Από το Μεξικό στη Μύκονο, με την πιο περιζήτητη τεκίλα

Ξέρατε ότι η premium τεκίλα είναι το πιο ανερχόμενο ποτό στη Μύκονο; Ένα event διεθνών προδιαγραφών με την υπογραφή της Don Julio 1942 ήρθε να επισφραγίσει την τάση, εγκαινιάζοντας τη σεζόν.

 
don2

Οι hostesses της Don Julio φορούσαν σέξι, Ινδιάνικης έμπνευσης ανoικτά “καφτάνια”… How appropriate!

don1

Ένα πολύ σοφιστικέ μπουκάλι που θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει και με την κωνική καμινάδα που συναντούμε τόσο σε αγροικίες όσο και σε ντηζάϊν Μυκονιάτικα σπίτια.

 

Η μια είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο για την σύνθετη, ισορροπημένη και απαλή αίσθηση που δημιουργεί στον ουρανίσκο. Η άλλη είναι γνωστή παντού για τις υπέροχες παραλίες και τον κοσμοπολίτικο αέρα της. Τι συμβαίνει όμως όταν η Don Julio 1942 συναντάει τη Μύκονο;

Η απάντηση δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πιο διάσημο ελληνικό νησί που τείνει να γίνει κάτι σαν ανεξάρτητο κράτος, μακριά από την κρίση και τη γενική κατήφεια. Δεν έχουμε υπολογίσει ποιό είναι συνολικό το “ΑΕΠ της Μυκόνου” ωστόσο οι φήμες λένε πως η κατανάλωση premium τεκίλας έχει όλο και μεγαλύτερη συνεισφορά σε αυτό, και τείνει να εκτοπίσει την premium βότκα από την κορυφή. Γι αυτό η ηγέτιδα δύναμη στα εκλεκτά αποστάγματα Diageo στο portfolio της οποίας ανήκει η Don Julio, επέλεξε τη Μύκονο για να προσκαλέσει στην Ελλάδα τον Μaestro Tequilero Enrique De Colsa.  Ο αποσταγματοποιός κλήθηκε για να μιλήσει σε επιχειρηματίες και μπάρμεν του νησιού και να τους μυήσει στα μυστικά της απόλαυσης της super premium tequila Don Julio 1942.

Έλληνες εικαστικοί δημιούργησαν σε πραγματικό χρόνο, ένα έργο τέχνης εμπνευσμένο από τη δουλειά του Eduardo Terrazas που μεταξύ άλλων σχεδίασε και το λογότυπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Mexico City, μισό αιώνα πριν.
don3

Ο maestro tequiliero της Don Julio, Enrique de Colsa κατά τη διάρκεια του mentoring.

Η ιεροτελεστία περιελάμβανε συνδυασμό πιάτων εμπνευσμένων από τις γεύσεις του Μεξικού, μαζί με ξεχωριστές μουσικές εμπειρίες που έφερναν στο προσκήνιο μια νέα αισθητική προσέγγιση στη Latin μουσική, συνδυασμένα με την εμπειρία απόλαυσης της Don Julio. Το νέο concept, με τίτλο La Cantina Premavera, θα συναντάμε όλο και πιο συχνά από την Don Julio.

don4

Το σερβίρισμα της Don Julio, ξεκίνησε κατευθείαν από τοην πίνακα που δημιουργήθηκε live κατά τη διάρκεια των events.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Jackie O’ Beach στο Super Paradise της Μυκόνου, οι εικαστικοί Βασίλης Τσοκόπουλος, Μπάμπης Κρέτσης, Αντώνης Σκαμπαβίριας και Μιχάλης Παλαπουήδης, δημιούργησαν σε πραγματικό χρόνο, ένα έργο τέχνης εμπνευσμένο από τη δουλειά του Eduardo Terrazas που μεταξύ άλλων σχεδίασε και το λογότυπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Mexico City, μισό αιώνα πριν. Tα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν το ίδιο βραδύ σε πάρτι που ακολούθησε στο MONI Club, με ημίγυμνους χορευτές που ζωντάνεψαν τον καμβά σε ταμπλό βιβάν, με τη βοήθεια του body painting και με σφηνάκια τεκίλας που οι ίδιοι μοίρασαν απλόχερα.

don1

Ο Κίμων Φραγκάκης δοκιμάζει μια εξαιρετική μαργαρίτα με Don Julio δια χειρός Aλέξη Σιμωνίδη μαζί με τη διευθύντρια του Μarie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη.

H Don Julio 1942 αποτελεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες και περιζήτητες τεκίλες στον κόσμο. Δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Don Julio González, με αφετηρία μια προσωπική συλλογή μπλε αγαύης. Το αποτέλεσμα είναι μια σύνθετη, εξαιρετικά ισορροπημένη και απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων που αφήνει μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση. Η χρονιά 1942 σηματοδοτεί -και γιορτάζει!-το έτος ίδρυσης του, διάσημου πια, αποστακτηρίου La Primavera στα πεδία του Los Altos, στην πόλη του Atotonilco στο Μεξικό.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι αδελφότητες του μεσκάλ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro