Cocktails & γαστρονομία: Και όμως, παντρεύονται!

Το γενναιόδωρο σκωτσέζικο ουίσκι Cardhu παρουσίασε μια μοναδική γαστρονομική βραδιά στο κορυφαίο εστιατόριο Σπονδή. Με πιάτα του διάστερου Arnaud Bignon από το «Greenhouse» του Λονδίνου και cocktails που υπέγραφαν οι Θάνος Προυνάρους και Τέλης Παπαδόπουλος.

 
IMG_4487-Edit

Το πρώτο cocktail Cumming’s Red Flag συνδυάστηκε αρμονικά με τα φίνα χτένια με αγγούρι του Arnaud Bignon.

Ποιός είπε ότι τα εκλεκτά malts δεν συνδυάζονται με τίποτε άλλο παρα λίγες σταγόνες μεταλλικό νερό; Πριν λίγες ημέρες το πολυβραβευμένο εστιατόριο της Αθήνας, η «Σπονδή», σε συνεργασία με το «Cardhu», το αγαπημένο Single Malt Whisky από το Speyside, και το γαστρονομικό και ευζωιστικό website «The Food & Leisure Guide» (www.fnl-guide.com) διοργάνωσαν ένα ιδιωτικό δείπνο για να αποδείξουν το αντίθετο. Παντρεύοντας τις δημιουργίες του chef Arnaud Bignon με ποτά και cocktail που είχαν ως συστατικό και έμπνευση το «Cardhu».

IMG_4918

Τέλης Παπαδόπουλος, Arnaud Bignon και Θάνος Προυνάρους: Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς πάντρεψαν κοκτέιλ με CARDHU με εκλεκτά πιάτα όπως χτένια, φουα γκρα και ζαρκάδι.

Ο Bignon που έγραψε ιστορία στις κουζίνες της «Σπονδής» τα περασμένα χρόνια, βρέθηκε για 48 ώρες στην Αθήνα από το «Greenhouse» του Λονδίνου όπου δημιουργεί πλέον. O Bignon έχει διακριθεί για τη φιλοσοφία του, η οποία συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική εκπαίδευσή του με τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Προσηλωμένος στην αναζήτηση της τέλειας αρμονίας και ισορροπίας σε όλα τα πιάτα του, έχει βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin. Δεν διστάζει να ρισκάρει με νέους συνδυασμούς και πρωτότυπα αρώματα αλλά και ποτέ δεν πέφτει στην παγίδα του εύκολου εντυπωσιασμού. Έτσι, ήταν αληθινή πρόκληση για τον ίδιο όπως δήλωσε, να επιστρέψει στην αγαπημένη του Αθήνα και να παρουσιάσει νέα πιάτα από το Λονδίνο, παντρεύοντας τα με περιπετειώδη κοκτέιλ.

IMG_4759

Το πιο εξεζητημένο πάντρεμα της βραδιάς: Χριστόψαρο με παντζάρι, ινδικά μπαχάρια vadouvan και κόκκινο κρασί συναντάει cocktail με Cardhu Gold Reserve, τζίντζερ και τσάι του βουνού!

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν το CARDHU AMBER ROCK™ και το CARDHU GOLD RESERVE™, τα οποία προστέθηκαν πρόσφατα στην πλούσια οικογένεια του Single Malt Scotch Whisky από το Speyside που αποτελείται επίσης από τα Cardhu 12 y.o., Cardhu 15 y.o. και Cardhu 18 y.o.

IMG_4898

Ένα άψογο φινάλε: Πραλίνα με λεμόνι, σοκολάτα Manjari και λάιμ Αυστραλίας, συνοδεία Cardhu Amber Rock.

Οι απρόσμενοι αλλά απόλυτα ισορροπημένοι συνδυασμοί γεύσεων που παρουσίασε ο διάσημος chef “φώτισαν” τα σπάνια χαρακτηριστικά του CARDHU AMBER ROCK™ υπό ένα νέο πρίσμα: Το διπλά ωριμασμένο σε καπνισμένα βαρέλια αμερικανικής δρυός single malt, με τις πλούσιες νότες βανίλιας και μπαχαρικών, “έγραψε” στα πληθωρικά πιάτα όπως το βαθιά κρεάτινο ζαρκάδι και η πλούσια πραλίνα με σοκολάτα Μanjari από τη Μαδαγασκάρη. Ενώ το CARDHU GOLD RESERVE™ με τις πιο ζεστές, γλυκές και φρουτώδεις νότες συνόδευσε το φουα γκρα καλύτερα από γλυκό κρασί αλλά υποστήριξε άψογα και τα θαλασσινά (χτένια, χριστόψαρο) ως πρωταγωνιστής σε δύο cocktail.

IMG_4588

Φουά Γκρα με Cardhu Gold Reserve: Ένας συνδυασμός που θα μπορούσε να γίνει κλασικός.

Τα σπουδαία cocktail που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη βραδιά υπέγραψαν ο Θάνος Προυνάρους, Spirits & Bar Consultant του Ομίλου Τραστέλη, και ο Τέλης Παπαδόπουλος, Mixologist διεθνούς αναγνώρισης και νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class Bartender of the Year, το 2009.

IMG_4316

Τα εισαγωγικά amuse – bouche, μια παιχνιδιάρικη γαστρονομική παράδοση της Σπονδής, δια χειρός Arnaud Bignon.

Το Menu της βραδιάς – κλέψτε ιδέες!

Χτένια:
Με Αγγούρι / Άνηθο/ Σπαράγγια της Θάλασσας
Cocktail Cumming’s Red Flag:
Cardhu Gold Reserve / Τομάτα / Σόγια / Wasabi / Yuzu / Σουσάμι / Nori

Φουά Γκρα:
Με καλαμπόκι / Satay / Παλαιωμένο Βαλσαμικό
Ποτό: Cardhu Gold Reserve

Χριστόψαρο:
Με παντζάρια / Vadouvan / Κόκκινο Κρασί
Cocktail The Water’s fine:
Cardhu Gold Reserve / Ginger / Wild mountain tea

Ζαρκάδι:
Mε πιπέρι Τασμανίας / Κάστανο/ Λαχανάκια Βρυξελλών / Ιβίσκο
Cocktail Eternal Sunshine:
Cardhu Amber Rock / Antica Formula / Bitters / Salt Pastis

Πραλίνα:
Με λεμόνι / Σοκολάτα Manjari / Λάιμ Αυστραλίας
Ποτό: Cardhu Amber Rock

IMG_4327

Ο Τέλης Παπαδόπουλος εξηγεί πως εμπνεύστηκε το cocktail Cumming’s Red Flag, μια πρωτότυπη παραλλαγή στο “bloody mary” με ασιατικά αρώματα και εκλεκτό ουίσκι CARDHU.

 

Διαβάστε ακόμα: World Class – Ποιος θα αναδειχθεί κορυφαίος Έλληνας Bartender τη νέα χρονιά;

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close