον αφρώδη Charles de Fère, μέθοδο charmat, που ήταν εξαιρετικά εύγευστο και πολύ καλό value for money.

Στην Αθήνα λειτούργησε το “Fine Wine & Spirits Lounge” ένα πολυτελές σαλόνι όπου παρουσιάστηκαν premium και ultra-premium κρασιά και αποστάγματα.

Οι εκπρόσωποι των οίκων του εξωτερικού παρουσίασαν σπάνιες ετικέτες, μίλησαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και μοιράστηκαν τη συνταγή της επιτυχίας τους.

Στην Αθήνα λειτούργησε το “Fine Wine & Spirits Lounge” ένα πολυτελές σαλόνι στο οποίο παρουσιάστηκαν premium και ultra-premium κρασιά και αποστάγματα, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων εμβληματικών ετικετών. Είναι πραγματικά ξεχωριστό -και βολικό- να μπορείς να δοκιμάσεις τις ετικέτες του Βαρόνου Rothshcild με όλη την άνεσή σου και όσες φορές θέλεις.

Στο πολυτελές σαλόνι ο επισκέπτης μπορούσε παράλληλα να απολαύσει τον καφέ του και το φαγητό του – εξαιρετικά νόστιμο και ελαφρύ οφείλω να πω – στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μαζί με το κρασί του φυσικά. Και αυθόρμητα, να ξεκινήσει και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον συνδαιτημόνα του, που τον έχει τραβήξει εκεί το κοινό ενδιαφέρον και η αγάπη για το καλό κρασί. Ορισμένες συζητήσεις πρέπει να πω ότι κατέληξαν και σε ανταλλαγή καρτών.

Είναι πραγματικά ξεχωριστό να μπορείς να δοκιμάσεις τις ετικέτες του Βαρόνου Rothshcild με όλη την άνεσή σου και όσες φορές θέλεις.

Τρία διαφορετικά Talisker συνδυάστηκαν με τρείς διαφορετικές ποικιλίες στρειδιών.

Στο Fine Wine & Spirits Lounge της Αθήνας πραγματοποιήθηκε και το “Talisker Single Malt Scotch Whisky Oyster Ritual” όπου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τρία διαφορετικά Talisker με τρείς διαφορετικές ποικιλίες στρειδιών. Ο συνδυασμός ουἰσκυ και θαλασσινών δεν είναι μυστικό, όπως γενικά ο συνδυασμός ουίσκυ και φαγητού, κάθε είδους, αν και εκτός Σκωτίας η ιδέα χρειάζεται ακόμα λίγη εμπέδωση

Δοκιμάσαμε τρεις ετικέτες, από τις οποίες θα ήθελα να αναφέρω το Whisky Talisker Port Ruighe (Πορτ-Ρη), με την εξαιρετικά στρογγυλεμένη γεύση. Για τα στρείδια βέβαια προτιμώ πάντα το κλασικό Talisker. Αν θέλετε μπορείτε να στάζετε και μια σταγόνα ουίσκυ μέσα στο στρείδι.

Εκτός Lounge υπήρχε δοκιμή αλίπαστων προϊόντων Τρικαλινός (το διάσημο αυγοτάραχο) και τυριών του τυροκομείου Κωσταρέλου. Η εξαιρετική φέτα του, η οποία είναι μια πραγματικά κρεμώδης απόλαυση, είναι γλυκιά και μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε κρασί, κανονικό ή αφρώδες, όπως και ουίσκυ και άλλα ποτά. Το αλίπαστο ψαράκι του Τρικαλινού είναι επίσης ωραιότατο και περισσότερο λεμονοξιδάτο παρά αλμυρό, θα συνδυαστεί έξοχα με ένα λευκό κρασί που να μπορεί να επιβιώσει γευστικά, ή με την πορτοκαλί εκδοχή της Vina Esmeralda Familia Torres μία νέα παρουσία στο Cellier Wine Fair.

Το Cellier Wine Fair ήταν πάνω από όλα μια ευκαιρία για να έλθει το κοινό σε επαφή με παραγωγούς και προϊόντα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι επιλογές κρασιού και αποσταγμάτων που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν ένα απλό απάνθισμα, αφού οι επιλογές κρασιού και αποσταγμάτων που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες ιδιώτες και επαγγελματίες του κλάδου ήταν πραγματικά πολύ περισσότερες, πάνω από όλα όμως ήταν μια ευκαιρία για να έλθει το κοινό σε παραγωγική επαφή με παραγωγούς και προϊόντα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για το επόμενο φεστιβάλ Cellier Wine Fair. Ως τότε τα προϊόντα μπορεί να βρει κανείς φυσικά στην αλυσίδα καταστημάτων Cellier της ΓΕΝΚΑ 1877.

 

Διαβάστε ακόμα, Bollinger: Μυηθήκαμε στα μυστικά της σαμπάνιας του 007 στο Cellier Wine Fair.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top